Autoverzekering Fiat Grande Punto Kies de verzekering die bij jou pastDe goedkoopste autoverzekering voor de Fiat Grande Punto vergelijken en afsluiten? Vandaag de dag bestaan er een hoop autoverzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Fairzekering en natuurlijk Klaverblad. Vergelijk alle aanbieders handig en gemakkelijk online. En dat voel je in je portemonnee. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Grande Punto? Het premiebedrag wordt berekend door te kijken naar zaken als dekking, aanvullende modules, gebruik van de auto plus jouw woonplaats. Voer jouw details hierboven in. Het systeem zoekt in een paar seconden de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Fiat Grande Punto! Let op: wij geven geen advies. Door het gebruik van vergelijkers kun je zelf – uitgaande van jouw situatie – een aanbieder kiezen. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je vindt hier ook info over Autoverzekering Subaru Legacy.

De beste verzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Rap overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering met weinig inspanning.

Bespaar vele euro's

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Fiat Grande Punto Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Wanneer kan ik opzeggen?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Wanneer kan dat? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Einde contracttermijn
In de regel sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment kun je het ontbinden. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Gewoonlijk een maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Verkoop van de auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Fiat Grande Punto? Dan vervalt het contract. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Vergeet niet: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Wij maken onderscheid tussen drie categorieënwaarborg types voor jouw vertrouwde Fiat Grande Punto. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Jouw Grande Punto verzekeren met een WA polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Dus rijd je tegen een andere auto aan? Jouw assuradeur betaalt dan kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade door natuurgeweld, diefstal, schade door botsing met dieren. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All Risk (WA volledige casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Fiat Grande Punto. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Een completer pakket is niet te vinden. Ook als het je eigen schuld is. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Voertuigen ouder dan 10 jaar Standaard WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Fiat Grande Punto. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Extra Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met een dekking voor aanvullende rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claim korting beschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Ideaal: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Belangrijk: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). In veel situatie is dat een uitkomst.

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe geringer het aantal schades, des te minder premie moet je betalen. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Je positie op de ladder daalt dan, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Noemenswaardig: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling variëren erg per autoverzekeraar.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Claim je vaak schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en betaal je meer premie.
 • Opmerkelijk: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd val je terug op de bonus/malus ladder.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Grande Punto?

De hoogte van de premies voor een Fiat Grande Punto wisselt nogal eens per verzekering. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Hieronder vind je de belangrijkste variabelen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (2380AG)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • De verwachte kilometrage
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Hoe je de auto gebruikt: Privé vs. zakelijk gebruik

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Aan de hand van de tool vergelijk je bekende organisaties. Denk aan Bovag, Lancyr of bijvoorbeeld Univé. We doorzoeken slechts verzekeraars die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Noemenswaardig: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Alle gegevens ingevoerd? Je kunt de uitkomst zelf voor Fiat klasseren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betrokken assuradeur. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Auto verzekeren bij Verzekeruzelf.nl.

autoverzekering Fiat Grande Punto


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Grande Punto afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Fiat Grande Punto. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Dat doe je aan de hand van de volgende stappen.

1. Kenteken invoeren (bijv. 6-TVL-16).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (2-08-1976).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Kies de juiste dekking voor Fiat.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Hoge korting bij veilige rijstijl
Hulp bij het afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
Binnen 2 minuten afsluiten
Eenvoudig contract / polis

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Speciale AutoModus App
Supersnel geregeld

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Hoge klantenbeoordeling
Simpel over te sluiten

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Initiatief van achmea
Helder polisblad

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Actief sinds 1850
Gebruiksvriendelijke website

allsecur verzekering

Allsecur

Handige auto-tips
Ook complete pakketten
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Online 10% korting
Duidelijke voorwaarden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Inzittenden meeverzekeren
Eenvoudige procedures

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Wegslepen na ongeluk
Aanvullende dekking

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Ook bedrijfsauto’s
Duidelijke voorwaarden

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Superhandige App
14 dagen bedenktijd


Goedkoopste premie van de Fiat Grande Punto berekenen

Hoe hoog is de premie voor het verzekeren van de Grande Punto? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een belangrijke factor is jouw leeftijd. De “jonkies” betalen normaal vaak meer dan de oudere mensen, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook zijn de kosten wat meer bij een nieuwe Fiat Grande Punto. Aanbieders overdenken ook aspecten als woonplaats (2052EC). De hoogte van de polis in Meerssen is anders dan een Autoverzekering Gramsbergen. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (20.001 – 25.000) en de waarde van je auto worden meegenomen. Het maandelijkse bedrag kan dus enorm wisselen. Ontdek wat jij kunt besparen. Voer onder andere eventuele accessoires, schadevrije jaren, geboortedatum in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Fiat Grande Punto verzekeringen en stap over Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Grande Punto afsluiten!