Autoverzekering Smart Forfour Eenvoudig verzekeringen vergelijken


De meest goedkope autoverzekering voor jouw Smart Forfour bekijken en afsluiten? Op dit moment is het aanbod enorm. Hierbij kun je denken aan EAG Assuradeuren en ook VKG. Vergelijk de bekende autoverzekeraars vliegensvlug en moeiteloos online. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Hoe kom ik erachter wat de goedkoopste verzekering is mijn Forfour ? Het maandbedrag komt tot stand op basis van variabelen als soort dekking, privé of zakelijk gebruik maar ook demografische gegevens. Voer jouw details hierboven in. De vergelijker vindt in minder dan 1 minuut de best beoordeelde / goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Smart Forfour! Houd er rekening mee dat dit geen advies is. Gebruik je onze vergelijker dan kun je – op basis van jouw gegevens – een verzekeraar selecteren. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Je vindt hier ook info over Autoverzekering Kia Rio.

Alle toonaangevende autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Vlug overstappen

Vind een nieuwe autoverzekering in slechts korte tijd.

Bespaar vele euro's

Kies de meest voordelige verzekeraar, en betaal lage prijzen per maand.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van de Smart Forfour Heb jij nog vragen over jouw nieuwe verzekering? Neem dan de FAQ door die hieronder te vinden is.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Van plan om over te stappen? Stop dan met het contract met je huidige verzekeraar. Wanneer kan dat? Vaak doen mensen dit in 3 situaties:

1. Wanneer het contract afloopt
Veelal heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Hierna kun je opzeggen. Houd rekening met een opzegtermijn. Normaliter is dit één maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Bij overschrijven van auto
Verkoop jij de Smart Forfour? Het contract wordt dan gestopt. Het exacte moment is de dag van overschrijving. Let op: het vrijwaringsbewijs moet je niet kwijtraken. Dit dient als bewijsstuk.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Doen er zich wijzigingen voor in je huidige verzekering? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of ervaar je schade door nieuwe regels / constructies? Dan ben je vrij om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging kun je een maand lang opzeggen. In de algemene voorwaarden staat dit vaak beschreven.

Hoe moet ik mijn auto verzekeren?

Er bestaan 3 types verzekeringen voor de Smart Forfour. Volledige All-risk of juist alleen WA of WA plus / beperkt casco. Hoe verhouden deze precies?

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Je Forfour verzekeren met alleen WA dekking? Uitsluitend schade aan derden wordt dan vergoed. Een botsing met een andere auto? Je verzekeraar behandelt dan schade die de andere partij heeft ondervonden.

2. WA plus beperkt casco
Deze variant dekt meer dan standaard WA. WA-plus staat bijv. ook garant voor diefstal, schade door botsing met dieren, schade aan derden. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. All Risk (WA volledige casco)
Wil jij geen enkel risico lopen? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Smart Forfour. Een andere naam is WA volledig casco. Dit is vaak het meest complete pakket. Aan jouw eigen auto of die van een ander. Dit wordt veel gebruikt voor jonge auto’s (tot 5 jaar).

Auto van 0 – 5 jaar All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Auto van 6 – 10 jaar WA-plus verzekering (beperkt casco)
Auto ouder dan 10 jaar De instap WA

Aanvullende dekkingen, welke zijn er?

Heb je de beperkte of volledige casco gekozen? Dan zijn er een aantal aanvullende modules voor de Smart Forfour. Hieronder vind je de meest belangrijke:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Daarbinnen zijn 2 mogelijkheden. Ongevallen-inzittendenverzekering: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: voorkomt dat een ongeluk leidt tot een financiële strop.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Via de dekking voor aanvullende rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Let op: voorkom dubbele dekking. Misschien ben je al verzekerd.

3. No-claim korting
Sluit je de No-claimbeschermer af? Slim: Je mag dan jaarlijks éénmaal schade verhalen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Belangrijk: het aantal geregistreerde schade vrije jaren daalt wel.

4. Pechhulp dekking
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. Wees weer onafhankelijk met de pechhulp module. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, je komt koste wat het kost thuis (vervangend vervoer). In veel situatie is dat een uitkomst.

Wat is de bonus/malus-regeling?

Hoe minder schade je hebt, hoe gunstiger de premie kan uitvallen. Zo werkt de bonus-malus ladder: 12 maanden zonder schade doorgekomen? Dan wordt je beloond met een korting op de premie. In de volksmond heet dit ook wel no-claimkorting. Heb jij helaas wel een ongeluk gehad? Dan daal je op de ladder, en de maandlasten stijgen.

 • Neem dit in acht: De voorwaarden van de bonus/malus-regeling verschillen nogal per verzekeraar.
 • 365 dagen zonder claim betekent een tree naar beneden. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Is het niet jouw schuld? De ladder speelt dan vaak geen rol.
 • Maak je vaak aanspraak bij de verzekeraar na schade? Die malus situatie geeft geen recht op korting, wat de premie zal doen toenemen.
 • Interessant: Ook als je een relatief kleine schade claimt, daal je een treetje.

Welke bedrag betaal ik aan premie voor de Forfour ?

De geldende premie voor een Smart Forfour verschilt nogal per autoverzekeraar. Hoe bepaalt een verzekeraar jouw maandbedrag? Graag noemen we de meest cruciale elementen.

 • Je postcode / regio (3561KI)
 • Het voertuig waarin je rijdt
 • De geschatte kilometrage per jaar
 • Leeftijd (tot 25 jaar betaal je vaak meer)
 • Het soort dekking (WA, WA+, All-risk)
 • Jouw schadeverleden
 • De cataloguswaarde van de auto
 • Gebruikstype: Business of privé

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via deze website vergelijk je enkele toonaangevende verzekeraars. Denk aan De Goudse, Klaverblad en Zelf. Wij checken uitsluitend organisaties waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Belangrijk: wij geven geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Heb je het formulier voltooid? Je kunt jouw resultaten voor Smart sorteren op prijs en klant beoordeling. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Belangrijk: controleer altijd de polisvoorwaarden van de betrokken autoverzekering. Deze zijn altijd leidend.Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld WA-verzekering Allianz.

autoverzekering Smart Forfour


Goedkoopste autoverzekering voor Smart Forfour afsluiten

Jij wil natuurlijk niet teveel betalen voor de verzekering van jouw Smart Forfour. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Let op het stappenplan hieronder.

1. Vul je nummerbord in (e.g. 8-KXZ-00).
2. Wie zit er doorgaans achter het stuur?
3. Voer je geboortedatum, postcode + huisnummer in (16-01-1976).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Het geschatte aantal km’s per jaar.
6. Kies het type dekking voor Smart.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Gratis vervangende auto
Via WhatsApp bereikbaar
Goede telefonische service

ditzo verzekering

Ditzo

Pakketkorting mogelijk
Snel premie berekenen
Online account

interpolis verzekering

Interpolis

Aankoopbedrag terug
690.000 klanten gingen je voor
Snel online afsluiten

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Uitstekend bereikbaar
Praktische tips veilig rijden
Schade melden via internet

inshared verzekering

Inshared

Transparante verzekeraar
Dekking binnen & buitenland
Goede telefonische service

klaverblad verzekering

Klaverblad

Een royale verzekeringDuurzame verzekeraar
Geld snel op je rekening

allsecur verzekering

Allsecur

Snelle hulp bij schade
Winnaar Web Service Scan
Wa, WA+ of Allrisk

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Maandelijks aanpassen
Met aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Uitstekende dekking
Beoordelingsscore van 7,5+
Wa, WA+ of Allrisk

reaal verzekering

Reaal

Met handige filmpjes
Maximaal 80% korting
Duidelijke voorwaarden

unive verzekering

Univé

Schadeherstelbedrijf kiezen
Ook zakelijke klanten
Duidelijke voorwaarden

ohra verzekering

OHRA

Onderdeel van Delta Lloyd
Hoge no-claim kortingen
Schade melden via internet


Online premie van mijn Smart Forfour berekenen

Wat zijn de maandelijkse kosten voor de verzekering van mijn Forfour ? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een vrij cruciale factor is het jaartal van geboorte. De “jonkies” moeten rekening houden met hogere lasten dan mensen van 27 of ouder, met veel schadevrije jaren. Ook betaal je meer bij een recent gekochte Smart Forfour. Assuradeurs kijken ook naar bijv. woongebied (8004NM). Het maandbedrag in Ugchelen kan compleet anders zijn dan voor een Autoverzekering Ursem. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (15.001 – 20.000) en uiteraard de cataloguswaarde van het voertuig hebben invloed. Het bedrag per maand kan dus enorm wisselen. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Vul onder andere huisnummer, hoofdbestuurder, kenteken in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Vergelijk alle Smart Forfour verzekeringen en start met geld besparen Binnen no-time een goedkope autoverzekering voor jouw Forfour afsluiten!