Autoverzekering Audi Quattro Vind de verzekeraar die bij jou past


De meest goedkope autoverzekering voor jouw Audi Quattro bekijken en afsluiten? Op dit moment zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Toonaangevende partijen zijn o.a. Generali en uiteraard ook Interpolis. Vergelijk alle verzekeraars vliegensvlug en zonder moeite met onze tool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Quattro? Jouw premie wordt bepaald door bijv. type dekking, de cataloguswaarde plus jouw leeftijd. Start direct met je gegevens hierboven. Je bekijkt dan in afzienbare tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Audi Quattro! Goed om te weten: wij geven geen advies. Via onze vergelijker kun je zelfstandig – uitgaande van jouw situatie – een polis afsluiten. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Nissan 200SX.

Alle populaire verzekeraars

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Direct overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, zonder veel moeite.

Vergelijken = geld besparen

Kies de meest voordelige verzekeraar, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Audi Quattro Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Van plan om over te stappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Benieuwd wanneer dat een optie is? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Contractvervaldatum
Vaak duurt een autoverzekering 1 jaar. Vanaf dat moment kun je er vanaf. Neem de opzegtermijn in acht. Gewoonlijk een maand. Tijdens het afsluiten ben je daarmee akkoord gegaan.

2. Verkoop van de auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Audi Quattro? De overeenkomst wordt ontbonden. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Handig: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de premie verhoogd? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? In dat geval kun je overstappen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

WA of All Risk?

Er bestaan 3 varianten van zekerheden voor jouw vertrouwde Audi Quattro. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA-dekking
Een nieuwe Quattro verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Maak je schade bij een ander? Er vindt dan een vergoeding plaats voor beschadigingen aan de auto van de ander.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Zo dekt deze vorm ook tweezijdige schade, schade door botsing met dieren, schade na blikseminslag. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Goed verzekerd met de auto op pad? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Audi Quattro. Een andere naam is WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Een gebruikelijke dekking bij de nieuwere auto’s.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Auto van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Auto ouder dan 10 jaar De instap WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Audi Quattro. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de dekking voor aanvullende rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claimbeschermer
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Opvallend: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp module
De kans op pech is best groot. De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Zo heb je maximale zekerheid.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe minder schade je hebt, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan heb je wellicht recht op een klein voordeeltje. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Heb je een ongelukje gehad? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, wat resulteert in een hogere premie.

 • Interessant: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling verschillen nogal per aanbieder.
 • Eén jaar zonder schade betekent een lagere trede. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Dan ga je niet naar beneden.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, wat de premie zal doen toenemen.
 • Goed om te weten: Ook bij een hele kleine schade zul jij plekken op de ladder zakken.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Quattro?

De hoogte van de premies voor een Audi Quattro wijkt erg af per verzekering. Welke factoren spelen een rol in het maandbedrag? Hierna benoemen wij de meest invloedrijke onderdelen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (8336JI)
 • Gegevens van de auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Hoe je de auto gebruikt: Voor bedrijven of personen

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Via deze website vergelijk je enkele toonaangevende verzekeringen. Voorbeelden zijn Bruns ten Brink, OHRA of ZEKUR. We doorzoeken alleen aanbieders die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Noemenswaardig: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. Wij helpen met het vergelijken van de beschikbare verzekeraars.

Alle gevraagde info ingevoerd? De weergegeven verzekeringen kan je voor Audi rangeren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Hierna kun je (vrijblijvend) doorklikken naar een verzekeraar. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de autoverzekeraar. Dit is de basis van elke verzekering. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering Unigarant.

autoverzekering Audi Quattro


Goedkoopste autoverzekering voor Audi Quattro afsluiten

Over het algemeen wil men altijd een goedkope verzekering voor de Audi Quattro. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Volg dan de volgende instructies.

1. Kenteken invoeren (bijvoorbeeld 32-ZVV-4).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (19-09-1984).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Het verwachte aantal kilometers per jaar.
6. Kies WA, WA+ of All-risk voor Audi.
7. Filter de verzekeraars op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Haal-en brengservice
Online account

ditzo verzekering

Ditzo

Een A.S.R product
Faire schadeafhandeling
Online account

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Handige tips & tricks
Hulp bij het afsluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Gratis vervangend vervoer
Gemiddeld cijfer van 8+
Online klantenservice

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Sociale verzekeraar
Supersnel geregeld

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Dag en nacht contact
Voor jong en oud geschikt

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
WhatsApp service
Verschillende opties

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Pechhulp binnenland
Helder polisblad

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Schade door diefstal
Aanvullende dekking

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Schadegarant bedrijven
Simpel over te sluiten

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Klantbeoordeling 8+
Snel claims indienen

ohra verzekering

OHRA

Klantgerichte verzekeraar
Eigen risico kiezen
Hoge klantbeoordeling


Online premie van mijn Audi Quattro berekenen

Hoe hoog is de premie voor de verzekering van mijn Quattro? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een vrij cruciaal aspect is geboortedatum. Jongeren t/m 23 moeten rekening houden met hogere lasten dan meer ervaren automobilisten, met veel schadevrije jaren. Ook betaal je meer bij een prijzige Audi Quattro. Verzekeraars analyseren verder ook factoren als postcodegebied (5204FH). De hoogte van de polis in Workum is anders dan een Autoverzekering Baarn. Ook het geschatte aantal km’s (15.001 – 20.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) hebben invloed. Het bedrag per maand kan dus enorm wisselen. Zoek voor jou de voordeligste verzekeraar. Geef nu jouw eventuele accessoires, huisnummer, kenteken in, en je weet het in 2 minuten.

Doorzoek Audi Quattro verzekeringen en bespaar vandaag nog In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Quattro afsluiten!