Autoverzekering Kia Shuma Kies de verzekering die bij jou pastEen goedkope autoverzekering voor jouw Kia Shuma afsluiten, via internet? Op dit moment is het aanbod enorm. Bekende voorbeelden zijn Kilometerverzekering en niet te vergeten Ditzo. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vlug en gemakkelijk via autoverzekeringregelen.nl. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Shuma ? Het premiebedrag heeft te maken met bijv. positie op de bonusladder, het aantal km’s dat je rijdt en bijvoorbeeld jouw geboortedatum. Voer jouw details hierboven in. Zo vind jij in een paar seconden de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Kia Shuma! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een verzekeraar selecteren. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Volvo V50.

Alle populaire autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar zonder veel moeite.

Makkelijk geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Kia Shuma Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil je overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Benieuwd wanneer dat een optie is? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Einde contracttermijn
Dikwijls neem je een verzekering voor een jaar. Hierna kun je opzeggen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Dikwijls is dit één maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop jij de Kia Shuma? dan beëindigt de overeenkomst. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Handig: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Dit dient als bewijsstuk.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? In dat geval kun je overstappen. Na wijziging van de polis heb je een bedenktijd van 30 dagen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Wij maken onderscheid tussen drie types zekerheden voor de Kia Shuma. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA
Je Shuma verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Betrokken bij een ongeval? Jouw assuradeur betaalt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA + beperkt casco
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade door botsing met dieren, schade na blikseminslag, diefstal. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil jij geen enkel risico lopen? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Kia Shuma. Een andere naam is WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto’s van 10 jaar of ouder Normale WA-polis

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Kia Shuma. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Wees slim: met aanvullende verzekering voor rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Niet gek: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Goed onthouden: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp dekking
De kans op pech is best groot. Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of er wordt vervangend vervoer geregeld. Met een goed gevoel de weg op!

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Claim je schade? Dan ga je een treetje naar beneden, wat resulteert in een hogere premie.

 • Goed onthouden: De regels van de bonus/malus-regeling wijken erg af per verzekering.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan bevind je je in de malus-situatie, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Feit: Bij elke schade, groot of klein, daal je een treetje.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Shuma ?

Het maandbedrag voor de Kia Shuma varieert erg per verzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Je vindt hieronder de belangrijkste elementen.

 • Je postcode / regio (9602LE)
 • Het gewicht van de auto
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De basisdekking van de auto
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Het gebruik van de auto: Voor bedrijven of personen

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je bekende autoverzekeraars. Onder andere De Goudse, ING Bank en bijv. Voogd en Voogd. Wij raadplegen uitsluitend verzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Vergeet niet: de uitkomst is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Alle gegevens ingevoerd? Dan kun je de aanbieders voor Kia klasseren op laagste prijs en best beoordeeld. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de gekozen organisatie. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Informatie over Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea.

autoverzekering Kia Shuma


Goedkoopste autoverzekering voor Kia Shuma afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Kia Shuma. Hoe vind je nu de laagste premie? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Nummerbord invullen (n.b. 21-ZPB-4).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (27-10-1970).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies een dekkings type voor Kia.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Lage premie + ledenkorting
Gemakkelijk opzeggen

ditzo verzekering

Ditzo

Scherpe premies
Snel premie berekenen
Aanpassen & upgraden

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Verrekening met garage
Snel schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Interessante bonusladder
Jaarlijks opzegbaar

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Dekking binnen & buitenland
Verschillende opties

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Duurzame verzekeraar
Hoge klantbeoordeling

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
WhatsApp service
Eenvoudig contract / polis

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Online 10% korting
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Verkeersschadeverzekering
Schade snel afgehandeld

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Goed Geregeld Pakket
Snel schade melden

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Optie rechtshulp-verkeer
Helder polisblad

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
Voordelig 2e auto verzekeren
Gebruiksvriendelijke website


Goedkoopste premie van de Kia Shuma berekenen

Welke kosten komen er kijken voor het verzekeren van de Shuma ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een voornaam aspect is het jaartal van geboorte. Beginnende bestuurders hebben te maken met een hogere premie dan oudere mensen, met veel schadevrije jaren. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een dure Kia Shuma. Aanbieders houden ook rekening met jouw postcodegebied (2018AD). Het maandbedrag in Renesse is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Lage Zwaluwe. Ook het aantal km’s (meer dan 30.001) en de waarde van je auto zijn bekende factoren. Het maandelijkse bedrag is dus niet zomaar te noemen. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Voer o.a. schadevrije jaren, kenteken, aantal kilometers per jaar in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Check de Kia Shuma verzekeringen en bespaar vandaag nog Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Shuma afsluiten!