Autoverzekering Land Rover Freelander Vind de verzekeraar die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Land Rover Freelander vergelijken en afsluiten? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld Aegon en ook Turien & Co. Vergelijk de beschikbare assuradeurs handig en probleemloos via de vergelijkingstool. En dat voel je in je portemonnee. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Rover Freelander? Jouw premie wordt bepaald door variabelen als Wa/Wa+/All-risk, privé of zakelijk gebruik en niet te vergeten jouw geboortedatum. Vul hierboven de gegevens in. Je vindt dan in minder dan 1 minuut de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Land Rover Freelander! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Via onze vergelijker kun je op eigen houtje – gebaseerd op jouw gegevens- een aanbieder kiezen. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je leest hier ook alles over Autoverzekering Alfa Romeo Mito.

Erkende verzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Snel overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, binnen een half uur.

Vergelijken = geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Handige informatie over het verzekeren van de Land Rover Freelander Wil je meer weten over hoe dit werkt? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Op welke momenten is dit mogelijk? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Einde contracttermijn
Normaliter sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment mag je overstappen. Houd rekening met een opzegtermijn. Vaak is dit 1 maand. Zie ook het polisblad.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij jouw Land Rover Freelander? dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Tip: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de maandpremie verhoogd? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan mag je het contract ontbinden. Na wijziging van de polis heb je daarvoor een aantal weken de tijd. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welk type dekking past bij mij?

Wij differentiëren 3 types zekerheden voor de Land Rover Freelander. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA-verzekering
Een gebruikte Rover Freelander verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Maak je schade bij een ander? De verzekering regelt dan schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Zo dekt deze vorm ook schade door storm, explosie-schade, schade aan derden. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All Risk (WA volledige casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Land Rover Freelander. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook schade veroorzaakt door slippen. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Verouderde van 10 jaar of ouder WA-verzekering

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Een basisdekking gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Land Rover Freelander. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Extra Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Met behulp van de extra aanvulling in rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Korting op No-claim
Kies je voor de No-claim beschermer?Niet gek: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je premie omhoog gaat. Opmerkelijk: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp module
Sta je met pech langs de weg? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Zo heb je maximale zekerheid.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe geringer het aantal schades, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb je een ongelukje gehad? Dan daal je op de ladder, en betaal je weer meer premie.

 • Neem dit in acht: De spelregels van de bonus/malus-trede wijken erg af per verzekering.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Dat betekent een malus-situatie, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Noemenswaardig: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal daal je een treetje.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Rover Freelander?

De geldende premie voor een Land Rover Freelander kan enorm verschillen per autoverzekering. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? In het lijstje hieronder staan de meest cruciale componenten.

 • Je postcode / regio (5064HM)
 • soort beveiliging op je auto
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Dekking + aanvullende modules
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je de meest populaire autoverzekeraars. Voorbeelden zijn EAG Assuradeuren, Interpolis of VOOROP. Wij checken puur verzekeringen die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Vergeet niet: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Alle benodigde velden ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Land Rover rangeren op prijs en klant beoordeling. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Zie altijd de actuele voorwaarden van de betreffende organisatie. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Informatie over Autoverzekering van Avéro Achmea.

autoverzekering Land Rover Freelander


Goedkoopste autoverzekering voor Land Rover Freelander afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Land Rover Freelander. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Nummerbord invullen (bijvoorbeeld 9-ZTH-98).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (1-05-1963).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Kies de juiste dekking voor Land Rover.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Lagere premie bij veilig rijden
Online klantenservice

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
Snel premie berekenen
24/7 schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Speciale AutoModus App
Hulp en ondersteuning

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Dag & nacht schadehulp
Schade snel afgehandeld

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Collectieve insteek
Simpele website / account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Geen poliskosten
Eenvoudige procedures

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Ook complete pakketten
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Elke maand aanpasbaar
Snel online afsluiten

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Verkeersschadeverzekering
Eenvoudig uitbreiden

reaal verzekering

Reaal

Verzekering op maat
Goed Geregeld Pakket
24/7 schade melden

unive verzekering

Univé

Handige Univé App
Service in de winkel
Hulp bij het afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Hoge no-claim kortingen
Aanvullende dekking


Eenvoudig premie van de Land Rover Freelander berekenen

Hoe hoog is de premie voor de verzekering van mijn Rover Freelander? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een welbekend aspect is jouw leeftijd. Jongeren van 18 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan mensen van 28 of ouder, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook is de premie duurder bij een zware Land Rover Freelander. Verzekeraars analyseren verder ook variabelen zoals woongebied (9359CC). De premie in Meppel wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Lichtenvoorde. Ook het geschatte aantal km’s (12.001 tot 15.000) en het merk/type auto tellen mee. De berekening van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Check wat voor jou de voordeligste is. Voer nu je schadevrije jaren, eventuele accessoires, geboortedatum in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Check de Land Rover Freelander verzekeringen en start met geld besparen Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Rover Freelander afsluiten!