Autoverzekering Peugeot 405 Vind de verzekeraar die bij jou pastDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Peugeot 405 afsluiten? Op dit moment zijn er tientallen verzekeraars. Erkende verzekeraars zijn bijvoorbeeld De Goudse en ook Voogd en Voogd. Vergelijk alle verzekeraars snel en probleemloos met onze tool. En dat voel je in je portemonnee. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn 405 ? De maandelijkse premie hangt af van factoren als de gewenste dekking, de cataloguswaarde en niet te vergeten jouw woonplaats. Vul alle velden hierboven in en ga verder. Je checkt dan in minder dan 1 minuut de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Peugeot 405! Let op: wij geven geen advies. Door middel van de vergelijker kun je – gebaseerd op jouw gegevens- een verzekeraar uitzoeken. Je kunt de uitkomst rangschikken op prijs. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Ford Explorer.

Meest vertrouwde aanbieders

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Nu oversluiten

Sluit een nieuwe verzekering af, zonder veel moeite.

Makkelijk geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en stap over van jouw hogere tarief.

Handige informatie over het verzekeren van de Peugeot 405 Wil je meer weten over hoe dit werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Ga je overstappen? Dan moet je jouw huidige contract opzeggen. Kan dit zomaar? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Op het einde van contracttermijn
Meestal duurt een autoverzekering 1 jaar. Daarna kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. Hiermee ben je tijdens het afsluiten akkoord gegaan.

2. Bij de verkoop van je auto
Verkoop jij de Peugeot 405? dan beëindigt de overeenkomst. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Handig: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Dikwijls vraagt de verzekeraar hier naar.

3. Als de verzekeraar het contract inhoudelijk wijzigt
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Is de premie naar een hoger niveau gebracht? Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? In dat geval kun je overstappen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging heb je een bedenktijd van 30 dagen. Let op: lees altijd nog even jouw huidige polisblad door.

WA of All Risk?

Zoals je misschien weet zijn er 3 ordes van verzekeringen voor de Peugeot 405. Wettelijk aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA
De 405 verzekeren met WA (wettelijke aansprakelijkheid)? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Maak je schade bij een ander? Jouw assuradeur betaalt dan de schade aan de andere auto of personen.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Deze variant dekt meer dan standaard WA. Zo dekt deze vorm ook een sterretje in je voorruit, explosie-schade, schade door storm. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (bekend als WA volledig casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Dan ben je het beste af met een all-risk verzekering voor jouw Peugeot 405. Volledig casco is de benaming van deze optie. De beste dekking haal je met deze polissen. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Goede auto van 0 – 5 jaar All-risk (WA + volledig casco)
Auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Auto’s van 10 jaar of ouder Standaard WA

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Dan bieden de polissen vaak nog aanvullende dekkingen voor Peugeot 405. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Extra Inzittendenverzekering
Binnen deze module heb je 2 smaken. Ongevallen-inzittendenverzekering (OIV): Alle inzittenden zijn verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Rechtsbijstandverzekeringen
Met een dekking voor aanvullende rechtsbijstand sta je sterk in (juridische) geschillen n.a.v. een aanrijding / botsing. Dit kan uitkomst bieden bij een eventuele rechtszaak.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Een uitkomst: Je kunt dan per jaar een schade claimen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Opmerkelijk: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe meer schadevrije jaren, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. We spreken dan over de no-claimkorting. Wel schade aan de auto? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, wat resulteert in een hogere premie.

 • Goed om te weten: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling wijken erg af per verzekeraar.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Is het ongeluk niet door jouw toedoen ontstaan? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Claim jij onophoudelijk schade op jouw polis? Dan heb je een negatief kortingspercentage, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Belangrijk: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd daal je een treetje.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn 405 ?

De geldende premie voor een Peugeot 405 wisselt nogal eens per autoverzekering. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Hierna benoemen wij de meest invloedrijke variabelen.

 • Je woonplaats (3847KB)
 • Eigenschappen van het te verzekeren object
 • Geschatte kilometrage
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • De gekozen dekkingsvoorwaarden (WA v.s. All-risk)
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • Oorspronkelijke cataloguswaarde
 • Type gebruik: Voor bedrijven of personen

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Aan de hand van de tool vergelijk je bekende verzekeringen. Zoals Bruns ten Brink, HEMA plus ZLM Verzekeringen. We doorzoeken alleen maar autoverzekeraars waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Let wel: beschouw dit niet als een advies. Wij zetten enkel de verzekeraars op een rijtje.

De velden ingevuld? Je kunt de uitkomst zelf voor Peugeot sorteren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de betrokken verzekeraar. Dit is de basis van elke verzekering. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering vergelijken Reaal.

autoverzekering Peugeot 405


Goedkoopste autoverzekering voor Peugeot 405 afsluiten

Je wil nooit meer betalen dan nodig voor de verzekering van je Peugeot 405. Hoe vind je nu de laagste premie? Vergelijk snel & eenvoudig met deze 7 stappen.

1. Vul je nummerbord in (bijvoorbeeld 9-SPS-58).
2. Wie gebruikt de auto het meest?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (1-12-1975).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt.
6. Maak een keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco voor Peugeot.
7. Filter de verzekeraars op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Via WhatsApp bereikbaar
Online klantenservice

ditzo verzekering

Ditzo

Schade melden via App
Korting voor een 2e auto
Diverse modules kiezen

interpolis verzekering

Interpolis

Focus op preventie
Ruime keuze uit garages
Diverse modules kiezen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

2e auto dezelfde korting
Interessante bonusladder
Snel claims indienen

inshared verzekering

Inshared

Staat 24/7 voor je klaar
Ook totaalpakketten
Aanpassen & upgraden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Ouderwets binnenlopen
Voor jong en oud geschikt

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Score: beoordeeld met 8+
Aanvullende dekking

fbto verzekering

FBTO

Samenstellen zoals jij dat wil
Pechhulp buitenland
Schade melden via internet

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
24 uur per dag hulp
Hulp bij het afsluiten

reaal verzekering

Reaal

Telefonische hulplijn
Goed Geregeld Pakket
Online klantenservice

unive verzekering

Univé

Gemakkelijk online afsluiten
Ook bedrijfsauto’s
Jaarlijks opzegbaar

ohra verzekering

OHRA

Ruime keuze uit garages
No-claimkorting tot wel 82%
Eenvoudig uitbreiden


Goedkoopste premie van de Peugeot 405 berekenen

Wat is de hoogte van de premie voor de autoverzekering van de 405 ? Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag. Een welbekende factor is; hoe oud je bent. Bestuurders van 25 jaar of jonger betalen normaal vaak meer dan de ouderen / senioren, die soms ook al schadevrije jaren opgebouwd hebben. Ook is de premie duurder bij een prijzige Peugeot 405. Autoverzekeraars bekijken daarnaast jouw postcode (4742GM). De hoogte van de polis in Willemstad is anders dan een Autoverzekering Schoonhoven. Ook het aantal kilometers (tot en met 7500) en de waarde van je auto hebben invloed. De maandpremie is voor iedereen weer uniek. Bereken nu jouw maandlasten. Voer hierboven aantal kilometers per jaar, gewenste dekking, eventuele accessoires in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Peugeot 405 verzekeringen en start met geld besparen In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw 405 afsluiten!