Autoverzekering Dodge Ram Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe goedkoopste autoverzekering voor de Dodge Ram afsluiten, via internet? Op dit moment heb je een ruime keuze. Populaire aanbieders zijn EAG Assuradeuren en ook nowGo. Vergelijk ze nu snel en probleemloos via de vergelijkingstool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Ram? De maandelijkse premie wordt bepaald door bijvoorbeeld type dekking, de aanschafwaarde en jouw leeftijd. Start direct met je gegevens hierboven. Je achterhaalt in afzienbare tijd de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Dodge Ram! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Via onze vergelijker kun je zelfstandig – aan de hand van jouw data – een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Skoda Roomster.

Meest vertrouwde autoverzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Vlot oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar in slechts korte tijd.

Vergelijken = geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Dodge Ram Zoek je aanvullende informatie? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Als het contract ten einde loopt
Normaliter sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment is overstappen mogelijk. Neem de opzegtermijn in acht. Gebruikelijk is dat een maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij de Dodge Ram? Dan vervalt het contract. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Handig: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de maandpremie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan mag je het contract ontbinden. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging kan je dat binnen een paar weken regelen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

We onderscheiden drie ordes van dekkingen voor de Dodge Ram. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Jouw Ram verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Maak je schade bij een ander? Dan betaalt jouw verzekeraar de schade aan de andere auto of personen.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. WA+ dekt ook o.a. brandschade, explosie-schade, schade door natuurgeweld. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Dodge Ram. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Een completer pakket is niet te vinden. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Auto ouder dan 10 jaar De (verplichte) WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Dodge Ram. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Door middel van aanvullende verzekering voor rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Korting op No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Misschien iets voor jou: Elk jaar een keer schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Noemenswaardig: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Pechhulp
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe geringer het aantal schades, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb je een ongelukje gehad? Dan ga je een treetje naar beneden, en betaal je weer meer premie.

 • Belangrijk: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus ladder wisselen nogal eens per aanbieder.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Dat betekent een malus-situatie, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Opmerkelijk: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zak je op de ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Ram?

Het maandbedrag voor de Dodge Ram wisselt nogal eens per autoverzekering. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Hieronder vind je de voornaamste onderdelen.

 • Jouw woongebied (7864DA)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Het geschatte aantal km’s per jaar
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • Gekozen WA-variant en modules
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Aard van het gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via deze website vergelijk je de meest populaire autoverzekeringen. Denk aan AutoWeek, OHRA of bijvoorbeeld ZEKUR. Wij checken alleen maar organisaties die werken met actuele premies en geldige prijzen. Belangrijk: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

De gevraagde gegevens ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Dodge rangeren op de goedkoopste prijs of beste rating. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Check altijd de voorwaarden van de verzekering. Deze zijn altijd leidend.Op deze website vind je ook info over Auto verzekeren bij Allsecur.

autoverzekering Dodge Ram


Goedkoopste autoverzekering voor Dodge Ram afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Dodge Ram. Hoe vind je nu de laagste premie? Vergelijk snel & eenvoudig met deze 7 stappen.

1. Nummerbord invullen (zoals 8-KJP-73).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (16-09-1996).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. De verwachte kilometrage?
6. Selecteer de gewenste dekking voor Dodge.
7. Filter de verzekeraars op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Unieke schadehulp
Gebruiksvriendelijke website

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Schade inzittenden
Eenvoudige procedures

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Niet voorschieten
Aanvullende modules

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Gemiddeld cijfer van 8+
Diverse modules kiezen

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Ook totaalpakketten
Hulp bij overstappen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Ouderwets binnenlopen
Snel schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
Winnaar van vele prijzen
Binnen 10 minuten claimen

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Pakketkorting mogelijk
Binnen 10 minuten claimen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Verkeersschadeverzekering
Hulp bij overstappen

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Wegslepen na ongeluk
Gemakkelijk opzeggen

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Ook accessoires
Supersnel geregeld

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Afsluiten in 5 snelle stappen
Hulp bij overstappen


Online premie van mijn Dodge Ram berekenen

Hoe hoog is de premie bij verzekeringen voor een Ram? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een invloedrijk aspect is geboortejaar. Jongeren van 23 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan mensen van 26 jaar of ouder, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook schiet de premie omhoog bij een recent gekochte Dodge Ram. Autoverzekeraars kijken ook naar zaken als postcode (9646BA). Het tarief in Meijel kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Gennep. Ook het aantal km’s (15.001 tot 20.000) en het type voertuig zijn bekende factoren. De maandpremie kan dus enorm wisselen. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Geef snel schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar, gewenste dekking in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Bekijk alle Dodge Ram verzekeringen en start met geld besparen In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Ram afsluiten!