Autoverzekering Opel Frontera Vergelijk verzekeringen in 1 minuutDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Opel Frontera bekijken en afsluiten? Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars. Populaire aanbieders zijn Allsecur en natuurlijk Turien & Co. Vergelijk ze nu vlot en moeiteloos via internet. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Frontera ? Jouw premie hangt af van bijvoorbeeld de gewenste dekking, het aantal km’s dat je rijdt maar ook jouw geboortedatum. Vul hierboven de gegevens in. Je treft dan supersnel de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Frontera! Belangrijk: dit is geen advies. Via onze vergelijker heb je de mogelijkheid om – op basis van jouw gegevens – een polis afsluiten. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Zie ook onze informatie over Autoverzekering Fiat Brava.

Alle populaire aanbieders

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Snel overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder met een paar klikken.

Bespaar vele euro's

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en bespaar vele euro’s per jaar.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Opel Frontera Meer weten over overstappen? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Wil jij op een nieuwe aanbieder overstappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Benieuwd wanneer dat een optie is? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Einde contracttermijn
Gebruikelijk neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dat moment is overstappen mogelijk. Neem de opzegtermijn in acht. Gemiddeld genomen is dit één maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij de verkoop van je auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Opel Frontera? Dan vervalt het contract. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Let op: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de maandpremie verhoogd? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Ook dan mag je opzeggen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je daarvoor een aantal weken de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij distantiëren drie types autoverzekeringen voor jouw vertrouwde Opel Frontera. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA
Jouw Frontera verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Een botsing met een andere auto? De verzekering regelt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je kunt een claim indienen voor schade door natuurgeweld, schade door botsing met dieren, tweezijdige schade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Opel Frontera. Volledig casco is de benaming van deze optie. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als het je eigen schuld is. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Auto’s van 0 – 5 jaarWA+ volledig casco (all-risk)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaarEen beperkt casco WA polis
Auto ouder dan 10 jaarWA-verzekering

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Opel Frontera. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen-inzittendenverzekering: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Korting op No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Een uitkomst: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Belangrijk: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp dekking
Heb je pech onderweg met de auto? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Zo heb je maximale zekerheid.

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe langer zonder schade, des te minder premie moet je betalen. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan schiet je maandpremie omlaag. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je een treetje naar beneden, wat resulteert in een hogere premie.

 • Goed om te weten: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-regeling lopen uiteen per autoverzekering.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan heeft dit vaak geen effect op deze ladder.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Die malus situatie geeft geen recht op korting, wat de premie zal doen toenemen.
 • Interessant: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een Frontera ?

De actuele premie voor de Opel Frontera loopt uiteen per assuradeur. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Graag noemen we de meest cruciale elementen.

 • Je postcode / regio (8879JN)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Geschatte kilometrage
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Jouw schadeverleden
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Aard van het gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Aan de hand van de tool vergelijk je enkele toonaangevende verzekeraars. Neem nou ASR, Nationale Nederlanden of bijvoorbeeld Verzekeruzelf.nl. We bekijken uitsluitend verzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Goed onthouden: dit is geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Alle gegevens ingevoerd? Dan kun je de aanbieders voor Opel classificeren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Zie altijd de actuele voorwaarden van de aangaande autoverzekeraar. Dat zijn de geldende voorwaarden. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Goedkoopste verzekering Reaal.

autoverzekering Opel Frontera


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Frontera afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Opel Frontera. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Vul je nummerbord in (zoals 5-KBR-31).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (20-12-1960).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Geschatte kilometrage.
6. Selecteer de gewenste dekking voor Opel.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Lage premie + ledenkorting
Snel claims indienen

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
Faire schadeafhandeling
Schade snel afgehandeld

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Handige tips & tricks
Handige App

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Dag & nacht schadehulp
Online klantenservice

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Ook totaalpakketten
Binnen 10 minuten claimen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Veel vrijheid en keuzes
Jaarlijks opzegbaar

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Wettelijke Aansprakelijkheid
Hulp bij overstappen

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Elke maand aanpasbaar
Schade snel afgehandeld

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Eigen vast aanspreekpunt
Hoge kwaliteit focus
Hulp bij overstappen

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
WA , WA+ & Volledig Casco
24/7 schade melden

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Ook bedrijfsauto’s
Jaarlijks opzegbaar

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Schade Melden met de App
Online account


Snel premie van de Opel Frontera berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn Frontera ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een belangrijke factor is leeftijd. Jongeren van 20 jaar hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 27 of ouder, met veel schadevrije jaren. Ook ligt de premie wat hoger bij een dure Opel Frontera. Autoverzekeraars kijken ook naar onder andere regio (7870FB). De hoogte van de polis in Vught wijkt vermoedelijk af van een Autoverzekering Rosmalen. Ook de kilometrage (25.001 tot 30.000) en het type voertuig zijn bekende factoren. Het maandelijkse bedrag is voor elke bestuurder weer anders. Check wat voor jou de voordeligste is. Voer hierboven aantal kilometers per jaar, geboortedatum, postcode in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Check de Opel Frontera verzekeringen en sluit online af In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Frontera afsluiten!