Autoverzekering Renault Clio Kies de verzekering die bij jou past

De goedkoopste autoverzekering voor de Renault Clio afsluiten? Momenteel bestaan er een hoop autoverzekeraars. Vertrouwde namen zijn bijvoorbeeld InShared en National Academic. Vergelijk ze nu snel en moeiteloos met onze tool. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe vind je de goedkoopste verzekering voor jouw Clio ? Het premiebedrag komt tot stand op basis van onder andere Wa/Wa+/All-risk, de waarde van je auto en niet te vergeten demografische gegevens. Start direct met je gegevens hierboven. Je achterhaalt in luttele minuten de meest goedkope autoverzekeraar voor jouw Renault Clio! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Gebruik je onze vergelijker dan kun je zelf – met de door jouw ingevoerde data – een verzekeraar uitzoeken. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je vindt hier ook info over Autoverzekering Honda Legend.

Meest vertrouwde verzekeraars

Toonaangevende aanbieders snel & eenvoudig vergelijken.

Gelijk oversluiten

Check de goedkoopste verzekeraar met een paar klikken.

Vergelijken = geld besparen

Speur naar een verzekering met laag tarief, en bespaar vele euro’s per jaar.

Handige informatie over het verzekeren van de Renault Clio Meer weten over overstappen? Lees hieronder onze handige FAQ.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Van plan om over te stappen? Dan beëindig je eerst de huidige polis. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Op het einde van contracttermijn
Meestal neem je een verzekering voor een jaar. Vanaf dan kun je er vanaf. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. Gemiddeld genomen is dit één maand. Zie ook het polisblad.

2. Wanneer je jouw auto verkoopt
Neem je afstand van jouw Renault Clio? Dan vervalt het contract. Dit gebeurt op moment van kenteken overschrijving. Handig: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Wordt jouw verzekering (en de voorwaarden) aangepast? Moet jij een extra vergoeding betalen?Of zijn er andere veranderingen waar jij hinder van hebt? Opzeggen is dan een rechtsgeldige actie. Nadat je schriftelijk op de hoogte bent gebracht, kun je een maand lang opzeggen. Om hiervan zeker te zijn bekijk je actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Wij maken onderscheid tussen drie varianten van zekerheden voor de Renault Clio. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Wat zijn de voorwaarden van deze verschillende dekkingen types?

1. WA-dekking
Je Clio verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? De schade aan andere voertuigen is dan verzekerd. Een botsing met een andere auto? Jouw assuradeur betaalt dan beschadigingen aan de auto van de ander.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
De WA plus variant biedt veel meer dekking. Zo dekt deze vorm ook tweezijdige schade, explosie-schade, schade door botsing met dieren. Een stuk completer dan WA dus .

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil je alle risico’s volledig afdekken? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Renault Clio. In de volksmond ook wel WA volledig casco. Het is de meest uitgebreide dekking. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Auto van 0 – 5 jaarAll-risk (WA + volledig casco)
Goede auto’s van 6 – 10 jaarEen beperkt casco WA polis
Auto ouder dan 10 jaarBasis WA

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Een basisdekking gekozen? Dan zijn er nog extra dekkingen voor de Renault Clio. Lees verder voor meer informatie over deze extra’s:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Hiervan zijn 2 unieke opties. Ongevallen inzittendenverzekering: keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. De andere optie is schadeverzekering inzittenden: vergoedt zowel letselschade als ook materiële schade.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Met een extra aanvulling in rechtsbijstand ben je zeker van juridische hulp als je schade hebt. Handig als je schade wil verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij.

3. Korting op No-claim
Kies je voor de No-claim beschermer?Slim: Per jaar max. 1 keer schade claimen, zonder dat je dit een plek op de bonus/malus ladder kost. Interessant: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp module
Pech met je auto? Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Reparatie ter plekke, vervoer naar een lokale garage, of je krijgt tot 3 dagen vervangend vervoer. Dat kan een hoop onrust wegnemen.

Wat houdt de Bonus/Malus-regeling in?

Hoe lager je schadeclaims, des te minder premie moet je betalen. Het principe van de bonus-malus ladder werkt als volgt: Geen schade ingediend de afgelopen 12 maand? Dan kan de premie gunstig worden aangepast. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb jij echter schade gereden? Dan ga je een treetje naar beneden, en je maandpremie gaat omhoog.

 • Goed onthouden: De spelregels van de bonus/malus-regeling wisselen nogal eens per verzekeraar.
 • Claim je 12 maanden geen schade? Dan daal je. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Lag het schade probleem niet aan jouw verantwoordelijkheid? Dan blijft je positie op de ladder hetzelfde.
 • Claim je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Belangrijk: Ook bij een hele kleine schade val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat betaal ik voor de verzekering van mijn Clio ?

De maandpremie voor de Renault Clio kan enorm verschillen per autoverzekering. Weten hoe het maandbedrag tot stand komt? Je vindt hieronder de meest betekenisvolle factoren.

 • Jouw postcodegebied (6632FE)
 • De gegevens van jouw voertuig
 • Het aantal km’s dat met de auto gereden wordt
 • De geboortedatum van de bestuurder
 • Dekking + aanvullende modules
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Gebruikstype: B2B of juist B2C voorwaarden

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Via autoverzekeringregelen.nl vergelijk je enkele toonaangevende autoverzekeraars. Neem nou Avéro Achmea, Lancyr maar ook VOOROP. We bekijken slechts assuradeurs die werken met actuele premies en geldige prijzen. Neem dit in acht: beschouw dit niet als een advies. De tool maakt enkel een vergelijking van de verzekeraars.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt de uitkomst zelf voor Renault filteren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Op basis van eigen inzicht kun je een keuze maken. Verifieer altijd zelf de geldende voorwaarden van de aangaande autoverzekering. Dat is de meest actuele bron van informatie. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Autoverzekering vergelijken HEMA.

autoverzekering Renault Clio


Goedkoopste autoverzekering voor Renault Clio afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Renault Clio. Ik wil de goedkoopste verzekeraar, hoe vind ik die? Neem dan deze volgorde in acht.

1. Vul het kenteken in (bijvoorbeeld 1-SZF-85).
2. Klik aan wie er het meest gebruik maakt van het voertuig.
3. Voer jouw leeftijd in, postcode, straatnaam en huisnummer (13-02-1987).
4. Kies het aantal jaren zonder schade.
5. Hoeveel km rijd je per jaar?
6. Kies een dekkings type voor Renault.
7. Kies de goedkoopste verzekeraar en regel alles direct online.

anwb verzekering

ANWB

Geen eigen risico
Tot 30% veilige rijderskorting
Eenvoudig uitbreiden

ditzo verzekering

Ditzo

Tot 75% korting
Schade inzittenden
Goede hulp & adviezen

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Unieke Automodus
Aanvullende dekking

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Korting met pakketten
Dag & nacht schadehulp
Schade snel afgehandeld

inshared verzekering

Inshared

Hoge klantbeoordeling
Voor het hele gezin
Schade melden via internet

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Eigen risico van slechts €100
Online account

allsecur verzekering

Allsecur

Pechhulp on demand
Unieke extra dekkingen
Schade melden via internet

fbto verzekering

FBTO

Kies je vertrouwde garage
Snel online afsluiten
Contact via social media

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Prettige bonusladder
Hulp bij mechanisch defect
Goede hulp & adviezen

reaal verzekering

Reaal

Hulp bij schade afhandelen
Schadegarant bedrijven
Snel schade melden

unive verzekering

Univé

Korting op pakketten
Coöperatieve verzekeraar
Handige App

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Hoge no-claim kortingen
Duidelijke voorwaarden


Snel premie van de Renault Clio berekenen

Welke kosten komen er kijken voor het verzekeren van de Clio ? Dat hangt van een aantal zaken af. Een voorname variabele is hoe oud je bent. Jongeren van 21 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan consumenten met veel ervaring, die laag staan op de bonus / malus ladder. Ook is de premie duurder bij een recent gekochte Renault Clio. Verzekeringen bekijken daarnaast bijv. postcodegebied (3423GK). De premie in Vinkeveen kan heel anders zijn dan voor een Autoverzekering Spaubeek. Ook het aantal km’s (t/m 7.500) en natuurlijk de dekking hebben invloed. De hoogte van jouw premie kan dus enorm wisselen. Bereken nu zelf jouw premie. Voer nu je gewenste dekking, hoofdbestuurder, geboortedatum in, en je ontdekt het in een paar minuten.

Vergelijk alle Renault Clio verzekeringen en sluit online af Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Clio afsluiten!