Autoverzekering Opel Vivaro Vind de verzekeraar die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Opel Vivaro vergelijken en afsluiten? Op dit moment is het aanbod enorm. O.a. Allianz en ook WitGeld.nl. Vergelijk alle aanbieders vliegensvlug en gemakkelijk online. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Vivaro ? Het premiebedrag hangt af van zaken als dekking, aanvullende modules, de waarde van je auto en bijvoorbeeld de hoofdgebruiker. Voer jouw details hierboven in. Het systeem zoekt in minder dan 1 minuut de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Opel Vivaro! Belangrijk: dit is geen advies. Door middel van de vergelijker kun je zelfstandig – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Fiat Qubo.

Meest vertrouwde verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Direct overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering binnen een half uur.

Vergelijken = geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Handige informatie over het verzekeren van de Opel Vivaro Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ook van plan om over te stappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Op welke momenten is dit mogelijk? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Wanneer het contract afloopt
Gemiddeld genomen neem je een verzekering voor een jaar. Daarna kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop jij jouw Opel Vivaro? Het contract wordt dan gestopt. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Let op: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 verschillende soorten dekkingen voor jouw vertrouwde Opel Vivaro. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Hoe verhouden deze precies?

1. WA
De Vivaro verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Maak je onverhoopt een ongelukje? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij explosie-schade, schade aan derden, schade door storm. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. WA + volledig casco (all risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Opel Vivaro. In de volksmond ook wel WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Goede auto van 0 – 5 jaarWA+ volledig casco (all-risk)
Goede auto’s van 6 – 10 jaarBeperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouderBasis WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Opel Vivaro. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met een extra aanvulling in rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting beschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Slim: Per jaar max. 1 keer schade claimen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Goed onthouden: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Extra pechhulp
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe geringer het aantal schades, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan schiet je maandpremie omlaag. Dit heet ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Je positie op de ladder daalt dan, wat resulteert in een hogere premie.

 • Neem dit in acht: De voorwaarden van de bonus/malus ladder variëren erg per aanbieder.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan bevind je je in de malus-situatie, en betaal je extra toeslag.
 • Feit: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zak je op de ladder.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Vivaro ?

De geldende premie voor een Opel Vivaro varieert erg per aanbieder. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? De opsomming hierna bevat de voornaamste elementen.

 • De plaats waar jij woont (1914CL)
 • Het gewicht van de auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De cataloguswaarde van het object
 • Aard van het gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je bekende verzekeringen. Zoals Allsecur, Interpolis of SNS. Wij controleren enkel autoverzekeraars waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Let op: beschouw dit niet als een advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

De gevraagde gegevens ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Opel rangschikken op laagste prijs en best beoordeeld. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de gekozen verzekeraar. Dit is de basis van elke verzekering. Op deze website vind je ook info over Goedkoopste verzekering United Insurance.

autoverzekering Opel Vivaro


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Vivaro afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Opel Vivaro. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (zoals 9-KBB-25).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (28-07-1992).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Geschatte kilometrage.
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Opel.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Hoge korting bij veilige rijstijl
Snel online afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Snel premie berekenen
Hulp bij overstappen

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Altijd verzekerd de weg op
Snelle schade afhandeling

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Onderdeel van Achmea
Dag & nacht schadehulp
Gemakkelijk opzeggen

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Snelle reactietermijnen
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Veel vrijheid en keuzes
Gemakkelijk opzeggen

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Winnaar van vele prijzen
Schade melden via internet

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Pechhulp binnenland
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Interessante pakketkorting
Snel online afsluiten

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
SOS International
Gebruiksvriendelijke website

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Service in de winkel
Eenvoudig uitbreiden

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Hoge no-claim kortingen
Snelle schade afhandeling


Snel premie van de Opel Vivaro berekenen

Welke kosten komen er kijken voor de verzekering van mijn Vivaro ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een bekende factor is geboortejaar. Jongeren t/m 23 betalen doorgaans meer dan mensen van 26 jaar of ouder, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een prijzige Opel Vivaro. Verzekeraars doorzoeken ook factoren als adresgegevens (7737NL). De hoogte van de polis in Hasselt is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Schagen. Ook het verwachte aantal kilometers (15.001 – 20.000) en zelfs de kleur van je auto tellen mee. De maandpremie is dus erg persoonlijk. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Vul o.a. eventuele accessoires, postcode, huisnummer in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Zoek alle Opel Vivaro verzekeringen en stap over In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Vivaro afsluiten!