Autoverzekering Alfa Romeo 155 Kies de verzekering die bij jou past


De goedkoopste autoverzekering voor de Alfa Romeo 155 vinden en afsluiten? Hedendaags zijn er tientallen verzekeraars. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. ANWB en natuurlijk National Academic. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vliegensvlug en eenvoudig via de vergelijkingstool. En dat voel je in je portemonnee. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn 155? Het maandbedrag hangt af van bijvoorbeeld Wa/Wa+/All-risk, de waarde van je auto maar ook de hoofdgebruiker. Voer jouw details hierboven in. Het systeem zoekt binnen mum van tijd de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo 155! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Door middel van de vergelijker kun je zelfstandig – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar uitzoeken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Mercedes-Benz V 230.

De beste verzekeraars

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Direct overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, met weinig inspanning.

Makkelijk geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Alfa Romeo 155 Zoek je aanvullende informatie? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Kan dit zomaar? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Contractvervaldatum
Normaliter sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Vanaf dan kun je het ontbinden. Neem de opzegtermijn in acht. Meestal is dit 1 maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Verkoop van de auto
Neem je afstand van jouw Alfa Romeo 155? Dan wordt de polis stopgezet. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Tip: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Wordt de premie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? In dat geval kun je overstappen. Na de informering over de poliswijziging heb je 30 dagen de tijd. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij maken onderscheid tussen drie categorieëndekkingen voor jouw Alfa Romeo 155. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA-dekking
Jouw 155 verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je schade bij een ander? Jouw assuradeur betaalt dan schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Je hebt doorgaans recht op een vergoeding bij schade na blikseminslag, schade door storm, een sterretje in je voorruit. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Alfa Romeo 155. Een andere naam is WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Een aanrader voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouder De (verplichte) WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan ben je nog niet klaar, er zijn extra dekkingen voor Alfa Romeo 155. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Binnen deze module heb je 2 smaken. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Dankzij de dekking voor aanvullende rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Een uitkomst: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat het invloed heeft op je maandpremie. Interessant: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Pechhulp
De kans op pech is best groot. Met de pechhulp module sta je nooit alleen. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). In veel situatie is dat een uitkomst.

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe geringer het aantal schades, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: Een jaar zonder schade gereden? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan ga je een treetje naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Belangrijk: De spelregels van de bonus/malus ladder wijken erg af per autoverzekeraar.
 • 1 jaar geen schade = een treetje omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan kom je in de malus terecht, wat de premie zal doen toenemen.
 • Belangrijk: Bij elke schade, groot of klein, wordt jouw plek negatief aangepast.

Welke kosten spelen een rol bij een verzekering voor een 155?

De hoogte van de premies voor een Alfa Romeo 155 loopt uiteen per verzekeraar. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Hieronder vind je de belangrijkste componenten.

 • De omgeving waarin je woont (9085BN)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De mate van (uitgebreide) dekking
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Hoe je de auto gebruikt: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je een aantal erkende assuradeurs. Voorbeelden zijn EAG Assuradeuren, Generali en Unigarant. Wij vergelijken slechts verzekeraars die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Goed onthouden: de uitkomst is onafhankelijk en geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Alle gevraagde info ingevoerd? Je kunt de uitkomst zelf voor Alfa Romeo rangeren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Check altijd de voorwaarden van de betreffende verzekeraar. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Autoverzekering Centraal Beheer Achmea.

autoverzekering Alfa Romeo 155


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo 155 afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Alfa Romeo 155. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul het kenteken in (e.g. 80-ZPB-6).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (18-05-1972).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies de juiste dekking voor Alfa Romeo.
7. Rangschik de uitkomst op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Aanschafwaardegarantie
Online account

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Goede pechhulpdekking
Hoge klantbeoordeling

interpolis verzekering

Interpolis

Via Rabo Bankieren App
Ruime keuze uit garages
Met aanvullende modules

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
4 jaar FOCWA-garantie
Contact via social media

inshared verzekering

Inshared

Tot 80% no-claim korting
Collectieve insteek
24/7 schade melden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Goede verkeersrechtsbijstand
Diverse modules kiezen

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Score: beoordeeld met 8+
Schade snel afgehandeld

fbto verzekering

FBTO

24/7 FBTO Alarmcentrale
Snel online afsluiten
Gebruiksvriendelijke website

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Volledige ontzorging
Hulp bij mechanisch defect
Gebruiksvriendelijke website

reaal verzekering

Reaal

Persoonlijk aanspreekpunt
Maximaal 80% korting
Aanvullende modules

unive verzekering

Univé

Unieke Univé Pechhulp
Ook bedrijfsauto’s
Aanpassen & upgraden

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
Eigen risico kiezen
Verschillende opties


Online premie van mijn Alfa Romeo 155 berekenen

Hoe zit het met de kosten voor de autoverzekering van de 155? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een belangrijk aspect is leeftijd. Jongeren van 24 jaar hebben te maken met een hogere premie dan meer ervaren automobilisten, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een sjieke Alfa Romeo 155. Verzekeraars onderzoeken ook jouw woongebied (2127BN). De hoogte van de polis in Putten kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Almere. Ook het geschatte aantal km’s (t/m 7.500) en de waarde van je auto zijn bekende factoren. De hoogte van jouw premie is voor elke bestuurder weer anders. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Voer nu je geboortedatum, huisnummer, schadevrije jaren in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Zoek alle Alfa Romeo 155 verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 155 afsluiten!