Autoverzekering Peugeot 205 Eenvoudig verzekeringen vergelijkenEen goedkope autoverzekering voor jouw Peugeot 205 afsluiten, via internet? Vandaag de dag is het aanbod enorm. Populaire aanbieders zijn Aon Direct en natuurlijk Reaal. Vergelijk alle verzekeraars vliegensvlug en moeiteloos via de vergelijkingstool. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn 205 ? Jouw premie komt tot stand op basis van o.a. dekking, aanvullende modules, de cataloguswaarde maar ook jouw regio. Vul hierboven de gegevens in. Je bekijkt dan in luttele minuten de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Peugeot 205! Belangrijk: dit is geen advies. Gebruik je onze vergelijker dan kun je – op basis van jouw gegevens – een aanbieder kiezen. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je kunt hier ook de premie berekenen van de Autoverzekering Fiat Ulysse.

De beste aanbieders

Alle erkende verzekeraars in 1 overzicht.

Direct overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar in slechts korte tijd.

Makkelijk geld besparen

Sluit de voordeligste verzekering af, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Peugeot 205 Zoek je aanvullende informatie? Hieronder lees je antwoorden op diverse vragen.

Hoe werkt het opzeggen van mijn verzekering?

Van plan om over te stappen? Zeg dan altijd je eigen auto-polis op. Op welke momenten is dit mogelijk? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Contractvervaldatum
Door de bank genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna kun je er vanaf. Neem de opzegtermijn in acht. Gebruikelijk is dat een maand. Zie ook het polisblad.

2. Bij een kenteken overschrijving
Neem je afstand van jouw Peugeot 205? dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Let op: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de maandpremie verhoogd? Of is jouw polis op een andere manier negatief veranderd? Ook dan mag je opzeggen. Na de informering over de poliswijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Kies ik voor WA, WA+ of All Risk?

Er bestaan 3 ordes van zekerheden voor jouw eigen Peugeot 205. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. Standaard WA aansprakelijkheidsverzekering
Zo’n 205 verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Heb jij een ongeval veroorzaakt? Er vindt dan een vergoeding plaats voor kosten die de tegenpartij door jouw toedoen heeft.

2. WA-plus verzekering (beperkt casco)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. WA+ dekt ook o.a. schade na blikseminslag, brandschade, explosie-schade. Een stuk completer dan WA dus .

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Kies van natuurlijk All-risk voor Peugeot 205. Dit wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook als het je eigen schuld is. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Voertuigen ouder dan 10 jaar WA-verzekering

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Een basisdekking gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Peugeot 205. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Je kunt ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Door middel van aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. No-claimbeschermer
Neem je een No-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Elk jaar een keer schade claimen, zonder kostenverhoging of veranderende premie-voorwaarden. Belangrijk: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Met de pechhulp module kun je met een veilig gevoel de weg op. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe minder schade je hebt, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: 365 dagen volgehouden zonder schade? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb je wel schade? Je positie op de ladder daalt dan, waarna je per maand weer wat meer betaalt.

 • Opmerkelijk: De regels van de bonus/malus-trede verschillen nogal per autoverzekering.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Echter, bij schade ga je vaak 5 treetjes omhoog.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Dan ga je niet naar beneden.
 • Claim je vaak schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, en betaal je extra toeslag.
 • Feit: Het maakt niet uit hoe groot de schade is, normaal daal je een treetje.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn 205 ?

De actuele premie voor de Peugeot 205 wisselt nogal eens per verzekering. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Hieronder vind je de meest cruciale variabelen.

 • De omgeving waarin je woont (5415AJ)
 • Gegevens van de auto
 • Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt
 • Leeftijd (vanaf 26 jaar wordt de premie lager)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • het aantal aantoonbare schadevrije jaren
 • De dagwaarde van de auto
 • Type gebruik: Business of privé

Verzekeraars vergelijken; welke spelers doen mee?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je enkele toonaangevende verzekeringen. Bijvoorbeeld ANWB, ING Bank en onder andere De Zeeuwse. We onderzoeken alleen maar aanbieders die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Feit: de uitkomst is geen advies. Wij helpen enkel met het maken van een vergelijking.

Alle benodigde velden ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Peugeot classificeren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. U kunt op basis hiervan zelfstandig een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betrokken assuradeur. Die informatie is altijd leidend. Op autoverzekeringregelen.nl vind je wel info over o.a. Autoverzekering vergelijken FBTO.

autoverzekering Peugeot 205


Goedkoopste autoverzekering voor Peugeot 205 afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Peugeot 205. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Nummerbord invullen (zoals 5-TDZ-16).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (21-06-1977).
4. Hoeveel schadevrije jaren heb je?
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Maak een keuze uit de beschikbare dekking types voor Peugeot.
7. Orden de uitkomst op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Met handige reistips
Haal-en brengservice
Online schade melden

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Goede rechtsbijstand
Snel schade melden

interpolis verzekering

Interpolis

Tot 12% pakketkorting
Samenwerking met Rabobank
Geld snel op je rekening

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Onderdeel van Achmea
Snel online premie berekenen
Online schade melden

inshared verzekering

Inshared

Razendsnel afgehandeld
Ook totaalpakketten
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

De no-nonsense verzekeraar
Ouderwets binnenlopen
Eenvoudige procedures

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Ook complete pakketten
Jaarlijks opzegbaar

fbto verzekering

FBTO

Onderdeel van Achmea
Snel online afsluiten
Eenvoudige procedures

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

2 jaar nieuwwaarde bij allrisk
Hoge kwaliteit focus
Supersnel geregeld

reaal verzekering

Reaal

Maatwerk
Verhaalsbijstand
Binnen 10 minuten claimen

unive verzekering

Univé

Uitstekend bereikbaar
Snel schadeherstel
Handige overstaphulp

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
Voordelig 2e auto verzekeren
Met aanvullende modules


Voordeligste premie van de Peugeot 205 berekenen

Wat betaal ik per maand bij verzekeringen voor een 205 ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een belangrijke factor is geboortejaar. Jongeren van 18 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan consumenten met veel ervaring, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook zijn de maandtarieven duurder bij een recent gekochte Peugeot 205. Verzekeringen analyseren verder ook bijvoorbeeld woongebied (1206GF). Het maandbedrag in Ulvenhout kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Scherpenzeel. Ook de kilometrage (10.001 – 12.000) en aard van het gebruik (privé of zakelijk) worden meegenomen. De maandelijkse afschrijving hangt dus van veel zaken af. Check wat voor jou de voordeligste is. Vul vandaag aantal kilometers per jaar, eventuele accessoires, kenteken in, en je weet het in 2 minuten.

Doorzoek Peugeot 205 verzekeringen en start met geld besparen Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw 205 afsluiten!