Autoverzekering Citroen CX Vind de verzekeraar die bij jou pastEen goedkope autoverzekering voor jouw Citroen CX vinden en afsluiten? Hedendaags is het aanbod enorm. Toonaangevende partijen zijn o.a. ZLM Verzekeringen en Interpolis. Vergelijk alle verzekeraars handig en moeiteloos via autoverzekeringregelen.nl. En dat voel je in je portemonnee. Hoe sluit ik ‘m af, de goedkoopste verzekering voor mijn CX? Het maandbedrag hangt af van factoren als aantal opgebouwde jaren zonder schade, de geschatte kilometrageen jouw regio. Voer jouw details hierboven in. Je treft dan in een paar seconden de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Citroen CX! Goed om te weten: wij geven geen advies. D.m.v. de vergelijkers kun je op eigen houtje – aan de hand van jouw data – een aanbieder kiezen. Kies je voor hoogste beoordeling of juist laagste prijs? Je vindt hier ook info over Autoverzekering Renault Mascott.

Erkende autoverzekeraars

Gemakkelijk de erkende verzekeraars vergelijken.

Direct overstappen

Check de goedkoopste verzekeraar met een paar klikken.

Bespaar vele euro's

Sluit de voordeligste verzekering af, en bespaar vele euro’s per jaar.

Alles wat je wilt weten over het verzekeren van de Citroen CX Zoek je aanvullende informatie? Lees hieronder onze handige FAQ.

Mijn huidige verzekering opzeggen, hoe werkt dat?

Overstappen naar een nieuwe aanbieder? Dan wordt het tijd om de verzekeringspolis te beëindigen. Ook nieuwsgierig wanneer dit precies kan? Er zijn een drietal omstandigheden:

1. Als het contract ten einde loopt
Veelal heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan kun je opzeggen. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn. In het algemeen is dat een maand. Check ook de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering.

2. Bij overschrijven van auto
Vind er kenteken overschrijving plaats m.b.t. jouw Citroen CX? dan beëindigt de overeenkomst. Om precies te zijn: dit gebeurt op de dag van overschrijving. Handig: een vrijwaringsbewijs is hierbij onmisbaar. Hier kan de verzekeraar om vragen.

3. Wanneer de voorwaarden wijzigen
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Moet je meer betalen? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? Ook dan mag je jouw polis beëindigen. Na de informering over de poliswijziging heb je 30 dagen de tijd. Ook hier geldt: check de actuele voorwaarden.

Welk type dekking past bij mij?

Wij maken onderscheid tussen drie categorieënzekerheden voor jouw Citroen CX. De standaard WA, de uitgebreide WA+ en de volledig casco All-risk. Ieder met zijn eigen voorwaarden

1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Jouw CX verzekeren met een WA polis? Dan is alleen schade aan anderen verzekerd. Maak je schade bij een ander? Jouw assuradeur betaalt dan schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. WA plus beperkt casco
De WA plus variant biedt veel meer dekking. WA-plus staat bijv. ook garant voor een sterretje in je voorruit, schade door natuurgeweld, schade na blikseminslag. Gangbaar bij auto’s van 6-10 jaar oud.

3. WA plus volledig casco (All-risk)
Goed verzekerd met de auto op pad? Sluit dan een all-risk verzekering af voor jouw Citroen CX. Een andere naam is WA volledig casco. Je bent dan verzekerd tegen alle soorten schade. Ook als het je eigen schuld is. Auto’s van 0 tot 5 jaar worden doorgaans allrisk verzekerd.

Nieuwe autos van 0 – 5 jaarvolledig casco verzekering
Goede auto’s van 6 – 10 jaarEen beperkt casco WA polis
Auto ouder dan 10 jaarNormale WA-polis

Uit welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Heb je een keuze gemaakt uit WA, WA+ of Allrisk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Citroen CX. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende inzittendenverzekeringen
Er zijn twee aspecten die daarbij van belang zijn. De ongevallenverzekering voor inzittenden (OI): keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Er is ook een schadeverzekering voor inzittenden: dekt o.a. letselschade en zaakschade aan jou en inzittenden.

2. Een Rechtsbijstandverzekering
Dankzij de extra aanvulling in rechtsbijstand heb je recht op juridische bijstand na bijv. een ongeluk. Juridische hulp is doorgaans erg duur, en hiermee voorkom je hoge kosten.

3. Bescherm je No-claim
Neem je een No-claimbeschermer? Slim: Elk jaar een keer schade claimen, zonder dat je premie omhoog gaat. Neem dit in acht: het aantal schadevrije jaren wordt na beneden bijgesteld.

4. Pechhulp module
1 op de 4 auto’s heeft jaarlijks pech. De pechhulp module geeft je een gerust gevoel. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, of er wordt vervangend vervoer geregeld. Dat geeft een prettig gevoel!

Hoe werkt de Bonus/Malus-regeling?

Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder je maandelijks aan premie betaalt. Het bonus-malus ladder fenomeen betekent: Een jaar zonder schade gereden? Dan gaan de maandelijkse lasten omlaag. Deze actie heet ook wel ‘no-claimkorting’. Heb jij helaas wel een ongeluk gehad? Dan ga je naar beneden, en de maandlasten stijgen.

 • Neem dit in acht: De regels van de bonus/malus-regeling verschillen nogal per aanbieder.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Bij een claim kan je helaas zo 5 stappen naar boven gaan.
 • Was je niet de veroorzaker van deze schade? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Heb je vaak schade? Dan bevind je je in de malus-situatie, wat kan resulteren in een stijgende premie.
 • Goed om te weten: De hoogte van de claim speelt geen rol, altijd val je terug op de bonus/malus ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn CX?

De geldende premie voor een Citroen CX verschilt nogal per assuradeur. Uit welke aspecten is het maandbedrag opgebouwd? Hierna benoemen wij de meest betekenisvolle elementen.

 • de postcode van de regelmatige bestuurder (5280NK)
 • Gegevens van de auto
 • De verwachte kilometrage
 • De leeftijd van de automobilist
 • De basisdekking van de auto
 • Hoeveel jaren je zonder schade gereden hebt
 • De dagwaarde van de auto
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeringen vergelijken wij?

Via deze website vergelijk je een aantal erkende aanbieders. O.a. ANWB, Reaal maar ook De Zeeuwse. We bekijken alleen aanbieders die recentelijk nog een premie update hebben gegeven. Let wel: wij geven geen advies. We maken uitsluitend een lijst van de verzekeraars inclusief prijs.

Alle gevraagde info ingevoerd? Je kunt de uitkomst zelf voor Citroen klasseren op reviews of bijvoorbeeld goedkoopste prijs. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Bekijk altijd de actuele premie van de verzekering. Deze zijn altijd leidend.Via deze site kun je wel meer te weten komen over bijvoorbeeld Autoverzekering afsluiten bij Delta Lloyd.

autoverzekering Citroen CX


Goedkoopste autoverzekering voor Citroen CX afsluiten

Niemand wil teveel betalen voor het verzekeren van de Citroen CX. Hoe vergelijk ik de beschikbare verzekeringen? Gebruik deze handige stappen.

1. Vul het kenteken in (zoals 1-KDN-12).
2. Selecteer wie de hoofdbestuurder is.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (3-10-1967).
4. Selecteer het aantal schadevrije jaren.
5. De verwachte kilometrage?
6. Kies een dekkings type voor Citroen.
7. Orden de uitkomst op prijs en je kunt snel de polis afsluiten.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Lage premie + ledenkorting
Schade snel afgehandeld

ditzo verzekering

Ditzo

Zeer klantgericht
Goede rechtsbijstand
Hulp en ondersteuning

interpolis verzekering

Interpolis

No-Claim Garantie
Altijd verzekerd de weg op
Goede telefonische service

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Zelf eigenrisico kiezen
Hoge klantenbeoordeling
Contact via social media

inshared verzekering

Inshared

Snel groeiende verzekeraar
Initiatief van achmea
Duidelijke voorwaarden

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen verrassingen
Extra korting op pakketten
Snel online afsluiten

allsecur verzekering

Allsecur

Vervangend vervoer
Winnaar Web Service Scan
Eenvoudige procedures

fbto verzekering

FBTO

Snel modules aan-uitzetten
Online 10% korting
Aanvullende modules

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Persoonlijke schademanager
Schade door diefstal
24/7 schade melden

reaal verzekering

Reaal

Onafhankelijk adviseur
Maximaal 80% korting
Wa, WA+ of Allrisk

unive verzekering

Univé

Tot 80% no-claimkorting
Snel schadeherstel
Online klantenservice

ohra verzekering

OHRA

Korting via je werkgever
Afsluiten in 5 snelle stappen
Aanvullende modules


Snel premie van de Citroen CX berekenen

Wat betaal ik per maand voor de verzekering van mijn CX? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Een bekende variabele is geboortedatum. Jongeren van 24 jaar hebben te maken met een hogere premie dan consumenten met veel ervaring, met veel schadevrije jaren. Ook ligt de premie wat hoger bij een nieuwe Citroen CX. Verzekeraars overdenken ook feiten zoals postcode (2228FI). Het tarief in Santpoort-Noord is niet exact hetzelfde als voor een Autoverzekering Driebergen-Rijsenburg. Ook het jaarlijkse aantal kilometers (15.001 – 20.000) en de dagwaarde van de auto zijn bepalend. De maandpremie is voor elke bestuurder weer anders. Kijk wat jij per maand kwijt bent. Geef direct huisnummer, schadevrije jaren, eventuele accessoires in, en je vindt razendsnel de goedkoopste verzekering.

Bekijk alle Citroen CX verzekeringen en start met geld besparen Binnen mum van tijd een goedkope autoverzekering voor jouw CX afsluiten!