Autoverzekering Nissan Leaf Eenvoudig verzekeringen vergelijken



Een goedkope autoverzekering voor jouw Nissan Leaf vinden en afsluiten? Momenteel zijn er tientallen verzekeraars. O.a. Allianz en niet te vergeten Univé. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en eenvoudig via internet. En dat voel je in je portemonnee. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Leaf ? Jouw premie komt tot stand op basis van factoren als dekking, aanvullende modules, de waarde van je auto en niet te vergeten de hoofdgebruiker. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je treft dan binnen 10 seconden tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Nissan Leaf! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Gebruik je onze vergelijker dan kun je zelf – op basis van jouw gegevens – een polis afsluiten. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Daewoo Matiz.

Alle toonaangevende autoverzekeringen

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Nu oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder zonder veel moeite.

Vergelijken loont

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Handige informatie over het verzekeren van de Nissan Leaf Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Lees hieronder onze handige FAQ.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Wanneer het contract afloopt
Gemiddeld genomen neem je een verzekering voor een jaar. Hierna kun je het ontbinden. Houd rekening met een opzegtermijn. Vaak is dit 1 maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij een kenteken overschrijving
Neem je afstand van jouw Nissan Leaf? Dan wordt de polis stopgezet. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Vergeet niet: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij distantiëren drie categorieënbasisdekkingen voor de Nissan Leaf. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA-verzekering
Je Leaf verzekeren met een WA polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Ben jij onderdeel van een ongeval? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Hier kun je ook terecht bij een sterretje in je voorruit, schade door natuurgeweld, schade door botsing met dieren. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Nissan Leaf. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Voertuigen ouder dan 10 jaar Basis WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Nissan Leaf. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Door middel van extra aanvulling in rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Ideaal: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Feit: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Extra pechhulp
Pech met je auto? Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, des te minder premie moet je betalen. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Een heel jaar schadevrij gereden? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Goed onthouden: De protocollen van de bonus/malus-trede wijken erg af per assuradeur.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Heb je vaak schade? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Interessant: Ook bij een hele kleine schade zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat kost de verzekering van mijn Leaf ?

De maandpremie voor de Nissan Leaf wijkt erg af per autoverzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Hieronder vind je de meest cruciale variabelen.

 • Woongebied (stedelijk of platteland) (8822EH)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Jouw schadeverleden
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Hoe je de auto gebruikt: Business of privé

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Aan de hand van de tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeringen. Voorbeelden zijn ANWB, ING Bank en bijv. SNS. We doorzoeken puur aanbieders die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Let wel: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Nissan rangeren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Check altijd de voorwaarden van de aangaande organisatie. Dat is de meest actuele bron van informatie. Op deze website vind je ook info over Goedkoopste verzekering Klaverblad.

autoverzekering Nissan Leaf


Goedkoopste autoverzekering voor Nissan Leaf afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Nissan Leaf. Hoe ben ik verzekerd van de laagste prijs? Gebruik deze handige stappen.

1. Voer jouw kenteken in (bijv. 6-TVK-66).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (18-02-1992).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Nissan.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Tot 30% veilige rijderskorting
Helder polisblad

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Snel premie berekenen
Hulp bij overstappen

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Speciale AutoModus App
Eenvoudig uitbreiden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Snel online premie berekenen
Duidelijke voorwaarden

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Eerlijke verzekering
Binnen 10 minuten claimen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Eigen risico van slechts €100
Snel claims indienen

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Service award winnaar
Snel schade melden

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Pakketkorting mogelijk
Online klantenservice

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
24 uur per dag hulp
Jaarlijks opzegbaar

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Verhaalsbijstand
Eenvoudig contract / polis

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Ook zakelijke klanten
24/7 schade melden

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Hoge no-claim kortingen
Met aanvullende modules


Eenvoudig premie van de Nissan Leaf berekenen

Wat betaal ik per maand bij een verzekering voor de Leaf ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een welbekende variabele is hoe oud je bent. Bestuurders van 25 jaar of jonger hebben te maken met een hogere premie dan ouderen / senioren, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook schiet de premie omhoog bij een jonge Nissan Leaf. Autoverzekeringen bekijken daarnaast aspecten als regio (5723DA). De premie in Albergen kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Putte. Ook de kilometrage (30.001 en meer) en zelfs de kleur van je auto zijn bepalend. Het tarief is voor elke bestuurder weer anders. Bereken nu zelf jouw premie. Voer o.a. aantal kilometers per jaar, postcode, geboortedatum in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Nissan Leaf verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Leaf afsluiten!