Autoverzekering Leeuwarden Snel overstappen naar de goedkoopste verzekeringEen goedkope autoverzekering in Leeuwarden afsluiten, via internet? Tegenwoordig zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. ANWB en ook Turien & Co. Vergelijk alle verzekeraars vlot en eenvoudig via de vergelijkingstool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe doe ik dat? Goedkoop mijn auto verzekeren in Leeuwarden? De maandelijkse premie wordt berekend door te kijken naar o.a. schadehistorie, privé of zakelijk gebruik maar ook jouw leeftijd. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Zo vind jij in afzienbare tijd een passend verzekeringskantoor. Let op: wij geven geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je – op basis van jouw gegevens – een verzekering bekijken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Chevrolet Caprice.

De beste autoverzekeraars

Vergelijk alle lokale verzekeraars.

Gelijk oversluiten

Sluit een nieuwe verzekering af, in een paar minuten.

Makkelijk geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

FAQ: wat moet ik weten over auto verzekeren in Leeuwarden Zoek je aanvullende informatie? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Van plan om over te stappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
Vaak is de duur van een polis ongeveer één jaar. Hierna kun je het ontbinden. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Vaak is dit 1 maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij jouw auto? Dan vervalt het contract. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Moet je meer betalen? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Na wijziging van de polis heb je 30 dagen de tijd. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Zoals je misschien weet zijn er 3 types garanties beschikbaar. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA verzekering Leeuwarden
Jouw auto verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Ben je schuldig aan een botsing? De verzekering regelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA-plus verzekering Leeuwarden
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je kunt een claim indienen voor schade door storm, schade door botsing met dieren, schade door natuurgeweld. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. Allrisk autoverzekering Leeuwarden
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering. Men noemt dit doorgaans volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

All-risk (WA + volledig casco) Auto van 0 – 5 jaar
Casco beperkt (WA plus polis) Auto van 6 – 10 jaar
Basis WA Auto’s van 10 jaar of ouder

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Een basisdekking gekozen? Dan kun je eventueel kiezen voor een aanvullende autoverzekering Leeuwarden. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Inzittendenverzekering
Hiervan zijn 2 unieke opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Via de dekking voor aanvullende rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claimbeschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Slim: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Opvallend: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Extra dekking pechhulp Leeuwarden
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! In veel situatie is dat een uitkomst.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe minder schade je hebt, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting Leeuwarden. Wel schade aan de auto? Dan zul je een trede dalen op de ladder, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Neem dit in acht: De voorwaarden van de bonus/malus-trede verschillen nogal per aanbieder.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Is het niet jouw schuld? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Interessant: Bij elke schade, groot of klein, wordt jouw plek negatief aangepast.

Hoe zit de constructie in elkaar van kosten autoverzekering Leeuwarden?

Het maandbedrag in Leeuwarden wisselt erg per aanbieder. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hierna benoemen wij de bekendste factoren.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (8034JB)
 • aanwezigheid van accessoires in je auto
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Gebruikstype: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via de vergelijker vergelijk je bekende verzekeringen. Neem nou Aegon, Ditzo en bijv. ZLM Verzekeringen. Wij checken puur aanbieders die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Feit: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Heb je alle details ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Leeuwarden verzekeringen classificeren op laagste prijs en best beoordeeld. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Bekijk altijd de actuele premie van de betreffende verzekeraar. Die informatie is altijd leidend. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Overstappen naar Klaverblad.

autoverzekering Leeuwarden


Goedkoopste autoverzekering in Leeuwarden afsluiten

Over het algemeen wil men altijd de ‘voordeligste autoverzekering Leeuwarden. Hoe vind je nu de laagste premie? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Nummerbord invullen (e.g. 2-KFZ-92).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (14-06-1979).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco.
7. Filter de goedkoopste autoverzekeraar uit Leeuwarden op laagste prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Aanschafwaardegarantie
Snel online afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
4 extra zekerheden
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Unieke Automodus
Eenvoudige procedures

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Hoge klantenbeoordeling
Binnen 10 minuten claimen

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Collectieve insteek
Snel online afsluiten

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Veel vrijheid en keuzes
Duidelijke voorwaarden

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Goede polisvoorwaarden
Schade melden via internet

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Pakketkorting mogelijk
Hulp en ondersteuning

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Interessante pakketkorting
Gemakkelijk opzeggen

reaal verzekering

Reaal

Telefonisch afsluiten
Onderdeel van Vivat
Verschillende opties

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
WA, WA+ of All Risk
Snel online afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Hoge no-claim kortingen
Goede telefonische service


Snel verzekeringspremie in Leeuwarden vergelijken voor alle modellen

Wat zijn de maandelijkse kosten m.b.t. de autoverzekeringsmaatschappij Leeuwarden? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een vrij cruciale factor is jouw leeftijd. Jonge bestuurders betalen doorgaans meer dan consumenten met veel ervaring, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook ligt de premie wat hoger bij een zware auto uit Leeuwarden. Autoverzekeringen doorzoeken ook onder andere woonplaats (8211CE). De maandpremie in Zevenbergen kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Odiliapeel. Ook het aantal kilometers (20.001 – 25.000) en de waarde van je auto worden meegenomen. De maandelijkse afschrijving kan dus enorm wisselen. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Vul o.a. postcode, geboortedatum, kenteken in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Check de verzekeraars in Leeuwarden en start met geld besparen In luttele minuten een voordelige autoverzekering afsluiten!