Autoverzekering Toyota Previa Vergelijk verzekeringen in 1 minuut


De aller-goedkoopste autoverzekering voor de Toyota Previa afsluiten? Hedendaags zijn er tientallen verzekeraars. O.a. Aon Direct en VOOROP. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vliegensvlug en probleemloos via internet. En dat voel je in je portemonnee. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Previa ? Jouw premie heeft te maken met bijv. positie op de bonusladder, de aanschafwaarde plus jouw leeftijd. Start direct met je gegevens hierboven. Je checkt dan in korte tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Toyota Previa! Belangrijk: dit is geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een verzekeraar uitzoeken. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Mercedes-Benz 230.

De beste aanbieders

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Gelijk oversluiten

Sluit een nieuwe verzekering af, in slechts korte tijd.

Vergelijken loont

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Praktische informatie over het verzekeren van de Toyota Previa Wil je meer weten over hoe dit werkt? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Wil je overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Kan ik dat doen wanneer ik wil? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Als het contract ten einde loopt
Normaliter heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan kun je opzeggen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gebruikelijk is dat een maand. Zie ook het polisblad.

2. Bij de verkoop van je auto
Neem je afstand van jouw Toyota Previa? Het contract wordt dan gestopt. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Let op: bewaar het vrijwaringsbewijs zorgvuldig. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Wordt de maandpremie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Dan mag je het contract ontbinden. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er zijn 3 types verzekeringen voor de Toyota Previa. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Je Previa verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Betrokken bij een ongeval? Jouw assuradeur betaalt dan schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Hier kun je ook terecht bij schade door natuurgeweld, explosie-schade, schade door botsing met dieren. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Zorgeloos de weg op met je auto? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Toyota Previa. Men noemt dit doorgaans volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Ook als je die zelf veroorzaakt. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Auto’s van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto ouder dan 10 jaar De instap WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Een basisdekking gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Toyota Previa. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de dekking voor aanvullende rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claim korting
Kies je voor de No-claim beschermer?Een uitkomst: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Feit: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp dekking
Pech met je auto? Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Zo heb je maximale zekerheid.

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager je premie. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Dit heet ook wel no-claimkorting. Claim je schade? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Feit: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-regeling wisselen nogal eens per verzekering.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Schade rijden betekent vaak 5 treden omhoog
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Claim je vaak schade? Dat betekent een malus-situatie, en betaal je extra toeslag.
 • Goed om te weten: Ook bij een hele kleine schade val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Previa ?

Het maandbedrag voor de Toyota Previa varieert erg per verzekeraar. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? In het lijstje hieronder staan de meest betekenisvolle onderdelen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (5690BL)
 • Gegevens van de auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Eventuele schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van het object
 • Type gebruik: Voor bedrijven of personen

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je vertrouwde autoverzekeraars. Onder andere Allsecur, Lancyr en bijv. VKG. We onderzoeken puur aanbieders waarvan de meest recente premies bekend zijn.Belangrijk: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Alle gevraagde info ingevoerd? Dan kun je de aanbieders voor Toyota ordenen op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Zie altijd de actuele voorwaarden van de gekozen assuradeur. Dit is de basis van elke verzekering. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. All risk autoverzekering Unigarant.

autoverzekering Toyota Previa


Goedkoopste autoverzekering voor Toyota Previa afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Toyota Previa. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Bekijk het handige stappenplan.

1. Vul het kenteken in (n.b. 4-TRN-11).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (7-09-1996).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Toyota.
7. Filter de verzekeraars op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Tot 30% veilige rijderskorting
Eenvoudig contract / polis

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Goede rechtsbijstand
Aanpassen & upgraden

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Unieke Automodus
Verschillende opties

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Binnen 1 minuut geregeld
Eenvoudig contract / polis

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Initiatief van achmea
Snel schade melden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringOok voor inzittenden
Goede hulp & adviezen

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
WhatsApp service
14 dagen bedenktijd

fbto verzekering

FBTO

Handige extra modules
Pechhulp binnenland
Hulp en ondersteuning

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Tot 85% korting
Gebruiksvriendelijke website

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Maximaal 80% korting
Hulp bij het afsluiten

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Ook zakelijke klanten
Online account

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Superhandige App
Simpel over te sluiten


Voordeligste premie van de Toyota Previa berekenen

Hoe hoog is de premie bij verzekeringen voor een Previa ? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een voorname factor is geboortedatum. Jongeren van 20 jaar betalen normaal vaak meer dan de ervaren bestuurders, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een recent gekochte Toyota Previa. Aanbieders houden ook rekening met je woongebied (8227MD). De hoogte van de polis in Alphen aan den Rijn is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Wageningen. Ook het aantal km’s (30.001 en meer) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) hebben invloed. De maandelijkse afschrijving is voor iedereen weer uniek. Bereken nu zelf jouw premie. Voer nu je schadevrije jaren, postcode, geboortedatum in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Vergelijk alle Toyota Previa verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Previa afsluiten!