Autoverzekering Toyota iQ Kies de verzekering die bij jou past


De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Toyota iQ vinden en afsluiten? Tegenwoordig bestaan er een hoop autoverzekeraars. Denk aan Allianz en uiteraard ook FBTO. Vergelijk alle aanbieders vliegensvlug en gemakkelijk via de vergelijkingstool. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn iQ ? Het premiebedrag heeft te maken met o.a. schadevrije jaren, de cataloguswaarde plus jouw regio. Voer jouw details hierboven in. Het systeem zoekt binnen mum van tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Toyota iQ! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Gebruik je onze vergelijker dan kun je zelf – aan de hand van jouw data – een verzekering bekijken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Mazda RX-8.

Alle populaire verzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Gelijk oversluiten

Regel jouw nieuwe verzekering in slechts korte tijd.

Vergelijken loont

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en betaal lage prijzen per maand.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Toyota iQ Meer weten over overstappen? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan dit zomaar? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
In de regel duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dat moment kun je het ontbinden. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Dikwijls is dit één maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij de verkoop van je auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Toyota iQ? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Tip: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan mag jij zelf weten of je wilt opzeggen. Na wijziging van de polis kan je dat binnen een paar weken regelen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Wij maken onderscheid tussen drie ordes van dekkingen voor de Toyota iQ. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA-verzekering
Jullie iQ verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Ben je schuldig aan een botsing? Er vindt dan een vergoeding plaats voor beschadigingen aan de auto van de ander.

2. WA plus beperkt casco
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij een sterretje in je voorruit, schade door natuurgeweld, schade aan derden. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. WA + volledig casco (all risk)
Zorgeloos de weg op met je auto? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Toyota iQ. Een andere naam is WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook schade veroorzaakt door slippen. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Toyota iQ. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Via de extra aanvulling in rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. No-claim korting
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Handig: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Belangrijk: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp
Pech met je auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Met een goed gevoel de weg op!

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe langer zonder schade, des te meer korting op je autoverzekering. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan daal je op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Goed om te weten: De spelregels van de bonus/malus-ladder wijken erg af per verzekering.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim jij regelmatig een schade bij je verzekeraar? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en betaal je extra toeslag.
 • Belangrijk: Ook bij een hele kleine schade zul jij plekken op de ladder zakken.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een iQ ?

De premie voor de Toyota iQ kan enorm verschillen per autoverzekeraar. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? De opsomming hierna bevat de meest cruciale onderdelen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (4871CN)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • De positie op de bonus/malus ladder
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Type gebruik: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via de vergelijker vergelijk je de meest populaire verzekeraars. Denk aan Bruns ten Brink, InShared maar ook Fairzekering. Wij controleren slechts verzekeringen die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Let op: wij geven geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

De velden ingevuld? De weergegeven verzekeringen kan je voor Toyota rangeren op laagste prijs en best beoordeeld. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de betrokken organisatie. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Op deze website vind je ook info over All risk autoverzekering Interpolis.

autoverzekering Toyota iQ


Goedkoopste autoverzekering voor Toyota iQ afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Toyota iQ. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Volg ons handige 7-stappenplan.

1. Vul het kenteken in (n.b. 7-TDV-61).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (12-08-1979).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. De verwachte kilometrage?
6. Kies de juiste dekking voor Toyota.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Met tips voor veilig rijden
Tot 30% veilige rijderskorting
Wa, WA+ of Allrisk

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
Goede rechtsbijstand
Handige overstaphulp

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Altijd verzekerd de weg op
24/7 schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Praktische tips veilig rijden
Diverse modules kiezen

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Collectieve insteek
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Ouderwets binnenlopen
Aanvullende modules

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
Unieke extra dekkingen
24/7 schade melden

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Pechhulp buitenland
Schade melden via internet

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Verkeersschadeverzekering
Wa, WA+ of Allrisk

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Verhaalsbijstand
Snel claims indienen

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Ook accessoires
Aanpassen & upgraden

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Gebruiksvriendelijke App
Handige overstaphulp


Online premie van mijn Toyota iQ berekenen

Wat betaal ik per maand voor het verzekeren van de iQ ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een bekend aspect is geboortejaar. 23-jarigen hebben te dealen met een hoger tarief dan oudere mensen, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook ligt de premie wat hoger bij een kostbare Toyota iQ. Verzekeraars onderzoeken ook zaken als postcodegebied (8357GA). De premie in Nieuwendijk is anders dan een Autoverzekering Waalre. Ook het geschatte aantal km’s (12.001 – 15.000) en het merk/type auto worden meegenomen. Het tarief is dus voor iedereen verschillend. Ontdek wat jij kunt besparen. Vul onder andere geboortedatum, schadevrije jaren, eventuele accessoires in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Vergelijk alle Toyota iQ verzekeringen en sluit online af Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw iQ afsluiten!