Autoverzekering Mini Cooper Vind de verzekeraar die bij jou pastDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Mini Cooper afsluiten? Op dit moment zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld Kilometerverzekering en natuurlijk Verzekeruzelf.nl. Vergelijk alle aanbieders handig en probleemloos via internet. En dat voel je in je portemonnee. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Cooper ? De assurantiepremie hangt af van onder andere schadehistorie, privé of zakelijk gebruik plus jouw leeftijd. Vul hierboven de gegevens in. Dan zoek je in luttele minuten de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Mini Cooper! Belangrijk: dit is geen advies. Door middel van de vergelijker kun je – op basis van jouw gegevens – een verzekering bekijken. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Chrysler PT Cruiser.

De beste autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Vlug overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, binnen een half uur.

Vergelijken = geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Handige informatie over het verzekeren van de Mini Cooper Wil je meer weten over hoe dit werkt? Lees hieronder onze handige FAQ.

Wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Benieuwd wanneer dat een optie is? Doorgaans zijn er 3 geschikte momenten:

1. Wanneer het contract afloopt
Vaak heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dat moment mag je overstappen. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gebruikelijk is dat een maand. In de overeenkomst vind je alle voorwaarden.

2. Bij een kenteken overschrijving
Verkoop jij jouw Mini Cooper? Dan wordt de polis stopgezet. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Let op: je vrijwaringsbewijs is erg belangrijk. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Wij differentiëren 3 soorten waarborg types voor de Mini Cooper. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Hoe verhouden deze precies?

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Een Cooper verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Ben je schuldig aan een botsing? Dan betaalt jouw verzekeraar kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Zo dekt deze vorm ook schade aan derden, schade door storm, schade door botsing met dieren. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil jij geen enkel risico lopen? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Mini Cooper. Volledig casco is de benaming van deze optie. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als het je eigen schuld is. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Verouderde van 10 jaar of ouder De (verplichte) WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Mini Cooper. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Inzittendenverzekering
Hiervan zijn 2 unieke opties. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Wees slim: met aanvullende verzekering voor rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting beschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Slim: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Opvallend: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Extra pechhulp
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Met een goed gevoel de weg op!

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe geringer het aantal schades, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Zo werkt de bonus-malus ladder: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. Vaak bedoelen we hiermee de no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Dan gaat jouw positie op de ladder naar beneden, wat betekent dat de premie kan stijgen.

 • Belangrijk: De voorwaarden van de bonus/malus ladder wijken erg af per assuradeur.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Was jij niet verantwoordelijk voor de schade? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en betaal je extra toeslag.
 • Feit: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd daal je een treetje.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Cooper ?

De actuele premie voor de Mini Cooper wisselt nogal eens per assuradeur. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? Hierna benoemen wij de bekendste elementen.

 • Je woonplaats (8472GE)
 • Het gewicht van de auto
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Jouw leeftijd als verzekeringnemer
 • De gewenste dekking
 • Aantal schadevrije jaren
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via deze website vergelijk je bekende autoverzekeraars. Zoals ANWB, Interpolis en SNS. We doorzoeken slechts assuradeurs die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Van belang: dit is geen advies. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

De gevraagde gegevens ingevuld? Jij kan alle verzekeraars voor Mini filteren op laagste prijs en best beoordeeld. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de gekozen aanbieder. Dat is de meest actuele bron van informatie. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Overstappen naar ZEKUR.

autoverzekering Mini Cooper


Goedkoopste autoverzekering voor Mini Cooper afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Mini Cooper. Hoe sluit ik de beste verzekering af? Volg dan de volgende instructies.

1. Vul het kenteken in (bijvoorbeeld 94-ZPB-4).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (11-06-1995).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Kies het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies voor WA, WA+ of Allrisk voor Mini.
7. Filter de verzekeraars op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Haal-en brengservice
Aanvullende modules

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Eigen herstelnetwerk
Hulp bij het afsluiten

interpolis verzekering

Interpolis

Voertuighulp mogelijk
Ruime keuze uit garages
Snel claims indienen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Interessante bonusladder
Supersnel geregeld

inshared verzekering

Inshared

Al meer dan 150.000 klanten
Gemiddeld een 8 op service
Eenvoudige procedures

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Duurzame verzekeraar
Gemakkelijk opzeggen

allsecur verzekering

Allsecur

Thuisbrengservice
WhatsApp service
Binnen 10 minuten claimen

fbto verzekering

FBTO

Eigen Keuze Herstelbedrijf
Maandelijks aanpassen
Voor jong en oud geschikt

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde terug
Beoordelingsscore van 7,5+
Handige App

reaal verzekering

Reaal

Heldere producten
Onderdeel van Vivat
Online klantenservice

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
WA, WA+ of All Risk
Aanvullende modules

ohra verzekering

OHRA

Collectieve verzekeringen
Eigen risico kiezen
Aanvullende dekking


Goedkoopste premie van de Mini Cooper berekenen

Hoe hoog is de premie voor de autoverzekering van de Cooper ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een betekenisvol aspect is jouw leeftijd. Beginnende bestuurders moeten rekening houden met hogere lasten dan ouderen / senioren, die over een gunstige bonus trede beschikken. Ook betaal je meer bij een prijzige Mini Cooper. Aanbieders onderzoeken ook aspecten als adresgegevens (5747LM). Het maandbedrag in Nieuw-Amsterdam kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Oploo. Ook het verwachte aantal kilometers (7501 – 10.000) en het merk/type auto worden meegenomen. De maandelijkse afschrijving hangt dus van veel zaken af. Bereken nu jouw maandlasten. Voer onder andere eventuele accessoires, gewenste dekking, kenteken in, en je weet het in 2 minuten.

Doorzoek Mini Cooper verzekeringen en sluit online af Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Cooper afsluiten!