Autoverzekering Fiat Tipo Vergelijk verzekeringen in 1 minuut


Online de goedkoopste autoverzekering voor jouw Fiat Tipo vergelijken en afsluiten? Momenteel zijn er tientallen verzekeraars. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. ABN AMRO en natuurlijk Voogd en Voogd. Vergelijk alle verzekeraars vlug en eenvoudig via de vergelijkingstool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Tipo ? De assurantiepremie wordt berekend door te kijken naar factoren als Wa/Wa+/All-risk, de dagwaarde en jouw leeftijd. Voer jouw details hierboven in. Je bekijkt dan in afzienbare tijd de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Fiat Tipo! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekeraar selecteren. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Suzuki Liana.

Meest vertrouwde autoverzekeraars

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar met weinig inspanning.

Bespaar vele euro's

Sluit de voordeligste verzekering af, en stap over van jouw hogere tarief.

Praktische informatie over het verzekeren van de Fiat Tipo Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
Veelal neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dat moment kun je het ontbinden. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Meestal is dit 1 maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij de Fiat Tipo? dan beëindigt de overeenkomst. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Goed om te weten: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij differentiëren 3 varianten van zekerheden voor de Fiat Tipo. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA-dekking
Zo’n Tipo verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Ben jij onderdeel van een ongeval? Dan betaalt jouw verzekeraar beschadigingen aan de auto van de ander.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Dit dekt vaak onder andere schade door botsing met dieren, brandschade, een sterretje in je voorruit. Een aardig compleet pakket dus.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Fiat Tipo. Volledig casco is de benaming van deze optie. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook als het je eigen schuld is. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Auto ouder dan 10 jaar Standaard WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Fiat Tipo. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Bescherm je No-claim
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Ideaal: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Goed onthouden: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Extra pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe langer zonder schade, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Zo werkt de bonus-malus ladder: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. We spreken dan over de no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Je positie op de ladder daalt dan, en betaal je weer meer premie.

  • Neem dit in acht: De voorwaarden van de bonus/malus regeling variëren erg per verzekering.
  • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
  • Was je niet de veroorzaker van deze schade? De ladder speelt dan vaak geen rol.
  • Moet je aanhouden schade claimen? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je extra toeslag.
  • Let op: Ook bij een hele kleine schade zak je op de ladder.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Tipo ?

Het maandbedrag voor de Fiat Tipo wijkt erg af per assuradeur. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Je vindt hieronder de meest betekenisvolle factoren.

  • Je woonplaats (9903AM)
  • De gegevens van jouw voertuig
  • Geschatte kilometrage
  • Het geboortejaar van de verzekerde
  • Dekking + aanvullende modules
  • Het aantal schadegevallen in het verleden
  • De waarde van een voertuig
  • Het gebruik van de auto: B2B of juist B2C voorwaarden

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je vertrouwde autoverzekeraars. Neem nou ANWB, HEMA plus ZEKUR. Wij vergelijken puur organisaties die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Goed om te weten: de uitkomst is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Alle benodigde velden ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Fiat ordenen op hoogste score of laagste prijzen. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Bekijk altijd de actuele premie van de gekozen aanbieder. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Auto verzekeren bij ING.

autoverzekering Fiat Tipo


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Tipo afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Fiat Tipo. Hoe vind je nu de laagste premie? Let op het stappenplan hieronder.

1. Vul het kenteken in (e.g. 7-SVL-15).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (25-12-1986).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Hoeveel KM verwacht je te rijden per jaar?
6. Kies voor WA, WA+ of Allrisk voor Fiat.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Unieke schadehulp
Online account

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Korting voor een 2e auto
Binnen 10 minuten claimen

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Niet voorschieten
Contact via social media

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Snel online premie berekenen
Helder polisblad

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Voor het hele gezin
Helder polisblad

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringVeel vrijheid en keuzes
Eenvoudige procedures

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks te wijzigen
Winnaar van vele prijzen
Eenvoudige procedures

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Elke maand aanpasbaar
Simpel over te sluiten

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Verkeersschadeverzekering
Aanvullende dekking

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Wegslepen na ongeluk
Simpel over te sluiten

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Veel lokale adviseurs
Online klantenservice

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Voordelig 2e auto verzekeren
Hulp bij het afsluiten


Online premie van mijn Fiat Tipo berekenen

Hoe zit het met de kosten voor de autoverzekering van de Tipo ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een betekenisvol aspect is leeftijd. De “jonkies” betalen normaal vaak meer dan de mensen van 26 jaar of ouder, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook ligt de premie wat hoger bij een dure Fiat Tipo. Assuradeurs bekijken daarnaast jouw postcode (1615DC). Het maandbedrag in Oentsjerk kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Haaften. Ook de kilometrage (10.001 – 12.000) en het merk/type auto tellen mee. De berekening van jouw premie hangt dus van veel zaken af. Bereken nu jouw maandlasten. Vul vandaag aantal kilometers per jaar, kenteken, hoofdbestuurder in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Bekijk alle Fiat Tipo verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Tipo afsluiten!