Autoverzekering Kia Optima Vind de verzekeraar die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Kia Optima afsluiten? Hedendaags is het aanbod enorm. Bekende voorbeelden zijn ANWB en niet te vergeten Verzekeruzelf.nl. Vergelijk ze nu vliegensvlug en moeiteloos via internet. En dat voel je in je portemonnee. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Optima ? De assurantiepremie komt tot stand op basis van factoren als Wa/Wa+/All-risk, de dagwaarde en bijvoorbeeld jouw leeftijd. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je achterhaalt supersnel de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Kia Optima! Goed om te weten: wij geven geen advies. Met de vergelijkingsmodule kun je zelfstandig – aan de hand van jouw data – een aanbieder kiezen. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Volvo S70.

Erkende aanbieders

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Rap overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering zonder veel moeite.

Vergelijken = geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en zeg jouw te hoge premie gedag.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Kia Optima Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Wanneer kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Van plan om over te stappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Wanneer kan dat? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Einde contracttermijn
Gemiddeld genomen is de duur van een polis ongeveer één jaar. Daarna kun je er vanaf. Let wel eventjes op de opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. Bekijk daarvoor je polisblad / voorwaarden.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop jij jouw Kia Optima? De overeenkomst wordt ontbonden. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Goed om te weten: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Gaat je huidige verzekering de voorwaarden aanpassen? Schiet het polisbedrag omhoog? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, kun je een maand lang opzeggen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Wij maken onderscheid tussen drie categorieënzekerheden voor jouw eigen Kia Optima. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA
De Optima verzekeren met alleen WA dekking? Dan staat de verzekeraar alleen garant voor schade aan anderen. Een botsing met een andere auto? Dan betaalt jouw verzekeraar kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
De WA+ verzekering is iets uitgebreider. Dit dekt vaak onder andere diefstal, schade door botsing met dieren, explosie-schade. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Kia Optima. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Ook schade veroorzaakt door slippen. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Goede auto van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Goede auto’s van 6 – 10 jaar De WA+ beperkt casco
Voertuigen ouder dan 10 jaar De (verplichte) WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je een van de basisdekkingen gekozen? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Kia Optima. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. De ongevallenverzekering voor inzittenden: De verzekering keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuldig is. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Met een extra aanvulling in rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. No-claim korting
Sluit je de No-claimbeschermer af? Misschien iets voor jou: Elk jaar een keer schade claimen, terwijl je premie niet stijgt. Goed onthouden: er vind in een correctie in schadevrije jaren plaats.

4. Pechhulp add-on
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Altijd snel een reparatie service ter plaatse, is dat geen optie? Dan heb je recht op een leenauto. In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Zo werkt de bonus-malus ladder: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. Dit heet ook wel no-claimkorting. Heb je wel schade? Dan ga je een treetje naar beneden, en de maandlasten stijgen.

 • Belangrijk: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-ladder wijken erg af per aanbieder.
 • Een schadevrij jaar is een trede omlaag. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan heeft dit geen invloed op de ladder.
 • Claim je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je meer premie.
 • Noemenswaardig: Ook bij een hele kleine schade wordt jouw plek negatief aangepast.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn Optima ?

De hoogte van de premies voor een Kia Optima wisselt nogal eens per aanbieder. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hierna benoemen wij de bekendste factoren.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (3595EF)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Geschatte kilometrage
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Jouw schadeverleden
 • Cataloguswaarde van het voertuig
 • Type gebruik: Zakelijke en/of privé

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Aan de hand van de tool vergelijk je bekende autoverzekeringen. Neem nou Allianz, Lancyr en onder andere VVS. Wij raadplegen puur verzekeringen die werken met actuele premies en geldige prijzen. Let wel: onze vergelijkingen zijn geen adviezen. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

De gevraagde gegevens ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Kia klasseren op laagste prijs en best beoordeeld. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de aangaande assuradeur. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Informatie over Autoverzekering van United Insurance.

autoverzekering Kia Optima


Goedkoopste autoverzekering voor Kia Optima afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Kia Optima. Hoe zoek ik de meest voordelige verzekering? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Vul je nummerbord in (bijvoorbeeld 5-STD-43).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (11-05-1983).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Kia.
7. Orden de uitkomst op prijs en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Interessante ledenkorting
Eenvoudig uitbreiden

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Binnen 2 minuten afsluiten
Supersnel geregeld

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Samenwerking met Rabobank
Wa, WA+ of Allrisk

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

WA, WA+ & All Risk
Gemiddeld cijfer van 8+
Online klantenservice

inshared verzekering

Inshared

We all benefit
Gemiddeld een 8 op service
Handige overstaphulp

klaverblad verzekering

Klaverblad

Gewoon goede verzekering
Duurzame verzekeraar
Duidelijke voorwaarden

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Wettelijke Aansprakelijkheid
Handige overstaphulp

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Pakketkorting mogelijk
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Hoge kwaliteit focus
Snel online afsluiten

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
WA , WA+ & Volledig Casco
Snel schade melden

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Service in de winkel
Aanvullende dekking

ohra verzekering

OHRA

Een Delta Lloyd product
Eigen risico kiezen
24/7 schade melden


Eenvoudig premie van de Kia Optima berekenen

Welke kosten komen er kijken m.b.t. de verzekering van mijn Optima ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een invloedrijke variabele is leeftijd. Jongeren van 24 jaar betalen doorgaans meer dan mensen van 26 jaar of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook liggen de kosten doorgaans hoger bij een sjieke Kia Optima. Autoverzekeringen houden ook rekening met o.a. postcode (9602HH). De premie in Rijsbergen kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Krommenie. Ook het geschatte aantal km’s (25.001 tot 30.000) en zelfs de kleur van je auto zijn bepalend. De maandpremie is dus niet zomaar te noemen. Bereken nu jouw maandlasten. Voer nu je hoofdbestuurder, kenteken, gewenste dekking in, en je vergelijkt direct alle grote verzekeraars.

Vergelijk alle Kia Optima verzekeringen en bespaar vandaag nog In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Optima afsluiten!