Autoverzekering Fiat Uno Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Fiat Uno afsluiten? Hedendaags zijn er tientallen verzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Bruns ten Brink en ook Turien & Co. Vergelijk de beschikbare assuradeurs handig en eenvoudig met onze tool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Uno ? Jouw premie wordt bepaald door bijv. positie op de bonusladder, type auto plus jouw geboortedatum. Vul hierboven de gegevens in. Het systeem zoekt binnen mum van tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Fiat Uno! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Door middel van de vergelijker kun je – gebaseerd op jouw gegevens- een aanbieder kiezen. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je leest hier ook alles over Autoverzekering Suzuki SJ Samurai.

Alle populaire autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Snel overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder zonder veel moeite.

Makkelijk geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en bespaar vele euro’s per jaar.

Handige informatie over het verzekeren van de Fiat Uno Zoek je aanvullende informatie? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
Gemiddeld genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Na het eerste jaar kun je opzeggen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop jij jouw Fiat Uno? dan beëindigt de overeenkomst. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Tip: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Moet je meer betalen? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Na wijziging van de polis wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er zijn 3 ordes van garanties voor jouw Fiat Uno. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA
Een Uno verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Maak je onverhoopt een ongelukje? Dan betaalt jouw verzekeraar schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Hier kun je ook terecht bij diefstal, schade aan derden, schade door botsing met dieren. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA + volledig casco (all risk)
Zorgeloos de weg op met je auto? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Fiat Uno. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) WA-verzekering

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Fiat Uno. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Met behulp van de extra aanvulling in rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claim korting beschermer
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Ideaal: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Goed onthouden: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp module
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe lager je schadeclaims, des te meer korting op je autoverzekering. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Dit heet ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan daal je op de ladder, wat resulteert in een hogere premie.

 • Goed om te weten: De protocollen van de bonus/malus-trede wisselen nogal eens per assuradeur.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Is het niet jouw schuld? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan bevind je je in de malus-situatie, en betaal je extra toeslag.
 • Interessant: Bij elke schade, groot of klein, zak je op de ladder.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Uno ?

De hoogte van de premies voor een Fiat Uno verschilt nogal per assuradeur. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? De opsomming hierna bevat de belangrijkste elementen.

 • De plaats waar jij woont (5093ED)
 • Het merk en type van de auto
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Aan de hand van de tool vergelijk je bekende assuradeurs. Neem nou Delta Lloyd, InShared en onder andere ZEKUR. Wij controleren puur verzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Feit: beschouw dit niet als een advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

De gevraagde gegevens ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Fiat filteren op de goedkoopste prijs of beste rating. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de verzekering. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Op deze website vind je ook info over Auto verzekeren bij De Zeeuwse.

autoverzekering Fiat Uno


Goedkoopste autoverzekering voor Fiat Uno afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Fiat Uno. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Bekijk het handige stappenplan.

1. Vul het kenteken in (bijvoorbeeld 11-ZPB-4).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (8-01-1985).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel KM verwacht je te rijden per jaar?
6. Kies een dekkings type voor Fiat.
7. Orden de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Hoge korting bij veilige rijstijl
Gemakkelijk opzeggen

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Pechhulpdekking
Gebruiksvriendelijke website

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Samenwerking met Rabobank
Handige App

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Binnen 1 minuut geregeld
Schade snel afgehandeld

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Ook totaalpakketten
Simpele website / account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Ouderwets binnenlopen
Verschillende opties

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Contact via social media

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Ook ruitschade gedekt
Schade snel afgehandeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Inzittenden meeverzekeren
Wa, WA+ of Allrisk

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Verhaalsbijstand
Aanpassen & upgraden

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
Ook zakelijke klanten
14 dagen bedenktijd

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
No-claimkorting tot wel 82%
Duidelijke voorwaarden


Voordeligste premie van de Fiat Uno berekenen

Wat betaal ik per maand voor de verzekering van mijn Uno ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een belangrijke variabele is jouw leeftijd. Jongeren tot 24 jaar hebben te maken met een hogere premie dan consumenten met veel ervaring, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook schiet de premie omhoog bij een sjieke Fiat Uno. Verzekeringen analyseren verder ook feiten zoals woongebied (9197NC). Het tarief in Haaren wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Haalderen. Ook het verwachte aantal kilometers (10.001 – 12.000) en natuurlijk de dekking zijn bekende factoren. Het maandelijkse bedrag is voor iedereen weer uniek. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Voer o.a. postcode, gewenste dekking, geboortedatum in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Doorzoek Fiat Uno verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Uno afsluiten!