Autoverzekering Skoda Roomster Autoverzekeringen vergelijken in 2 minutenEen goedkope autoverzekering voor jouw Skoda Roomster afsluiten? Hedendaags is het aanbod enorm. Toonaangevende partijen zijn o.a. Zelf en Roxo. Vergelijk alle verzekeraars snel en probleemloos via de vergelijkingstool. Op die manier bezuinig je vele euro’s. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn Roomster? De assurantiepremie wordt bepaald door onder andere Wa/Wa+/All-risk, de dagwaarde plus jouw regio. Start direct met je gegevens hierboven. Het systeem zoekt supersnel de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Skoda Roomster! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Via onze vergelijker kun je zelf – met de door jouw ingevoerde data – een polis afsluiten. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Kia Optima.

Meest vertrouwde autoverzekeringen

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Rap overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar met weinig inspanning.

Vergelijken bespaart geld

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Skoda Roomster Wil je meer weten over hoe dit werkt? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Ga je overstappen? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Einde contracttermijn
Vaak is de duur van een polis ongeveer één jaar. Vanaf dat moment is overstappen mogelijk. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Neem je afstand van jouw Skoda Roomster? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Let op: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Zodra een wijziging wordt gecommuniceerd wordt je geacht dit binnen korte tijd te doen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Welk type dekking past bij mij?

Er bestaan 3 verschillende ordes van zekerheden voor jouw Skoda Roomster. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-verzekering
Jouw Roomster verzekeren met alleen WA dekking? Vaak heb je dan alleen recht op uitkering van schade aan derden. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Je verzekeraar behandelt dan schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. WA + beperkt casco
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. Hier kun je ook terecht bij diefstal, schade door natuurgeweld, schade door botsing met dieren. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Zorgeloos de weg op met je auto? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Skoda Roomster. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Een completer pakket is niet te vinden. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Nieuwe autos van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Verouderde van 10 jaar of ouder Standaard WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Skoda Roomster. Onderstaand geven we hier meer uitleg over:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met aanvullende verzekering voor rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Bescherm je No-claim
Sluit je de No-claimbeschermer af? Slim: Je kunt dan per jaar een schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Interessant: je polis gaat wel in schadevrije jaren naar beneden.

4. Pechhulp module
Sta je met pech langs de weg? Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Binnen 30 minuten hulp op locatie (reparatie), je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). Met een goed gevoel de weg op!

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe minder schade je hebt, hoe lager je premie. Dat is de insteek van de bonus-malus ladder: Een jaar zonder schade gereden? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb jij echter schade gereden? Dan daal je op de ladder, waardoor je een hogere premie moet betalen.

 • Belangrijk: De regels van de bonus/malus regeling wijken erg af per assuradeur.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan ga je niet naar beneden.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Noemenswaardig: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal val je terug op de bonus/malus ladder.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Roomster?

De geldende premie voor een Skoda Roomster verschilt nogal per autoverzekeraar. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Hieronder vind je de bekendste onderdelen.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (4606EC)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • Het geboortejaar van de verzekerde
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Aantal positieve/negatieve schadevrije jaren
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Hoe je de auto gebruikt: B2B of juist B2C voorwaarden

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via de vergelijker vergelijk je de meest populaire organisaties. Onder andere Centraal Beheer, National Academic maar ook SNS. We bekijken uitsluitend autoverzekeraars waarvan de meest recente premies bekend zijn.Feit: dit is geen advies. We publiceren echter alleen de premie prijzen in een overzicht.

Heb je alle details ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Skoda rangeren op goedkoopste en/of prijs-kwaliteit. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Zie altijd de actuele voorwaarden van de verzekeraar. Dit is de basis van elke verzekering. Op deze website vind je ook info over WA-verzekering Univé.

autoverzekering Skoda Roomster


Goedkoopste autoverzekering voor Skoda Roomster afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Skoda Roomster. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Bekijk de onderstaande 7 stappen.

1. Nummerbord invullen (bijvoorbeeld 5-TSG-62).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Geef je postcodegegevens in + geboortedatum (24-05-1975).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. Hoeveel kilometer leg je op jaarbasis af?
6. Kies het type dekking voor Skoda.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en ga direct verder met bestellen.

anwb verzekering

ANWB

Binnen 5 minuten afsluiten
Haal-en brengservice
Snel online afsluiten

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Goede pechhulpdekking
Hulp en ondersteuning

interpolis verzekering

Interpolis

Glashelder beleid
Samenwerking met Rabobank
Geld snel op je rekening

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
4 jaar FOCWA-garantie
Met aanvullende modules

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Eerlijke verzekering
Aanvullende dekking

klaverblad verzekering

Klaverblad

Altijd 14-dagen bedenktijd
Actief sinds 1850
Wa, WA+ of Allrisk

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Winnaar Web Service Scan
Simpel over te sluiten

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Pechhulp buitenland
Contact via social media

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2e gezinsautoregeling
Tot 85% korting
Snel schade melden

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Pechhulp Route Mobiel
Hoge klantbeoordeling

unive verzekering

Univé

Eigen Univé Alarmcentrale
Klantbeoordeling 8+
Goede hulp & adviezen

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Voordelig 2e auto verzekeren
Aanvullende dekking


Eenvoudig premie van de Skoda Roomster berekenen

Welke kosten komen er kijken bij verzekeringen voor een Roomster? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een belangrijke variabele is geboortedatum. Jongeren tot 24 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan mensen van 28 of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een nieuwe Skoda Roomster. Verzekeraars onderzoeken ook bijvoorbeeld postcode (6617JI). De hoogte van de polis in Warmond kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Ureterp. Ook het verwachte aantal kilometers (tot en met 7500) en het merk/type auto worden meegenomen. Het maandelijkse bedrag is voor elke bestuurder weer anders. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Vul vandaag kenteken, aantal kilometers per jaar, hoofdbestuurder in, en je weet het in 2 minuten.

Bekijk alle Skoda Roomster verzekeringen en vind de goedkoopste Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw Roomster afsluiten!