Autoverzekering Peugeot RCZ Eenvoudig verzekeringen vergelijkenDe aller-goedkoopste autoverzekering voor de Peugeot RCZ vergelijken en afsluiten? Op dit moment is het aanbod enorm. Bijvoorbeeld Bovag en natuurlijk Lancyr. Vergelijk de bekende autoverzekeraars snel en zonder moeite via autoverzekeringregelen.nl. Dat bespaart je een hoop geld! Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn RCZ ? Het maandbedrag wordt berekend door te kijken naar factoren als type dekking, type auto maar ook jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je bekijkt dan binnen 10 seconden tijd de aller-goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Peugeot RCZ! Let op: wij geven geen advies. Via onze vergelijker kun je – aan de hand van jouw data – een polis afsluiten. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Zie ook onze informatie over Autoverzekering Ford Probe.

Alle populaire verzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Rap overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering met een paar klikken.

Vergelijken bespaart geld

Speur naar een verzekering met laag tarief, en zeg dag tegen jouw hoge premie.

Praktische informatie over het verzekeren van de Peugeot RCZ Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Hieronder vind je meest gestelde vragen.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Jij wilt ook op een nieuwe aanbieder overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Kan dit zomaar? Dit kan op de volgende 3 momenten:

1. Als het contract ten einde loopt
Door de bank genomen heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan kun je er vanaf. Houd rekening met een opzegtermijn. Vaak is dit 1 maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij de verkoop van je auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Peugeot RCZ? Dan wordt de polis stopgezet. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Goed om te weten: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Bij een premieverhoging of wijziging van voorwaarden
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Wordt de maandpremie verhoogd? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Na wijziging van de polis heb je 4 weken de tijd om over te stappen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er zijn 3 categorieënwaarborg types voor jouw vertrouwde Peugeot RCZ. All Risk, de basis WA en de WA PLUS (beperkt casco). Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
De RCZ verzekeren met alleen WA dekking? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Maak je onverhoopt een ongelukje? Dan betaalt jouw verzekeraar beschadigingen aan de auto van de ander.

2. De WA-plus verzekering (beperkt)
Bij WA + heb je veel meer claim mogelijkheden. WA-plus staat bijv. ook garant voor brandschade, een sterretje in je voorruit, schade aan derden. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All Risk (WA volledige casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Maak dan de keuze voor een All-risk verzekering voor je Peugeot RCZ. Een andere naam is WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Ook als je die zelf veroorzaakt. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar volledig casco verzekering
Goede auto’s van 6 – 10 jaar Casco beperkt (WA plus polis)
Auto ouder dan 10 jaar Normale WA-polis

Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Heb jij de voorkeur voor WA of WA plus? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Peugeot RCZ. Alles over deze extra modules lees je hieronder:

1. Inzittendenverzekering
Daarbij heb je de keuzen tussen 2 aspecten. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. De Rechtsbijstandverzekering
Met een extra aanvulling in rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. No-claimbeschermer
Kies je voor de No-claim beschermer?Handig: Je kunt dan per jaar een schade claimen, wat geen effect heeft op je maandbedrag. Let op: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Pechhulp add-on
Pech met je auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Je voertuig wordt waar mogelijk direct gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Voor veel mensen is dat erg fijn.

Wat betekent de bonus/malus regeling?

Hoe langer zonder schade, des te minder premie moet je betalen. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Een jaar zonder schade gereden? Dan is de verzekeraar blij en betaal je minder premie. Dit principe noemen we ook wel no-claimkorting. Heb jij helaas wel een ongeluk gehad? Dan ga je naar beneden, en betaal je weer meer premie.

 • Let op: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-ladder variëren erg per verzekeraar.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Maar bij een claim stijg je ook gauw (gemiddeld 5 treden).
 • Heb jij de schade niet veroorzaakt? Dan daal je niet op de ladder.
 • Heb je vaak schade? Dan bevind je je in de malus-situatie, wat de premie zal doen toenemen.
 • Let op: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd zak je op de ladder.

Hoe hoog is de premie van de verzekering van mijn RCZ ?

De actuele premie voor de Peugeot RCZ wisselt nogal eens per aanbieder. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Je vindt hieronder de voornaamste componenten.

 • Regio waarin bestuurder woonachtig is (3519JF)
 • Natuurlijk de auto waar het om gaat
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De verzekeringswaarde van de objecten
 • Hoe je de auto gebruikt: Zakelijke en/of privé

Hoe werkt dat verzekeringen vergelijken precies?

Aan de hand van de tool vergelijk je enkele toonaangevende verzekeringen. Voorbeelden zijn ABN AMRO, FBTO en onder andere Univé. Wij raadplegen uitsluitend organisaties die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Goed om te weten: de vergelijking is geen advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Heb je alle details ingevuld? Dan kun je de aanbieders voor Peugeot rangschikken op maandpremie of prijs/kwaliteitverhouding. Je kunt vervolgens doorklikken naar 1 van de aanbieders. Check altijd de voorwaarden van de organisatie. Die informatie is altijd leidend. Op deze website vind je ook info over Autoverzekering vergelijken Unigarant.

autoverzekering Peugeot RCZ


Goedkoopste autoverzekering voor Peugeot RCZ afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Peugeot RCZ. Hoe sluit ik de voordeligste polis af? Doorloop dan het volgende stappenplan.

1. Nummerbord invullen (bijvoorbeeld 22-ZVR-1).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (28-09-1980).
4. Heb je schadevrije jaren, zo ja hoeveel?
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Selecteer een (basis) dekking + aanvullende dekking voor Peugeot.
7. Orden de uitkomst op prijs en stap direct online over.

anwb verzekering

ANWB

Persoonlijke feedback op rijstijl
Haal-en brengservice
24/7 schade melden

ditzo verzekering

Ditzo

Erg klantvriendelijk
4 extra zekerheden
Snel online afsluiten

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
Ruime keuze uit garages
Handige App

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Tot 3 jaar aanschafprijs
Schade in 3 stappen regelen
Gebruiksvriendelijke website

inshared verzekering

Inshared

Unieke Inshared Jaarbeloning
Snelle reactietermijnen
Online account

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Duurzame verzekeraar
Schade melden via internet

allsecur verzekering

Allsecur

Dagelijks opzeggen
Service award winnaar
Wa, WA+ of Allrisk

fbto verzekering

FBTO

Ook in het buitenland
Snel online afsluiten
Goede telefonische service

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Ook zakelijk mogelijk
Schade door rook en brand
Geld snel op je rekening

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Onderdeel van Vivat
Jaarlijks opzegbaar

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Ook zakelijke klanten
Online account

ohra verzekering

OHRA

Samenstellen zoals jij dat wil
Gebruiksvriendelijke App
Verschillende opties


Voordeligste premie van de Peugeot RCZ berekenen

Hoe zit het met de kosten voor het verzekeren van de RCZ ? Dat is natuurlijk niet heel eenvoudig te zeggen. Een belangrijke factor is hoe oud je bent. 22-jarigen moeten rekening houden met hogere lasten dan ervaren bestuurders, die veel no-claim korting hebben opgebouwd. Ook is de premie duurder bij een prijzige Peugeot RCZ. Assuradeurs kijken ook naar je woonplaats (4422LL). De premie in Spaarndam kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Sint Odilienberg. Ook de kilometrage (12.001 – 15.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig tellen mee. De maandelijkse afschrijving kan dus enorm wisselen. Ontdek wat jij kunt besparen. Vul vandaag postcode, kenteken, huisnummer in, en je weet het in 2 minuten.

Vergelijk alle Peugeot RCZ verzekeringen en bespaar vandaag nog In 2 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw RCZ afsluiten!