Autoverzekering Citroen Berlingo Kies de verzekering die bij jou past


De goedkoopste autoverzekering voor de Citroen Berlingo vergelijken en afsluiten? Op dit moment zijn er flink wat verschillende assuradeurs. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld Aegon en natuurlijk Lancyr. Vergelijk alle aanbieders snel en gemakkelijk met onze tool. Dat bespaart je een hoop geld! Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Berlingo? Jouw premie wordt bepaald door bijvoorbeeld schadevrije jaren, gebruik van de auto en niet te vergeten jouw regio. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Het systeem zoekt in afzienbare tijd de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Citroen Berlingo! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar selecteren. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je leest hier ook alles over Autoverzekering Renault Espace.

Meest vertrouwde autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Snel overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering met weinig inspanning.

Vergelijken bespaart geld

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Handige informatie over het verzekeren van de Citroen Berlingo Meer weten over overstappen? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Wil je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Einde contracttermijn
Gemiddeld genomen neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dan kun je het ontbinden. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Gebruikelijk is dat een maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij jouw Citroen Berlingo? dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Vergeet niet: zorg dat je het vrijwaringsbewijs bewaart. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Zijn de voorwaarden van jouw verzekering veranderd? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Na wijziging van de polis heb je 30 dagen de tijd. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

Er bestaan 3 verschillende ordes van autoverzekeringen voor de Citroen Berlingo. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Elke weer met zijn eigen kenmerken

1. WA
Een gebruikte Berlingo verzekeren met uitsluitende een WA-pakket?Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Een botsing met een andere auto? De verzekering regelt dan de eventuele kosten bij de tegenpartij.

2. WA + beperkt casco
Deze WA+ dekking is stukken uitgebreider. Hier kun je ook terecht bij diefstal, explosie-schade, tweezijdige schade. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Citroen Berlingo. Men noemt dit doorgaans volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook schade veroorzaakt door slippen. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Waardevolle auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) De instap WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Citroen Berlingo. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Hiervan zijn 2 unieke opties. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Met behulp van de rechtsbijstand aanvullende dekking sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claimbeschermer
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Ideaal: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Noemenswaardig: dit gaat wel ten koste van je schadevrije jaren.

4. Pechhulp module
De kans op pech is best groot. Via de pechhulp module heb je altijd hulp. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of de verzekeraar zorgt voor alternatief vervoer. Zo heb je maximale zekerheid.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe minder schade je hebt, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Zo werkt de bonus-malus ladder: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Neem dit in acht: De regels van de bonus/malus-ladder verschillen nogal per aanbieder.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan daal je niet op de ladder.
 • Claim je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en gaat de maandelijkse premie wat omhoog.
 • Interessant: Ook als je een relatief kleine schade claimt, daal je een treetje.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn Berlingo?

De geldende premie voor een Citroen Berlingo wisselt erg per assuradeur. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? Hieronder vind je de belangrijkste onderdelen.

 • Jouw postcodegebied (9571DF)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Hoe je de auto gebruikt: B2B of juist B2C voorwaarden

Hoeveel aanbieders van verzekeringen vergelijken we?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeraars. Voorbeelden zijn Promovendum, InShared en onder andere Voogd en Voogd. Wij controleren puur verzekeraars waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Noemenswaardig: beschouw dit niet als een advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt de uitkomst zelf voor Citroen klasseren op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Bekijk altijd de actuele premie van de betreffende verzekeraar. Die gegevens zijn eigenlijk altijd 100% correct. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering afsluiten bij Allianz.

autoverzekering Citroen Berlingo


Goedkoopste autoverzekering voor Citroen Berlingo afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Citroen Berlingo. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Vergelijk snel & eenvoudig met deze 7 stappen.

1. Vul het kenteken in (n.b. 4-TVH-65).
2. Wie rijdt er de meeste kilometers met het object?
3. Ook geboortedatum en adres + postcode wordt gevraagd (19-10-1964).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Kies een dekkings type voor Citroen.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en sluit alles direct online af.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Hoge korting bij veilige rijstijl
Snel schade melden

ditzo verzekering

Ditzo

Werkt met WhatsApp
Snel premie berekenen
Hulp bij het afsluiten

interpolis verzekering

Interpolis

Alles in één Polis
Ruime keuze uit garages
Verschillende opties

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Gemiddeld cijfer van 8+
Hulp bij het afsluiten

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Gemiddeld een 8 op service
Wa, WA+ of Allrisk

klaverblad verzekering

Klaverblad

Echte assurantieadviseurs
Duurzame verzekeraar
Online schade melden

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Korting bij 2e, 3e, 4e auto
Geld snel op je rekening

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Optie verkeersrechtsbijstand
Online klantenservice

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
24 uur per dag hulp
Handige overstaphulp

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Wegslepen na ongeluk
Online schade melden

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
WA, WA+ of All Risk
Online klantenservice

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Voordelig 2e auto verzekeren
Voor jong en oud geschikt


Online premie van mijn Citroen Berlingo berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor de autoverzekering van de Berlingo? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een invloedrijke factor is hoe oud je bent. Jongeren van 22 jaar hebben te maken met een hogere premie dan ouderen / senioren, met veel schadevrije jaren. Ook betaal je meer bij een jonge Citroen Berlingo. Aanbieders onderzoeken ook aspecten als woonplaats (9096NM). De premie in Best is anders dan een Autoverzekering Dinteloord. Ook het aantal km’s (7501 – 10.000) en de dagwaarde van de auto zijn bekende factoren. Het tarief is dus een vrij ingewikkelde som. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Vul o.a. postcode, aantal kilometers per jaar, geboortedatum in, en je weet het in 2 minuten.

Bekijk alle Citroen Berlingo verzekeringen en sluit online af In luttele minuten een voordelige autoverzekering voor jouw Berlingo afsluiten!