Autoverzekering Opel Calibra Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Opel Calibra afsluiten, via internet? Vandaag de dag is het aanbod enorm. Denk aan HEMA en niet te vergeten VOOROP. Vergelijk ze nu vlug en probleemloos via internet. Dat bespaart je een hoop geld! Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Calibra ? Het premiebedrag hangt af van factoren als dekking, aanvullende modules, de aanschafwaarde en jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je checkt dan in een paar seconden de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Opel Calibra! Goed om te weten: wij geven geen advies. Door het gebruik van vergelijkers kun je – op basis van jouw gegevens – een verzekeraar uitzoeken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Zie ook onze informatie over Autoverzekering Fiat 124 Spider.

De beste aanbieders

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Direct overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in slechts korte tijd.

Makkelijk geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en bespaar vele euro’s per jaar.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Opel Calibra Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Op het einde van contracttermijn
In de regel duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dan is overstappen mogelijk. Neem de opzegtermijn in acht. Gemiddeld genomen is dit één maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop je de Opel Calibra? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Vergeet niet: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Moet je meer betalen? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Wij maken onderscheid tussen drie types autoverzekeringen voor jouw vertrouwde Opel Calibra. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA
Een gebruikte Calibra verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Jouw assuradeur betaalt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. WA+ dekt ook o.a. brandschade, schade door natuurgeweld, diefstal. Een stuk completer dan WA dus .

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Opel Calibra. Een andere naam is WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Auto’s van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Verouderde van 10 jaar of ouder Basis WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Opel Calibra. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstand aanvullende dekking ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claimbeschermer
Sluit je de No-claimbeschermer af? Niet gek: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Opvallend: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp dekking
Pech met je auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Hoe wordt de Bonus/Malus-regeling toegepast?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb je wel schade? Dan ga je een treetje naar beneden, en de maandlasten stijgen.

 • Noemenswaardig: De spelregels van de bonus/malus-trede lopen uiteen per verzekering.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Heb je vaak schade? Dan kom je in de malus terecht, en betaal je extra toeslag.
 • Opmerkelijk: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal wordt jouw plek negatief aangepast.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Calibra ?

De maandpremie voor de Opel Calibra varieert erg per aanbieder. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? In het lijstje hieronder staan de meest betekenisvolle factoren.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (7051LD)
 • Het merk en type van de auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De leeftijd van de automobilist
 • Gekozen WA-variant en modules
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Gebruikstype: Bijv. zakelijk of particulier

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je bekende aanbieders. O.a. ASR, InShared en ZEKUR. Wij raadplegen uitsluitend verzekeringen waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Let wel: dit is geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt jouw resultaten voor Opel rangschikken op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Check altijd de voorwaarden van de aangaande assuradeur. Dit is de basis van elke verzekering. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Goedkoopste verzekering ASR.

autoverzekering Opel Calibra


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Calibra afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Opel Calibra. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul het kenteken in (n.b. 9-KBF-36).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (4-11-1963).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Kies een dekkings type voor Opel.
7. Filter de verzekeraars op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Lagere premie bij veilig rijden
Online klantenservice

ditzo verzekering

Ditzo

Onderdeel van ASR
Goede rechtsbijstand
Snelle schade afhandeling

interpolis verzekering

Interpolis

Alles in één Polis
Handige tips & tricks
Gebruiksvriendelijke website

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Gemiddeld cijfer van 8+
Aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Eerlijke verzekering
Voor jong en oud geschikt

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Dag en nacht contact
Handige overstaphulp

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
WhatsApp service
Goede telefonische service

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Elke maand aanpasbaar
Schade snel afgehandeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Eigen vast aanspreekpunt
Verkeersschadeverzekering
Binnen 10 minuten claimen

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Schadegarant bedrijven
Snel schade melden

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Ook accessoires
Eenvoudig uitbreiden

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Voordelig 2e auto verzekeren
Schade snel afgehandeld


Eenvoudig premie van de Opel Calibra berekenen

Wat is de hoogte van de premie m.b.t. de verzekering van mijn Calibra ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een bekend aspect is leeftijd. Jongeren van 24 jaar betalen doorgaans meer dan mensen van 28 of ouder, met een mooi plekje op de bonus/malus ladder. Ook zijn de kosten wat meer bij een jonge Opel Calibra. Autoverzekeraars houden ook rekening met variabelen zoals woonplaats (6668AA). De maandpremie in Hapert is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Roermond. Ook de kilometrage (25.001 – 30.000) en de waarde van je auto zijn bepalend. De maandpremie is dus erg persoonlijk. Ontdek wat jij kunt besparen. Voer o.a. postcode, gewenste dekking, schadevrije jaren in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Bekijk alle Opel Calibra verzekeringen en vind de goedkoopste In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Calibra afsluiten!