Autoverzekering Opel Tigra Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Opel Tigra afsluiten, via internet? Hedendaags zijn er tientallen verzekeraars. Bijvoorbeeld InShared en niet te vergeten VVS. Vergelijk de bekende autoverzekeraars snel en eenvoudig met onze tool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe achterhaal ik de goedkoopste autoverzekering voor de Tigra ? Jouw premie wordt berekend door te kijken naar factoren als positie op de bonusladder, de cataloguswaarde maar ook jouw regio. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je treft dan in minder dan 1 minuut de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Tigra! Goed om te weten: wij geven geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je – met de door jouw ingevoerde data – een polis afsluiten. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Je vindt hier ook info over Autoverzekering Fiat Panda.

Alle populaire autoverzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Snel overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering in een paar minuten.

Makkelijk geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en bespaar vele euro’s per jaar.

Praktische informatie over het verzekeren van de Opel Tigra Meer weten over overstappen? Bekijk dan direct de veelgestelde vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil je overstappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Benieuwd wanneer dat een optie is? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Contractvervaldatum
In het algemeen sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Daarna is overstappen mogelijk. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Normaliter is dit één maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop je de Opel Tigra? Dan wordt de polis stopgezet. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Handig: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de premie verhoogd? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Dan mag je het contract ontbinden. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd heb je een bedenktijd van 30 dagen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

We onderscheiden drie categorieënbasisdekkingen voor de Opel Tigra. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een Tigra verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? De verzekering regelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA + beperkt casco
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Hier kun je ook terecht bij explosie-schade, schade na blikseminslag, schade door storm. Een aardig compleet pakket dus.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Opel Tigra. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Goede auto van 0 – 5 jaarWA+ volledig casco (all-risk)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaarCasco beperkt (WA plus polis)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder)De instap WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Opel Tigra. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Inzittendenverzekering
We onderscheiden twee verschillende opties. Ongevallen-inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met een aanvullende dekking rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Bescherm je No-claim
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Handig: Je kunt dan per jaar een schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Belangrijk: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe meer schadevrije jaren, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Zo werkt de bonus-malus ladder: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Let op: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus regeling wijken erg af per autoverzekeraar.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, wat de premie zal doen toenemen.
 • Belangrijk: Ook als je een relatief kleine schade claimt, zul jij plekken op de ladder zakken.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Tigra ?

De hoogte van de premies voor een Opel Tigra verschilt nogal per assuradeur. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Op deze pagina vind jij de voornaamste elementen.

 • De omgeving waarin je woont (5349MM)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • De verwachte kilometrage
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Dekking + aanvullende modules
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Type gebruik: Zakelijke en/of privé

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je een aantal erkende assuradeurs. O.a. Allsecur, OHRA maar ook VOOROP. We bekijken slechts aanbieders waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Noemenswaardig: dit is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Heb je alle details ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Opel rangeren op hoogste score of laagste prijzen. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de betrokken verzekering. Dit is de basis van elke verzekering. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Goedkoopste verzekering De Zeeuwse.

autoverzekering Opel Tigra


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Tigra afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Opel Tigra. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Kenteken invoeren (e.g. 9-TXL-61).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (28-11-1987).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. De verwachte kilometrage?
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Opel.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Interessante ledenkorting
Handige overstaphulp

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Korting voor een 2e auto
Duidelijke voorwaarden

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Altijd verzekerd de weg op
Geld snel op je rekening

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Uitgebreid netwerk garages
Handige overstaphulp

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Gemiddeld een 8 op service
Eenvoudige procedures

klaverblad verzekering

Klaverblad

Altijd 14-dagen bedenktijd
Eigen risico van slechts €100
Helder polisblad

allsecur verzekering

Allsecur

€ 0,- Eigen risico
WhatsApp service
Hulp en ondersteuning

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Ook ruitschade gedekt
Gemakkelijk opzeggen

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
Tot 85% korting
Handige App

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Wegslepen na ongeluk
Helder polisblad

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
Optie rechtshulp-verkeer
Snel online afsluiten

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Schade Melden met de App
Jaarlijks opzegbaar


Online premie van mijn Opel Tigra berekenen

Wat betaal ik per maand voor het verzekeren van de Tigra ? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een invloedrijke variabele is geboortedatum. Jongeren van 22 jaar hebben te maken met een hogere premie dan mensen van 26 jaar of ouder, met veel schadevrije jaren. Ook ligt de premie wat hoger bij een kostbare Opel Tigra. Assuradeurs kijken ook naar bijvoorbeeld woonplaats (8073EC). Het maandbedrag in Lieshout kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Sas van Gent. Ook het verwachte aantal kilometers (30.001 en meer) en het merk/type auto tellen mee. De hoogte van jouw premie is dus voor iedereen verschillend. Check wat voor jou de voordeligste is. Vul vandaag aantal kilometers per jaar, eventuele accessoires, huisnummer in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Doorzoek Opel Tigra verzekeringen en vind de goedkoopste In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Tigra afsluiten!