Autoverzekering Groningen Begin met besparen op jouw verzekeringDe aller-goedkoopste autoverzekering in Groningen bekijken en afsluiten? Tegenwoordig zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. De Zeeuwse en natuurlijk ZEKUR. Vergelijk alle aanbieders vlot en gemakkelijk online. Dat bespaart je een hoop geld! Wie wil dat nu niet? Spotgoedkoop je auto verzekeren in Groningen? De maandelijkse premie wordt bepaald door zaken als de gewenste dekking, de waarde van je auto en bijvoorbeeld jouw geboortedatum. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je bekijkt dan binnen mum van tijd een geschikt verzekersinskantoor. Goed om te weten: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker kun je zelf – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Volkswagen Lupo.

Lokale autoverzekeraars

Verzekeraars uit jouw regio in 1 overzicht.

Rap overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in slechts korte tijd.

Vergelijken loont

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en bespaar op de maandlasten.

Praktische informatie over de auto verzekeren in Groningen Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Op het einde van contracttermijn
Dikwijls sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment mag je overstappen. Houd rekening met een opzegtermijn. Gemiddeld genomen is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij overschrijven van auto
Je auto verkocht? Dan beëindigt de overeenkomst. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Let op: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Schiet het polisbedrag omhoog? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welk type dekking past bij mij?

We onderscheiden drie types zekerheden beschikbaar. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA verzekering Groningen
Jouw auto verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Ben jij onderdeel van een ongeval? Je verzekeraar behandelt dan de schade aan de andere auto of personen.

2. WA plus verzekering Groningen
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Zo dekt deze vorm ook een sterretje in je voorruit, explosie-schade, schade aan derden. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. Allrisk autoverzekering Groningen
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering. Volledig casco is de benaming van deze optie. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

WA+ volledig casco (all-risk) Auto’s van 0 – 5 jaar
Een beperkt casco WA polis Goede auto’s van 6 – 10 jaar
Basis WA Auto’s van 10 jaar of ouder

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Verzekeraars bieden een interessante aanvullende autoverzekering Groningen. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met een dekking voor aanvullende rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Korting op No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Niet gek: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Let op: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Handig: pechhulp Groningen
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Voor veel mensen is dat erg fijn.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe lager je schadeclaims, des te meer korting op je autoverzekering. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. We spreken dan over de no-claimkorting Groningen. Heb je wel schade? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Goed om te weten: De protocollen van de bonus/malus ladder wijken erg af per verzekering.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Goed onthouden: Bij elke schade, groot of klein, daal je een treetje.

Hoe zit de constructie in elkaar van kosten autoverzekering Groningen?

Het maandbedrag in Groningen verschilt nogal per autoverzekering. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Graag noemen we de meest cruciale elementen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (9979CC)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Type gebruik: Zakelijke en/of privé

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via de vergelijker vergelijk je enkele toonaangevende aanbieders. Neem nou Bruns ten Brink, Reaal en Unigarant. We onderzoeken uitsluitend autoverzekeringen waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Belangrijk: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

De velden ingevuld? De weergegeven polissen kan je voor Groningen verzekeringen rangeren op de goedkoopste prijs of beste rating. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Check altijd de voorwaarden van de betrokken autoverzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Premie berekenen Interpolis.

autoverzekering Groningen


Goedkoopste autoverzekering in Groningen afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk de ‘voordeligste autoverzekering Groningen. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Volg dan de volgende instructies.

1. Vul je nummerbord in (zoals 7-STH-16).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (12-05-1960).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. De geschatte kilometrage per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking.
7. Sorteer de goedkoopste autoverzekeraar uit Groningen op laagste prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Tot 30% veilige rijderskorting
Aanpassen & upgraden

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
4 extra zekerheden
Snel schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Alles in één Polis
Unieke Automodus
Online schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Schade in 3 stappen regelen
Wa, WA+ of Allrisk

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Extra dekking auto 6-13 jaar
Verschillende opties

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Ook voor inzittenden
Met aanvullende modules

allsecur verzekering

Allsecur

Altijd telefonisch bereikbaar
Winnaar van vele prijzen
Online klantenservice

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Pakketkorting mogelijk
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
24 uur per dag hulp
Binnen 10 minuten claimen

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Pakketkorting mogelijk
Aanvullende modules

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Klantbeoordeling 8+
Handige App

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Gebruiksvriendelijke App
Supersnel geregeld


Goedkoopste verzekeringspremie in Groningen vergelijken voor alle auto’s

Welke kosten komen er kijken m.b.t. de autoverzekeringsmaatschappij Groningen? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een vrij cruciale factor is jouw leeftijd. Jongeren van 20 jaar moeten rekening houden met hogere lasten dan meer ervaren automobilisten, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook zijn de kosten wat meer bij een recent gekochte auto uit Groningen. Aanbieders analyseren verder ook onder andere woonplaats (8152IE). De maandpremie in Linschoten kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Hoofddorp. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (7501 tot 10.000) en zelfs de kleur van je auto hebben invloed. Het tarief is dus voor iedereen verschillend. Bereken nu jouw maandlasten. Geef snel eventuele accessoires, aantal kilometers per jaar, postcode in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Zoek alle verzekeraars in Groningen en start met geld besparen Binnen mum van tijd een voordelige autoverzekering afsluiten!