Autoverzekering Skoda Citigo Vergelijk verzekeringen in 1 minuut


De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Skoda Citigo vergelijken en afsluiten? Vandaag de dag zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Bijvoorbeeld Aon Direct en niet te vergeten nowGo. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlug en moeiteloos via de vergelijkingstool. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Citigo? Het premiebedrag hangt af van factoren als schadevrije jaren, gebruik van de auto en niet te vergeten demografische gegevens. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Zo vind jij in een paar seconden de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Skoda Citigo! Vrijblijvend: wij geven op deze website geen adviezen. Door middel van de vergelijker kun je zelf – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekering bekijken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Kia Cee’d.

Erkende verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Direct overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar met weinig inspanning.

Vergelijken = geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en stap over van jouw hogere tarief.

Praktische informatie over het verzekeren van de Skoda Citigo Meer weten over overstappen? Lees hieronder onze handige FAQ.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan dien je jouw huidige autoverzekering op te zeggen. Op welke momenten is dit mogelijk? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Op het einde van contracttermijn
In de regel heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Na het eerste jaar is overstappen mogelijk. De opzegtermijn moet je niet vergeten. Deze is vaak 1 maand. Zie ook het polisblad.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij jouw Skoda Citigo? dan beëindigt de overeenkomst. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Tip: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na de informering over de poliswijziging wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Wij differentiëren 3 types autoverzekeringen voor jouw Skoda Citigo. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een nieuwe Citigo verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Ben je schuldig aan een botsing? De verzekering regelt dan kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij explosie-schade, schade door botsing met dieren, brandschade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Skoda Citigo. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook als het je eigen schuld is. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto’s van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Auto’s van 10 jaar of ouder De instap WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Skoda Citigo. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Hierbij heb je onderscheid tussen 2 soorten. Ongevallen-inzittendenverzekering: Keert alleen vast bedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de rechtsbijstand aanvullende dekking sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claimbeschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Een uitkomst: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Opmerkelijk: je opgebouwde schadevrije jaren worden gecorrigeerd.

4. Extra pechhulp
De kans op pech is best groot. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Met een goed gevoel de weg op!

Bonus/Malus-regeling, wat is dat?

Hoe minder schade je hebt, des te minder premie moet je betalen. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan schiet je maandpremie omlaag. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan daal je op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed onthouden: De spelregels van de bonus/malus regeling wisselen nogal eens per verzekering.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Ben je echter niet zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? In dat geval heb je een negatief malus kortingspercentage, en betaal je extra toeslag.
 • Let op: Ook bij een hele kleine schade daal je een treetje.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Citigo?

De premie voor de Skoda Citigo loopt uiteen per autoverzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? In het lijstje hieronder staan de belangrijkste variabelen.

 • Jouw postcodegebied (4695MI)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van het object
 • Type gebruik: Bijv. zakelijk of particulier

Verzekeringen vergelijken: doen alle bedrijven mee?

Aan de hand van de tool vergelijk je vertrouwde autoverzekeringen. O.a. Aegon, FBTO maar ook Unigarant. We bekijken enkel autoverzekeringen die werken met actuele premies en geldige prijzen. Van belang: beschouw dit niet als een advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle benodigde velden ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Skoda ordenen op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de gekozen organisatie. Die informatie is altijd leidend. Op deze website vind je ook info over WA-verzekering De Nationale.

autoverzekering Skoda Citigo


Goedkoopste autoverzekering voor Skoda Citigo afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Skoda Citigo. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Kenteken invoeren (bijv. NG-835-L).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (15-07-1982).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. De geschatte kilometrage per jaar.
6. Kies de juiste dekking voor Skoda.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Je rijstijl wordt gemeten
Haal-en brengservice
Met aanvullende modules

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Faire schadeafhandeling
Gebruiksvriendelijke website

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Ruime keuze uit garages
24/7 schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Dag & nacht schadehulp
Supersnel geregeld

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Eerlijke verzekering
Helder polisblad

klaverblad verzekering

Klaverblad

Persoonlijke adviseur
Duurzame verzekeraar
24/7 schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Ook complete pakketten
Met aanvullende modules

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Online 10% korting
Hulp bij het afsluiten

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Verkeersschadeverzekering
Binnen 10 minuten claimen

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Wegslepen na ongeluk
Schade snel afgehandeld

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
WA, WA+ of All Risk
Eenvoudige procedures

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
No-claimkorting tot wel 82%
Hulp bij overstappen


Online premie van mijn Skoda Citigo berekenen

Welke kosten komen er kijken m.b.t. de verzekering van mijn Citigo? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een welbekende factor is hoe oud je bent. 20-jarigen moeten rekening houden met hogere lasten dan consumenten met veel ervaring, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook schiet de premie omhoog bij een prijzige Skoda Citigo. Autoverzekeraars bekijken daarnaast feiten zoals postcode (3870KN). Het maandbedrag in Terheijden is anders dan een Autoverzekering Uithuizen. Ook de kilometrage (7501 – 10.000) en zelfs de kleur van je auto hebben invloed. De berekening van jouw premie hangt dus van veel zaken af. Check wat voor jou de voordeligste is. Geef nu jouw kenteken, eventuele accessoires, geboortedatum in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Skoda Citigo verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Citigo afsluiten!