Autoverzekering Alfa Romeo 166 Vind de verzekeraar die bij jou pastDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Alfa Romeo 166 vergelijken en afsluiten? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. Aon Direct en Turien & Co. Vergelijk de beschikbare assuradeurs vlot en gemakkelijk met onze tool. En dat scheelt je al gauw tientallen euro’s. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw 166? De assurantiepremie wordt berekend door te kijken naar bijv. aantal opgebouwde jaren zonder schade, het aantal km’s dat je rijdt en bijvoorbeeld jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je bekijkt dan in minder dan 1 minuut de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo 166! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Door middel van de vergelijker kun je op eigen houtje – gebaseerd op jouw gegevens- een aanbieder kiezen. Je kunt sorteren op bijvoorbeeld prijs of beoordeling.Zie ook onze informatie over Autoverzekering Mini Cooper.

De beste autoverzekeringen

Alle populaire verzekeringen onder elkaar.

Snel overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder binnen een half uur.

Vergelijken loont

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Handige informatie over het verzekeren van de Alfa Romeo 166 Zoek je aanvullende informatie? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Wil je overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Op het einde van contracttermijn
Gemiddeld genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan mag je overstappen. Neem de opzegtermijn in acht. Deze is vaak 1 maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij een kenteken overschrijving
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Alfa Romeo 166? Dan vervalt het contract. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Handig: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging kun je een maand lang opzeggen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

We onderscheiden drie types zekerheden voor jouw Alfa Romeo 166. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA
Een gebruikte 166 verzekeren met alleen WA dekking? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Een ongeluk ontstaan door jouw schuld? Dan betaalt jouw verzekeraar schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Je kunt een claim indienen voor explosie-schade, tweezijdige schade, diefstal. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Alfa Romeo 166. Volledig casco is de benaming van deze optie. De beste dekking haal je met deze polissen. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) De (verplichte) WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Een basisdekking gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Alfa Romeo 166. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Hiervan zijn 2 unieke opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de rechtsbijstand aanvullende dekking krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claimbeschermer
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Misschien iets voor jou: Je kunt dan per jaar een schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Let op: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp module
Sta je met pech langs de weg? Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe lager je schadeclaims, des te minder premie moet je betalen. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: 12 maanden zonder schade doorgekomen? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Wel een schade geclaimd bij je verzekeraar? Dan ga je naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Opmerkelijk: De spelregels van de bonus/malus-ladder variëren erg per verzekering.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Heb je vaak schade? Dan kom je in de malus terecht, en betaal je meer premie.
 • Noemenswaardig: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zak je op de ladder.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn 166?

De hoogte van de premies voor een Alfa Romeo 166 loopt uiteen per aanbieder. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Je vindt hieronder de belangrijkste variabelen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (7180BC)
 • Gegevens van de auto
 • Geschatte kilometrage
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De gekozen (aanvullende) dekking
 • Jouw schadeverleden
 • De cataloguswaarde van het object
 • Aard van het gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeraars. Zoals AutoWeek, Lancyr of bijvoorbeeld Univé. We bekijken enkel assuradeurs die werken met actuele premies en geldige prijzen. Let wel: dit is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

Alle gegevens ingevoerd? Je kunt de uitkomst zelf voor Alfa Romeo classificeren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Check altijd de voorwaarden van de autoverzekeraar. Deze zijn altijd leidend.Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Autoverzekering Inshared.

autoverzekering Alfa Romeo 166


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo 166 afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Alfa Romeo 166. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Dat doe je aan de hand van de volgende stappen.

1. Vul je nummerbord in (zoals 2-ZRP-35).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (23-09-1978).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. De verwachte kilometrage?
6. Kies het type dekking voor Alfa Romeo.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Unieke schadehulp
Online klantenservice

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Binnen 2 minuten afsluiten
14 dagen bedenktijd

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Speciale AutoModus App
Gemakkelijk opzeggen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Gemiddeld cijfer van 8+
Verschillende opties

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Extra dekking auto 6-13 jaar
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Ouderwets binnenlopen
Aanpassen & upgraden

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Geld snel op je rekening

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Pechhulp buitenland
Jaarlijks opzegbaar

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Eigen vast aanspreekpunt
Hulp bij mechanisch defect
Wa, WA+ of Allrisk

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Verhaalsbijstand
Simpel over te sluiten

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Ook bedrijfsauto’s
Handige App

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Hoge no-claim kortingen
Gebruiksvriendelijke website


Snel premie van de Alfa Romeo 166 berekenen

Hoe hoog is de premie bij een verzekering voor de 166? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een invloedrijke factor is; hoe oud je bent. De “jonkies” moeten rekening houden met hogere lasten dan consumenten met veel ervaring, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook schiet de premie omhoog bij een jonge Alfa Romeo 166. Autoverzekeringen kijken ook naar jouw woonplaats (1769NJ). De maandpremie in Aalden is anders dan een Autoverzekering America. Ook de kilometrage (10.001 – 12.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) zijn bekende factoren. De maandpremie is voor iedereen weer uniek. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Geef nu jouw hoofdbestuurder, schadevrije jaren, eventuele accessoires in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Alfa Romeo 166 verzekeringen en start met geld besparen Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 166 afsluiten!