Autoverzekering Smart Fortwo Vind de verzekeraar die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Smart Fortwo bekijken en afsluiten? Op dit moment heb je een ruime keuze. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. De Zeeuwse en niet te vergeten National Academic. Vergelijk ze nu handig en probleemloos via internet. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Fortwo ? De assurantiepremie heeft te maken met o.a. schadehistorie, de cataloguswaarde en jouw woonplaats. Voer jouw details hierboven in. De vergelijker vindt supersnel de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Smart Fortwo! Let op: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker kun je zelfstandig – met de door jouw ingevoerde data – een verzekering bekijken. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Kia Shuma.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Gelijk oversluiten

Regel jouw nieuwe verzekering in slechts korte tijd.

Bespaar vele euro's

Kies de meest voordelige verzekeraar, en stap over van jouw hogere tarief.

Praktische informatie over het verzekeren van de Smart Fortwo Meer weten over overstappen? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Als het contract ten einde loopt
Gebruikelijk heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan kun je er vanaf. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Normaliter is dit één maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Verkoop van de auto
Neem je afstand van jouw Smart Fortwo? Dan vervalt het contract. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Goed om te weten: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Moet je meer betalen? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na wijziging van de polis wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij distantiëren drie categorieëndekkingen voor jouw Smart Fortwo. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Hoe verhouden deze precies?

1. WA
De Fortwo verzekeren met een WA polis? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Je verzekeraar behandelt dan schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA + beperkt casco
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade na blikseminslag, een sterretje in je voorruit, explosie-schade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All Risk (WA volledige casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Kies van natuurlijk All-risk voor Smart Fortwo. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Goede auto van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto’s van 10 jaar of ouder De instap WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Een basisdekking gekozen? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Smart Fortwo. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Extra Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de extra aanvulling in rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claimbeschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Iets voor jou? Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Feit: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Pechhulp add-on
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Dat geeft een prettig gevoel!

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe lager je schadeclaims, des te meer korting op je autoverzekering. Zo werkt de bonus-malus ladder: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Dit heet ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan ga je naar beneden, en de maandlasten stijgen.

 • Belangrijk: De regels van de bonus/malus-ladder lopen uiteen per aanbieder.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan ga je niet naar beneden.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Die malus situatie geeft geen recht op korting, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Neem dit in acht: Bij elke schade, groot of klein, daal je een treetje.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Fortwo ?

Het maandbedrag voor de Smart Fortwo wijkt erg af per verzekeraar. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Op deze pagina vind jij de meest betekenisvolle componenten.

 • Jouw postcodegebied (8043CL)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Eventuele schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Aard van het gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via deze website vergelijk je de meest populaire organisaties. Denk aan Bovag, FBTO maar ook Voogd en Voogd. Wij vergelijken alleen aanbieders die werken met actuele premies en geldige prijzen. Vergeet niet: wij geven geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

De velden ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Smart rangschikken op laagste prijs en best beoordeeld. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Check altijd de voorwaarden van de betreffende organisatie. Deze zijn altijd leidend.Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld WA-verzekering ASR.

autoverzekering Smart Fortwo


Goedkoopste autoverzekering voor Smart Fortwo afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Smart Fortwo. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Volg dan de volgende instructies.

1. Kenteken invoeren (n.b. KK-504-G).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (21-02-1970).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Smart.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Via WhatsApp bereikbaar
Snelle schade afhandeling

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
4 extra zekerheden
Simpele website / account

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Speciale AutoModus App
Aanvullende modules

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Praktische tips veilig rijden
Snelle schade afhandeling

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Sociale verzekeraar
Met aanvullende modules

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Extra korting op pakketten
Verschillende opties

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Ook complete pakketten
Met aanvullende modules

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Optie verkeersrechtsbijstand
Gemakkelijk opzeggen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Interessante pakketkorting
Met aanvullende modules

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Onderdeel van Vivat
Gemakkelijk opzeggen

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Ook zakelijke klanten
Gemakkelijk opzeggen

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Superhandige App
Online klantenservice


Goedkoopste premie van de Smart Fortwo berekenen

Hoe hoog is de premie m.b.t. de verzekering van mijn Fortwo ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een betekenisvol aspect is leeftijd. 20-jarigen hebben te dealen met een hoger tarief dan oudere mensen, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook betaal je meer bij een prijzige Smart Fortwo. Verzekeraars analyseren verder ook factoren als woonplaats (1994FI). De premie in Spaarndam wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Utrecht. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (20.001 – 25.000) en het type voertuig zijn bekende factoren. Het bedrag per maand is dus voor iedereen verschillend. Check wat voor jou de voordeligste is. Geef direct kenteken, gewenste dekking, hoofdbestuurder in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Bekijk alle Smart Fortwo verzekeringen en stap over Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Fortwo afsluiten!