Autoverzekering Opel Karl Vergelijk verzekeringen in 1 minuutEen goedkope autoverzekering voor jouw Opel Karl afsluiten, via internet? Momenteel heb je een ruime keuze. Denk aan Kilometerverzekering en natuurlijk ZEKUR. Vergelijk alle verzekeraars vlug en probleemloos via internet. En dat voel je in je portemonnee. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Karl ? De maandelijkse premie komt tot stand op basis van bijv. positie op de bonusladder, de aanschafwaarde maar ook jouw geboortedatum. Vul hierboven de gegevens in. Je treft dan binnen een paar minuten de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Karl! Goed om te weten: wij geven geen advies. Door het gebruik van vergelijkers kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een verzekeraar selecteren. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Fiat Doblo.

De beste autoverzekeringen

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Nu oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar met een paar klikken.

Vergelijken = geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en bespaar vele euro’s per jaar.

Praktische informatie over het verzekeren van de Opel Karl Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Benieuwd wanneer dat een optie is? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Op het einde van contracttermijn
Dikwijls sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dat moment kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Normaliter is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Verkoop van de auto
Verkoop jij jouw Opel Karl? dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Goed om te weten: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je 30 dagen de tijd. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Er zijn 3 ordes van zekerheden voor jouw eigen Opel Karl. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Hoe verhouden deze precies?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Een gebruikte Karl verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Ben je schuldig aan een botsing? Er vindt dan een vergoeding plaats voor de schade aan de andere auto of personen.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. WA+ dekt ook o.a. een sterretje in je voorruit, schade door botsing met dieren, schade na blikseminslag. Een aardig compleet pakket dus.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Opel Karl. Volledig casco is de benaming van deze optie. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook als je die zelf veroorzaakt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Goede auto van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto ouder dan 10 jaar Standaard WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Opel Karl. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met aanvullende verzekering voor rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. Korting op No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Het is het overwegen waard: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je premie omhoog gaat. Belangrijk: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. In veel situatie is dat een uitkomst.

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe lager je schadeclaims, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Heb jij een jaar lang geen schade geclaimd? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed onthouden: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus ladder lopen uiteen per verzekering.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Is het niet jouw schuld? Dan ga je niet naar beneden.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Opmerkelijk: Ook bij een hele kleine schade daal je een treetje.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Karl ?

Het maandbedrag voor de Opel Karl loopt uiteen per autoverzekeraar. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Je vindt hieronder de bekendste elementen.

 • Jouw woongebied (1851JA)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Type gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via deze website vergelijk je een aantal erkende verzekeringen. Denk aan Aegon, OHRA en Univé. We bekijken enkel organisaties waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Noemenswaardig: beschouw dit niet als een advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Heb je het formulier voltooid? Dan kun je de aanbieders voor Opel classificeren op prijs en klant beoordeling. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Bekijk altijd de actuele premie van de aangaande aanbieder. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Goedkoopste verzekering Klaverblad.

autoverzekering Opel Karl


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Karl afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Opel Karl. Hoe vind je nu de laagste premie? Dat doe je aan de hand van de volgende stappen.

1. Voer jouw kenteken in (bijvoorbeeld 9-KGZ-36).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (28-12-1988).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Opel.
7. Filter de verzekeraars op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Lage premie + ledenkorting
Supersnel geregeld

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Faire schadeafhandeling
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Veilige AutoModus
Goede hulp & adviezen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Dag & nacht schadehulp
Eenvoudig contract / polis

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Voor het hele gezin
Eenvoudig contract / polis

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Eigen risico van slechts €100
Hulp en ondersteuning

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
Ook complete pakketten
Gemakkelijk opzeggen

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Pechhulp binnenland
Geld snel op je rekening

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
24 uur per dag hulp
Voor jong en oud geschikt

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Pechhulp Route Mobiel
Hulp bij overstappen

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Service in de winkel
Aanvullende dekking

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Bereikbaar via WhatsApp
Handige overstaphulp


Voordeligste premie van de Opel Karl berekenen

Hoe hoog is de premie voor de verzekering van mijn Karl ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een vrij cruciaal aspect is leeftijd. 19-jarigen betalen normaal vaak meer dan de mensen van 28 of ouder, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook schiet de premie omhoog bij een zware Opel Karl. Autoverzekeraars doorzoeken ook feiten zoals woonplaats (9796BN). De maandpremie in Warmenhuizen is anders dan een Autoverzekering Ruinen. Ook het verwachte aantal kilometers (30.001 en meer) en het type voertuig hebben invloed. De berekening van jouw premie is dus een vrij ingewikkelde som. Check wat voor jou de voordeligste is. Vul onder andere geboortedatum, gewenste dekking, kenteken in, en je weet het in 2 minuten.

Bekijk alle Opel Karl verzekeringen en start met geld besparen Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Karl afsluiten!