Autoverzekering Alfa Romeo Alfetta Vind de verzekeraar die bij jou past


Online de goedkoopste autoverzekering voor jouw Alfa Romeo Alfetta afsluiten, via internet? Op dit moment is het aanbod enorm. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. Promovendum en uiteraard ook Turien & Co. Vergelijk alle aanbieders vlot en zonder moeite via de vergelijkingstool. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Alfetta? De maandelijkse premie wordt bepaald door bijv. aantal opgebouwde jaren zonder schade, de waarde van je auto en niet te vergeten demografische gegevens. Voer jouw details hierboven in. Je treft dan supersnel de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Alfa Romeo Alfetta! Let op: wij geven geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Mini John Cooper Works.

Alle populaire verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Vlot oversluiten

Vind een nieuwe autoverzekering in een paar minuten.

Makkelijk geld besparen

Zoek naar een betaalbare verzekering, en bespaar vele euro’s per jaar.

Handige informatie over het verzekeren van de Alfa Romeo Alfetta Meer weten over overstappen? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ook van plan om over te stappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Op het einde van contracttermijn
In de regel heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Bij een kenteken overschrijving
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Alfa Romeo Alfetta? Dan wordt de polis stopgezet. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Let op: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Zodra er iets in jouw polis verandert
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Moet je meer betalen? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? In dat geval kun je overstappen. Na de informering over de poliswijziging kun je een maand lang opzeggen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Er zijn 3 categorieëngaranties voor de Alfa Romeo Alfetta. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Hoe verhouden deze precies?

1. WA
De Alfetta verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je onverhoopt een ongelukje? De verzekering regelt dan de schade aan de andere auto of personen.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. WA-plus staat bijv. ook garant voor schade na blikseminslag, schade door natuurgeweld, brandschade. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Alfa Romeo Alfetta. Een andere naam is WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Dus ook schade ten gevolge van een technisch mankement. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Auto van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Een beperkt casco WA polis
Voertuigen ouder dan 10 jaar Basis WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Een basisdekking gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Alfa Romeo Alfetta. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen-inzittendenverzekering: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Via de dekking voor aanvullende rechtsbijstand staat er dagelijks een team juridische experts klaar. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Praktisch: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat je premie omhoog gaat. Feit: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp
De kans op pech is best groot. Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe lager je schadeclaims, des te minder premie moet je betalen. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Een heel jaar schadevrij gereden? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb je een ongelukje gehad? Dan zul je een trede dalen op de ladder, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Goed onthouden: De voorwaarden van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per verzekeraar.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Is het niet jouw schuld? Dan daal je niet op de ladder.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan heb je een negatief kortingspercentage, wat de premie zal doen toenemen.
 • Feit: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal zul jij plekken op de ladder zakken.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Alfetta?

Het maandbedrag voor de Alfa Romeo Alfetta wijkt erg af per verzekeraar. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hieronder vind je de belangrijkste elementen.

 • De plaats waar jij woont (9721AG)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • De waarde van een voertuig
 • Gebruikstype: Bijv. zakelijk of particulier

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Aan de hand van de tool vergelijk je de meest populaire aanbieders. Denk aan Aon Direct, ING Bank plus VKG. We doorzoeken alleen maar autoverzekeraars die de premies recentelijk nog hebben bijgewerkt. Neem dit in acht: dit is geen advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Alfa Romeo sorteren op prijs en klant beoordeling. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Bekijk altijd de actuele premie van de gekozen aanbieder. Dat is de meest actuele bron van informatie. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering Univé.

autoverzekering Alfa Romeo Alfetta


Goedkoopste autoverzekering voor Alfa Romeo Alfetta afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Alfa Romeo Alfetta. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Kenteken invoeren (zoals 4-KFG-89).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (23-12-1967).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Kies je (aanvullende) dekking voor Alfa Romeo.
7. Sorteer de aanbieders op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Aanschafwaardegarantie
Simpel over te sluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
4 extra zekerheden
Contact via social media

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Handige tips & tricks
24/7 schade melden

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Hoge klantenbeoordeling
Diverse modules kiezen

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Initiatief van achmea
Gebruiksvriendelijke website

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Goede verkeersrechtsbijstand
Eenvoudige procedures

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Score: beoordeeld met 8+
Snel claims indienen

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Online 10% korting
Duidelijke voorwaarden

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Hulp bij mechanisch defect
Aanvullende modules

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Schadegarant bedrijven
Eenvoudig uitbreiden

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Ook bedrijfsauto’s
Schade melden via internet

ohra verzekering

OHRA

Passende dekking elke auto
Gebruiksvriendelijke App
Eenvoudige procedures


Voordeligste premie van de Alfa Romeo Alfetta berekenen

Wat betaal ik per maand voor de autoverzekering van de Alfetta? Hiervoor worden veel variabelen gebruikt. Een belangrijke factor is het jaartal van geboorte. Jongeren van 24 jaar betalen normaal vaak meer dan de meer ervaren automobilisten, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een nieuwe Alfa Romeo Alfetta. Assuradeurs analyseren verder ook factoren als regio (8696FB). De premie in Brouwershaven is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Amersfoort. Ook het geschatte aantal km’s (20.001 tot 25.000) en de waarde van je auto zijn bekende factoren. De maandpremie hangt dus van veel zaken af. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Vul o.a. hoofdbestuurder, kenteken, gewenste dekking in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Zoek alle Alfa Romeo Alfetta verzekeringen en start met geld besparen Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Alfetta afsluiten!