Autoverzekering Hasselt Snel overstappen naar de goedkoopste verzekeringDirect de goedkoopste autoverzekering in Hasselt afsluiten, via internet? Tegenwoordig is het aanbod enorm. Toonaangevende partijen zijn o.a. Generali en niet te vergeten Klaverblad. Vergelijk ze nu vlot en probleemloos online. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe doe ik dat? Goedkoop mijn auto verzekeren in Hasselt? De assurantiepremie heeft te maken met factoren als schadehistorie, type auto en niet te vergeten jouw regio. Vul hierboven de gegevens in. De vergelijker vindt in luttele minuten het goedkoopste verzekeringskantoor. Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Met de vergelijkingsmodule kun je – op basis van jouw gegevens – een aanbieder kiezen. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Zie ook onze informatie over Autoverzekering Volvo 480.

Populaire autoverzekeraars

Gemakkelijk regionale verzekeraars vergelijken.

Vlug overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering in minder dan 5 minuten.

Vergelijken loont

Kies de meest voordelige verzekeraar, en bespaar vele euro’s per jaar.

Handige informatie over je auto verzekeren in Hasselt Wil je meer weten over hoe dit werkt? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Van plan om over te stappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Benieuwd wanneer dat een optie is? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Contractvervaldatum
Meestal neem je een verzekering voor een jaar. Na het eerste jaar kun je het ontbinden. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Dikwijls is dit één maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij jouw auto? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dit dient als bewijsstuk.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Moet je meer betalen? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Na wijziging van de polis heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 varianten van dekkingen beschikbaar. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA verzekering Hasselt
Jouw auto verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Maak je onverhoopt een ongelukje? Je verzekeraar behandelt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA-plus verzekering Hasselt
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Zo dekt deze vorm ook diefstal, schade door botsing met dieren, schade door storm. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. Allrisk autoverzekering Hasselt
Goed verzekerd met de auto op pad? In dat geval ga je voor de all risk verzekering. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

WA+ volledig casco (all-risk) Auto’s van 0 – 5 jaar
WA-plus verzekering (beperkt casco) Goede auto’s van 6 – 10 jaar
WA-verzekering Oudere auto’s (10 jaar en ouder)

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Kies dan optioneel voor een aanvullende autoverzekering Hasselt. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Door middel van aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting
Sluit je de No-claimbeschermer af? Niet gek: Per jaar max. 1 keer schade claimen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Opvallend: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Handig: pechhulp Hasselt
Heb je pech onderweg met de auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe minder schade je hebt, des te meer korting op je autoverzekering. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting Hasselt. Heb jij echter schade gereden? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, en betaal je weer meer premie.

 • Belangrijk: De regels van de bonus/malus regeling wijken erg af per assuradeur.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Is het niet jouw schuld? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je meer premie.
 • Interessant: Bij elke schade, groot of klein, zul jij plekken op de ladder zakken.

Hoe werkt de opbouw van de kosten autoverzekering Hasselt?

De maandpremie in Hasselt kan enorm verschillen per assuradeur. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hieronder vind je de bekendste variabelen.

 • Jouw woongebied (4723DJ)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Geschatte kilometrage
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De dagwaarde van de auto
 • Het gebruik van de auto: B2B of juist B2C voorwaarden

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Via onze tool vergelijk je enkele toonaangevende verzekeringen. Denk aan Allianz, Roxo plus Fairzekering. We onderzoeken enkel autoverzekeringen die werken met actuele premies en geldige prijzen. Goed om te weten: beschouw dit niet als een advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

De gevraagde gegevens ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Hasselt verzekeringen sorteren op prijs en klant beoordeling. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de aangaande verzekeraar. Dat zijn de geldende voorwaarden. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Informatie over Autoverzekering van De Goudse.

autoverzekering Hasselt


Goedkoopste autoverzekering in Hasselt afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de ‘voordeligste autoverzekering Hasselt. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Nummerbord invullen (e.g. 4-KLB-91).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (17-01-1963).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Kies je (aanvullende) dekking.
7. Kies de goedkoopste autoverzekeraar uit Hasselt op laagste prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Aanschafwaardegarantie
Eenvoudige procedures

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Schade inzittenden
Met aanvullende modules

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Altijd verzekerd de weg op
Eenvoudig uitbreiden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Duidelijke website
Praktische tips veilig rijden
Schade snel afgehandeld

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Eerlijke verzekering
Hulp bij het afsluiten

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Veel vrijheid en keuzes
Duidelijke voorwaarden

allsecur verzekering

Allsecur

Handige auto-tips
Winnaar van vele prijzen
Hulp bij het afsluiten

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Pechhulp binnenland
Schade snel afgehandeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
Beoordelingsscore van 7,5+
Eenvoudig contract / polis

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Onderdeel van Vivat
Voor jong en oud geschikt

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Coöperatieve verzekeraar
Supersnel geregeld

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Eigen risico kiezen
Snelle schade afhandeling


Goedkoopste verzekeringspremie in Hasselt vergelijken voor alle auto’s

Hoe zit het met de kosten bij een autoverzekeringsmaatschappij Hasselt? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een welbekende variabele is; hoe oud je bent. Beginnende bestuurders hebben te dealen met een hoger tarief dan consumenten met veel ervaring, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook zijn de kosten wat meer bij een kostbare auto uit Hasselt. Assuradeurs bekijken daarnaast bijv. postcodegebied (8231DK). Het tarief in Grootegast wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Kamerik. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (tot en met 7500) en het gebruik van de auto hebben invloed. Het maandelijkse bedrag is dus niet zomaar te noemen. Check wat voor jou de voordeligste is. Vul o.a. gewenste dekking, eventuele accessoires, geboortedatum in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Bekijk alle verzekeraars in Hasselt en vind de goedkoopste In luttele minuten een voordelige autoverzekering afsluiten!