Elektrische auto verzekering Goedkope jouw elektrische auto verzekeren? Vergelijk en vind de laagste premie


Heb jij een spiksplinternieuwe elektrische auto aangeschaft? Bijvoorbeeld een Tesla, een Opel Ampera, een Hyundai Kona of wellicht een E-Golf? Dan wil je natuurlijk dat jouw auto goed verzekerd is. Schade bij een elektrische auto kan flink in de papieren lopen. Het is dus zaak dat je een goede dekking kiest. Tegelijkertijd wil je niet teveel premie betalen. Daarom is het goed om hier ook kritisch naar te kijken. Via onze tool vind je eenvoudig en snel de laagste premie voor jouw elektrische auto. 

Je kunt kiezen uit drie soorten elektrische autoverzekeringen De allereerste keuze die je dient te maken is het soort elektrische autoverzekering. Er zijn in Nederland 3 soorten elektrische autoverzekeringen beschikbaar, met ieder een andere dekkingsgraad:

  • De Basis WA-verzekering
  • De WA-Plusverzekering
  • De All Risk verzekering

WA staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. Dit houdt in dat je met de basis WA-verzekering de kosten vergoed krijgt voor de schade die je veroorzaakt aan een ander voertuig. Bij de WA-Plusverzekering is niet alleen schade aan derde, maar in bepaalde vervallen ook de schade aan je eigen elektrisch voertuig verzekert. Het gaat hier vaak om schade bij ‘domme pech’, zoals inbraak, hagel, joyriding en aanrijding van een dier. Deze variant wordt vaak gekozen voor voertuigen tussen de vier en acht jaar. De hoogte van het uit te keren bedrag en de exacte situatie waarop dekking geldt verschillen per maatschappij. Let hier dus goed op bij het vergelijken. De All Riskverzekering is de meest uitgebreide en daarmee ook de meest dure elektrische auto verzekering. Kosten worden vergoed bij schade aan derde, alsook aan eigen elektrisch voertuig, ongeacht wie de schade heeft veroorzaakt. Interessant als je een nieuwe elektrische auto wilt kopen. Let bij het kiezen van een All Risk verzekering op de maximale vergoeding en de periode waarin de nieuwwaarde nog uitgekeerd wordt, bijvoorbeeld bij Total loss schade.

Schadevrije jaren tellen mee bij premie elektrische auto verzekering

De hoogte van de premie wordt onder andere bepaald door het aantal schadevrije jaren dat je opgebouwd hebt. Voor elk jaar dat je schadevrij rijdt in een voertuig dat op jou naam staat, bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer jaren, hoe lager de premie. Heb je voor je werk jarenlang in een lease auto gereden, vraag dan om een verklaring van je werkgever of de leasemaatschappij. Deze jaren worden dan ook meegeteld. Zodra schade geclaimd wordt bij een verzekeringsmaatschappij worden meestal een aantal schadevrije jaren weggenomen. Bekijk bij de elektrische autoverzekering vergelijken hoe dit bij de verzekeraar vastgelegd is.

Elektrische auto verzekeren met extra dekking?
De autoverzekeringsmaatschappijen bieden naast de basisdekking conform de wettelijke eisen vaak ook allerlei andere dekkingen aan. Denk hierbij aan uitkering bij ruitschade of vergoeding voor een medepassagier. Hoe gaat de verzekeraar om met risicodekking voor waardevolle accessoires in de auto, zoals een GPS-systeem of een muziekinstallatie? Wat is het maximale bedrag dat uitgekeerd wordt en in welke omstandigheid? Deze zaken worden bij een goedkope elektrische autoverzekering WA sowiezo niet meeverzekerd.

Elektrische auto verzekering auto ook in het buitenland?
Een elektrische auto verzekering geldt altijd voor schade in eigen land, maar hoe zit dat als je in het buitenland rondrijdt en onverhoopt beschadiging oploopt? Is dit meeverzekerd of dien je hier extra voor te betalen? Welke landen zijn in de polis opgenomen en wanneer en hoeveel wordt er uitgekeerd? Als je vaak naar Duitsland of België reist of met een veilig gevoel op vakantie wilt gaan, dan loont het zeker om hier bij autoverzekering vergelijken op te letten.

Let op de randzaken bij keuze verzekeraar
Het gaat niet alleen om een premie voor een goedkope elektrische autoverzekering of een goede dekking. Let ook op het bedrijf achter de elektrische auto verzekering. Kun je de verzekeraar altijd bellen via een goedkoop nummer? Hoe snel keren ze uit? Kun je premie altijd wijzigen en opzeggen? Biedt de verzekeraar ook rechtsbijstand in geval van juridische problemen bij een ongeluk? Wordt vervangend vervoer geregeld? En tenslotte heb je een goed gevoel bij de maatschappij.