Autoverzekering Opel Manta Vind de verzekeraar die bij jou pastDe meest goedkope autoverzekering voor jouw Opel Manta bekijken en afsluiten? Momenteel heb je een ruime keuze. Gerespecteerde organisaties zijn bijv. InShared en niet te vergeten WitGeld.nl. Vergelijk ze nu vliegensvlug en eenvoudig via de vergelijkingstool. Dat bespaart je een hoop geld! Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn Manta ? Het premiebedrag wordt berekend door te kijken naar onder andere schadevrije jaren, de geschatte kilometrageplus de hoofdgebruiker. Vul hierboven de gegevens in. Zo vind jij in een paar seconden de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Opel Manta! Let op: wij geven geen advies. Gebruik je onze vergelijker dan kun je zelf – aan de hand van jouw data – een verzekeraar selecteren. Hierbij kun je filteren op de goedkoopste aanbieder. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Fiat Ducato.

Erkende aanbieders

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Rap overstappen

Sluit een nieuwe verzekering af, met weinig inspanning.

Bespaar vele euro's

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Praktische informatie over het verzekeren van de Opel Manta Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Lees hieronder onze handige FAQ.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Wil je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Wanneer kan dat? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Einde contracttermijn
Vaak sluit je de verzekering af voor 1 jaar. Daarna mag je overstappen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Gewoonlijk een maand. Raadpleeg altijd even het polisblad.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Verkoop je de Opel Manta? De overeenkomst wordt ontbonden. Dit proces wordt gestart na de kenteken overschrijving. Tip: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de premie verhoogd? Of wordt de polis voor jou negatief gewijzigd? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, kan je dat binnen een paar weken regelen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

WA of All Risk?

Er zijn 3 categorieëngaranties voor de Opel Manta. WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA
Je Manta verzekeren met alleen WA dekking? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Betrokken bij een ongeval? Er vindt dan een vergoeding plaats voor schade verwijtbaar aan jouw bij de tegenpartij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Zo dekt deze vorm ook schade aan derden, een sterretje in je voorruit, schade door botsing met dieren. Vaak gekozen bij auto’s van 6 tot 10 jaar

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? In dat geval ga je voor de all risk verzekering voor de Opel Manta. Een andere naam is WA volledig casco. De beste dekking haal je met deze polissen. Dus ook door schade door vandalisme. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto’s van 0 – 5 jaar WA+ volledig casco (all-risk)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Voertuigen ouder dan 10 jaar De instap WA

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Opel Manta. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Hiervan zijn 2 unieke opties. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Doorgaans kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden: dekt de schade aan en van inzittenden.

2. Rechtsbijstandverzekering toevoegen
Dankzij de rechtsbijstand aanvullende dekking ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Korting op No-claim
Geef je de voorkeur aan No-claimbeschermers?Misschien iets voor jou: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je premie omhoog gaat. Noemenswaardig: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp dekking
Sta je met pech langs de weg? De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Reparatie vindt doorgaans binnen 24 uur plaats, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe langer zonder schade, hoe lager je premie. Dat is het principe van de bonus-malus ladder: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. Dit heet ook wel no-claimkorting. Claim je schade? Dan ga je naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Noemenswaardig: De regels van de bonus/malus regeling wijken erg af per autoverzekering.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. 5 treden omhoog is doorgaans normaal bij schade.
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Dan wordt de ladder vaak buiten beschouwing gelaten.
 • Moet je aanhouden schade claimen? Dan heb je een negatief kortingspercentage, en betaal je meer premie.
 • Opmerkelijk: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal daal je een treetje.

Hoe hoog zijn de premie-kosten van een Manta ?

Het maandbedrag voor de Opel Manta wisselt nogal eens per verzekeraar. Wil je weten waar het maandtarief vanaf hangt? De opsomming hierna bevat de voornaamste onderdelen.

 • De omgeving waarin je woont (4438IM)
 • De auto die je wilt verzekeren
 • Het verwachte aantal kilometers per jaar
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • Gekozen WA-variant en modules
 • Jouw schadeverleden
 • De auto dagwaarde (of catalogus prijs)
 • Aard van het gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Via de vergelijker vergelijk je vertrouwde autoverzekeringen. O.a. Avéro Achmea, National Academic of bijvoorbeeld Fairzekering. Wij controleren enkel autoverzekeringen die werken met actuele premies en geldige prijzen. Feit: wij geven geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle gevraagde info ingevoerd? Jij kan alle verzekeraars voor Opel rangschikken op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de betrokken verzekeraar. Deze voorwaarden zijn het belangrijkste. Met deze site kun je wel meer te weten komen over o.a. Goedkoopste verzekering Bovag.

autoverzekering Opel Manta


Goedkoopste autoverzekering voor Opel Manta afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Opel Manta. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul je nummerbord in (e.g. 1-TDH-16).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (4-02-1970).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Wat is het aantal km’s dat je gaat rijden?
6. Kies de juiste dekking voor Opel.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

24 uur, 7 dagen per week
Dag en nacht hulp van centrale
Hulp en ondersteuning

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Snel premie berekenen
Simpel over te sluiten

interpolis verzekering

Interpolis

24/7 schade melden
Samenwerking met Rabobank
Snel claims indienen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Gemiddeld cijfer van 8+
Goede hulp & adviezen

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Dekking binnen & buitenland
Binnen 10 minuten claimen

klaverblad verzekering

Klaverblad

Snelle uitbetaling
Dag en nacht contact
Online klantenservice

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Score: beoordeeld met 8+
Simpel over te sluiten

fbto verzekering

FBTO

Voordelig 2e auto verzekeren
Pechhulp binnenland
14 dagen bedenktijd

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Verkeersschadeverzekering
Snelle schade afhandeling

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Pakketkorting mogelijk
Hulp en ondersteuning

unive verzekering

Univé

Dag en nacht hulp bij schade
Ook bedrijfsauto’s
Aanpassen & upgraden

ohra verzekering

OHRA

Met 5 extra dekkingen
Afsluiten in 5 snelle stappen
Handige overstaphulp


Goedkoopste premie van de Opel Manta berekenen

Wat is de hoogte van de premie m.b.t. de verzekering van mijn Manta ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een bekend aspect is hoe oud je bent. Bestuurders van 25 jaar of jonger betalen normaal vaak meer dan de meer ervaren automobilisten, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook zijn de kosten wat meer bij een recent gekochte Opel Manta. Autoverzekeraars overwegen daarnaast bijvoorbeeld woonplaats (3425IH). De maandpremie in Nieuwe-Tonge kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Ruinerwold. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (12.001 – 15.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig zijn bepalend. De maandpremie hangt dus van veel zaken af. Verzekeringen vergelijken is zo gepiept. Vul o.a. aantal kilometers per jaar, geboortedatum, hoofdbestuurder in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Bekijk alle Opel Manta verzekeringen en start met geld besparen Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw Manta afsluiten!