Autoverzekering Fiat 500 Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Fiat 500 afsluiten, via internet? Tegenwoordig bestaan er een hoop autoverzekeraars. Bijvoorbeeld Allianz en United Insurance. Vergelijk ze nu handig en gemakkelijk via de vergelijkingstool. Dat bespaart je een hoop geld! Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn 500? Jouw premie heeft te maken met bijvoorbeeld type dekking, de geschatte kilometrageplus jouw leeftijd. Vul hierboven de gegevens in. Je achterhaalt in luttele minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Fiat 500! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Door middel van de vergelijker kun je op eigen houtje – op basis van jouw gegevens – een verzekering bekijken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Zie ook onze informatie over Autoverzekering Smart Fortwo.

De beste verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Gelijk oversluiten

Sluit een nieuwe verzekering af, binnen een half uur.

Vergelijken = geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

Praktische informatie over het verzekeren van de Fiat 500 Meer weten over overstappen? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil je overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Kan dit zomaar? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Als het contract ten einde loopt
Dikwijls neem je een verzekering voor een jaar. Daarna kun je er vanaf. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Gemiddeld genomen is dit één maand. In de polisvoorwaarden staat dat duidelijk beschreven.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Fiat 500? Dan vervalt het contract. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Goed om te weten: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? In dat geval kun je overstappen. Na de informering over de poliswijziging heb je 4 weken de tijd om over te stappen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 verschillende categorieënzekerheden voor de Fiat 500. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Jouw 500 verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je onverhoopt een ongelukje? Er vindt dan een vergoeding plaats voor de schade aan de andere auto of personen.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij brandschade, een sterretje in je voorruit, schade door botsing met dieren. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil jij geen enkel risico lopen? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Fiat 500. Een andere naam is WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Dus ook door schade door vandalisme. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Goede auto van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouder De (verplichte) WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Fiat 500. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende dekking rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je premie omhoog gaat. Goed onthouden: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp dekking
Pech met je auto? De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe geringer het aantal schades, hoe lager je premie. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Interessant: De protocollen van de bonus/malus regeling variëren erg per autoverzekeraar.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je extra toeslag.
 • Feit: Ook bij een hele kleine schade wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn 500?

De premie voor de Fiat 500 wisselt erg per verzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Je vindt hieronder de meest invloedrijke variabelen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (3618GE)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De basisdekking van de auto
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Het gebruik van de auto: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Aan de hand van de tool vergelijk je de meest populaire aanbieders. Voorbeelden zijn Allsecur, Lancyr en bijv. Zelf. Wij raadplegen alleen verzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Belangrijk: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Alle benodigde velden ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Fiat indelen op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Bekijk altijd de actuele premie van de gekozen autoverzekering. Dat zijn de geldende voorwaarden. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Auto verzekeren bij De Nationale.

autoverzekering Fiat 500


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat 500 afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Fiat 500. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Bekijk het handige stappenplan.

1. Nummerbord invullen (e.g. 1-TPH-15).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (26-02-1961).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Kies je (aanvullende) dekking voor Fiat.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Lagere premie bij veilig rijden
Handige App

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Goede pechhulpdekking
Aanpassen & upgraden

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Speciale AutoModus App
Aanpassen & upgraden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Schade in 3 stappen regelen
Gebruiksvriendelijke website

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Snelle reactietermijnen
Verschillende opties

klaverblad verzekering

Klaverblad

Zelf je garage kiezen
Geen poliskosten
Snel claims indienen

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Score: beoordeeld met 8+
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Pechhulp binnenland
Duidelijke voorwaarden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Beoordelingsscore van 7,5+
Hulp bij het afsluiten

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Schadegarant bedrijven
Goede telefonische service

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Veel lokale adviseurs
Handige App

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Bereikbaar via WhatsApp
Simpele website / account


Snel premie van de Fiat 500 berekenen

Welke kosten komen er kijken bij verzekeringen voor een 500? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een betekenisvolle factor is jouw leeftijd. 20-jarigen hebben te maken met een hogere premie dan consumenten met veel ervaring, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook schiet de premie omhoog bij een zware Fiat 500. Autoverzekeringen doorzoeken ook je woonplaats (4974KA). De premie in Urk is anders dan een Autoverzekering Giethoorn. Ook het aantal km’s (7501 – 10.000) en het gebruik van de auto tellen mee. De hoogte van jouw premie is dus een vrij ingewikkelde som. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Vul vandaag kenteken, eventuele accessoires, gewenste dekking in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Zoek alle Fiat 500 verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw 500 afsluiten!