Autoverzekering Rover 400 Vind de verzekeraar die bij jou pastOnline de goedkoopste autoverzekering voor jouw Rover 400 afsluiten? Hedendaags heb je een ruime keuze. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. AutoWeek en ook Univé. Vergelijk ze nu snel en gemakkelijk via internet. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn 400 ? De maandelijkse premie komt tot stand op basis van zaken als dekking, aanvullende modules, de dagwaarde en jouw geboortedatum. Vul hierboven de gegevens in. Zo vind jij binnen een paar minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Rover 400! Vergeet niet dat deze website geen advies geeft. Door het gebruik van vergelijkers kun je – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar uitzoeken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Hyundai Trajet.

Alle populaire verzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Direct overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering binnen een half uur.

Vergelijken loont

Speur naar een verzekering met laag tarief, en bespaar vele euro’s per jaar.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Rover 400 Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ook van plan om over te stappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
In de regel is de duur van een polis ongeveer één jaar. Hierna kun je opzeggen. Houd rekening met een opzegtermijn. Meestal is dit 1 maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij overschrijven van auto
Neem je afstand van jouw Rover 400? Dan vervalt het contract. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Handig: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Moet je meer betalen? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Ook dan mag je opzeggen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging kun je een maand lang opzeggen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Er bestaan 3 verschillende types basisdekkingen voor jouw eigen Rover 400. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Jullie 400 verzekeren met een WA polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Dus rijd je tegen een andere auto aan? Jouw assuradeur betaalt dan schades van anderen die jij hebt veroorzaakt.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Dit dekt vaak onder andere schade door natuurgeweld, schade na blikseminslag, tweezijdige schade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Kies van natuurlijk All-risk voor Rover 400. Een andere naam is WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als het je eigen schuld is. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Auto’s van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Auto ouder dan 10 jaar Basis WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Rover 400. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Korting op No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Ideaal: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, terwijl je premie niet stijgt. Interessant: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Extra pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager je premie. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Een jaar zonder schade gereden? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Dit heet ook wel no-claimkorting. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je naar beneden, en betaal je weer meer premie.

 • Goed om te weten: De voorwaarden van de bonus/malus-ladder wijken erg af per autoverzekering.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Moet je aanhouden schade claimen? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Interessant: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 400 ?

De actuele premie voor de Rover 400 loopt uiteen per assuradeur. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Op deze pagina vind jij de voornaamste onderdelen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (5364KI)
 • Gegevens van de auto
 • De verwachte kilometrage
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Type gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Aan de hand van de tool vergelijk je de meest populaire autoverzekeringen. Zoals Bovag, nowGo of Voogd en Voogd. Wij controleren alleen autoverzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Belangrijk: de uitkomst is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Rover sorteren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de betreffende autoverzekering. Deze zijn altijd leidend.Op deze website vind je ook info over WA-verzekering Verzekeruzelf.nl.

autoverzekering Rover 400


Goedkoopste autoverzekering voor Rover 400 afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Rover 400. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Voer jouw kenteken in (bijvoorbeeld 32-ZXK-4).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (5-03-1993).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Rover.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Haal-en brengservice
Simpele website / account

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Schade inzittenden
Schade melden via internet

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Handige tips & tricks
Simpel over te sluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Dag & nacht schadehulp
Helder polisblad

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Gemiddeld een 8 op service
Simpele website / account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringGeen poliskosten
Diverse modules kiezen

allsecur verzekering

Allsecur

€ 0,- Eigen risico
Winnaar Web Service Scan
Duidelijke voorwaarden

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Online 10% korting
Aanvullende dekking

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
24 uur per dag hulp
Eenvoudig contract / polis

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Schadegarant bedrijven
Duidelijke voorwaarden

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
Ook accessoires
Diverse modules kiezen

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Bereikbaar via WhatsApp
Eenvoudig contract / polis


Goedkoopste premie van de Rover 400 berekenen

Hoe hoog is de premie m.b.t. de verzekering van mijn 400 ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een voorname factor is leeftijd. 20-jarigen moeten rekening houden met hogere lasten dan oudere mensen, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook schiet de premie omhoog bij een prijzige Rover 400. Verzekeraars onderzoeken ook factoren als postcodegebied (1215KJ). De hoogte van de polis in Cromvoirt is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Ter Aar. Ook het aantal kilometers (15.001 – 20.000) en de waarde van je auto zijn bekende factoren. Het tarief is dus erg persoonlijk. Bereken nu zelf jouw premie. Voer nu je huisnummer, eventuele accessoires, kenteken in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Bekijk alle Rover 400 verzekeringen en stap over Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw 400 afsluiten!