Autoverzekering Daihatsu YRV Vind de verzekeraar die bij jou past


De goedkoopste autoverzekering voor de Daihatsu YRV vinden en afsluiten? Hedendaags bestaan er een hoop autoverzekeraars. Bekende voorbeelden zijn InShared en niet te vergeten Ditzo. Vergelijk ze nu vliegensvlug en probleemloos online. Besparen op je maandpremie is zo gepiept. Wat is nu de goedkoopste verzekering voor mijn YRV? De assurantiepremie hangt af van zaken als soort dekking, de cataloguswaarde maar ook jouw leeftijd. Bovenaan de pagina moet je jouw gegevens invullen. Je bekijkt dan binnen 10 seconden tijd de goedkoopste autoverzekeraar voor jouw Daihatsu YRV! Opgelet: Dit is geen advies maar een vrijblijvende vergelijking. Gebruik je onze vergelijker dan kun je op eigen houtje – uitgaande van jouw situatie – een verzekeraar selecteren. Kies bijvoorbeeld voor goedkope prijs of kwaliteit. Bekijk ook onze pagina over Autoverzekering Seat Leon.

Meest vertrouwde aanbieders

Vergelijk eenvoudig de beste verzekeraars van Nederland.

Rap overstappen

Regel jouw nieuwe verzekering zonder veel moeite.

Makkelijk geld besparen

Bereken voor jou de voordeligste verzekering, en bespaar vele euro’s per jaar.

FAQ: wat moet ik weten over het verzekeren van de Daihatsu YRV Wil je precies weten hoe het overstappen werkt? Bekijk hieronder dan naar relevantie informatie.

Vanaf wanneer kan ik opzeggen?

Ga je overstappen? Dan ben je genoodzaakt je eigen auto polis op te zeggen. Kan dit zomaar? Grofweg zijn hiervoor 3 situaties:

1. Als het contract ten einde loopt
Vaak heeft een polis een looptijd van 1 jaar. Vanaf dan mag je overstappen. Houd rekening met een opzegtermijn. Deze is vaak 1 maand. De voorwaarden van je polis bieden daarover duidelijkheid.

2. Bij overschrijven van auto
Neem je afstand van jouw Daihatsu YRV? Dan wordt de polis stopgezet. Dit wordt in gang gezet op de dag van overschrijven. Vergeet niet: vergeet niet het vrijwaringsbewijs. Het kan zijn dat je deze moet kunnen laten zien.

3. Wanneer de premie omhoog gaat
Is je actuele verzekering onderhevig aan veranderingen? Wordt de prijs voor je verhoogt? Of zijn de voorwaarden op negatieve wijze aangepast? In dat geval kun je overstappen. Nadat je op de hoogte bent van een wijziging kun je een maand lang opzeggen. Zie hiervoor ook altijd jouw polisvoorwaarden.

Welke soort dekking moet ik kiezen?

We onderscheiden drie soorten autoverzekeringen voor de Daihatsu YRV. De wettelijke aansprakelijkheid, WA+ of complete all risk.Maar wat zijn nu exact de verschillen?

1. WA-verzekering
Zo’n YRV verzekeren d.m.v. een wettelijke aansprakelijkheids polis? Je bent dan enkel verzekerd voor schade bij de ander. Een botsing met een andere auto? Dan betaalt jouw verzekeraar schade veroorzaakt door jouw bij de andere partij.

2. WA+ Autoverzekering (beperkt)
Dit is een uitgebreidere variant op de WA. Hier kun je ook terecht bij schade door botsing met dieren, diefstal, brandschade. Schade aan je eigen auto wordt hier dus ook (deels) gedekt.

3. All-risk autoverzekering (WA volledig casco)
Goed verzekerd met de auto op pad? Kies van natuurlijk All-risk voor Daihatsu YRV. Een andere naam is WA volledig casco. Een completer pakket is niet te vinden. Ook wanneer je een aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Vaak gekozen bij nieuwe autos tot 5 jaar oud.

Jonge auto’s van 0 – 5 jaar WA + volledig casco (Allrisk verzekering)
Betrouwbare auto van 6 – 10 jaar Beperkt Casco verzekering (WA+)
Oudere auto’s (10 jaar en ouder) Normale WA-polis

Kan ik uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Heb je gekozen voor Wettelijke aansprakelijkheid (WA), WA+ of All Risk? Je kunt jouw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen voor de Daihatsu YRV. Graag bespreken we de meest populaire:

1. Aanvullende verzekering voor inzittenden
Hiervan zijn 2 unieke opties. De ongevallenverzekering voor inzittenden: keert uit bij structurele invaliditeit of overlijden, ongeacht de schuldvraag. De 2e optie is schadeverzekering voor inzittenden: dekt schade aan jou en de passagiers + spullen in de auto.

2. Extra Rechtsbijstandverzekering
Wees slim: met aanvullende dekking rechtsbijstand krijg je hulp van juridische specialisten vergoed. Ideaal bij een conflict over je auto.

3. Bescherm je No-claim
Selecteer jij de no-claimbeschermer? Het is het overwegen waard: Ieder kalenderjaar één keer schade verhalen, zonder dat je terugvalt op de bonus/malus ladder. Noemenswaardig: het kost je wel schadevrije jaren in je account.

4. Extra pechhulp
Heb je pech onderweg met de auto? Altijd ondersteuning met de pechhulp module. Je auto wordt ter plekke gerepareerd, indien dat niet mogelijk is; vervangend vervoer! Voor veel mensen is dat erg fijn.

Kan ik de Bonus/Malus-regeling gebruiken?

Hoe meer schadevrije jaren, des te voordeliger kan de premie worden berekend. Deze bonus-malus ladder constructie werkt op deze manier: Geen claims voor schade ingediend het laatste jaar? De premie kan dan positief worden gecorrigeerd. No-claimkorting is de term die daarbij hoort. Heb jij helaas wel een ongeluk gehad? Je plek op de ladder wordt dan negatief aangepast, en betaal je weer meer premie.

 • Neem dit in acht: De richtlijnen m.b.t. de bonus/malus-ladder verschillen nogal per autoverzekering.
 • 12 maanden zonder schade gereden? Dan ga je omlaag. Je kan bij een ongeluk echter zo 5 treden omhoog gaan.
 • Lag de oorzaak van de schade bij een ander? Er vindt dan vaak geen ladder correctie plaats.
 • Heb je vaak schade? Dan begeef je je in een zogeheten malus-rang, en betaal je extra toeslag.
 • Feit: Bij elke schade, groot of klein, zak je op de ladder.

Wat is de maandelijkse premie van de verzekering van mijn YRV?

De maandpremie voor de Daihatsu YRV kan enorm verschillen per verzekeraar. Maar hoe komt deze premie nu tot stand? In het lijstje hieronder staan de voornaamste onderdelen.

 • Je woonplaats (1136FG)
 • Gegevens van de auto
 • Hoeveel kilometer je per jaar gaat afleggen
 • Jouw leeftijd (geboortejaar)
 • De gewenste dekking
 • Jouw bonus/malus-positie
 • De waarde van een voertuig
 • Type gebruik: Privé vs. zakelijk gebruik

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

Door het gebruik van onze tool vergelijk je een aantal erkende autoverzekeringen. Zoals Delta Lloyd, OHRA en bijv. Fairzekering. We bekijken slechts organisaties waarvan de actuele voorwaarden openbaar zijn. Goed onthouden: dit is geen advies. We plaatsen alleen alle verzekeraars in een opsomming.

Alle benodigde velden ingevuld? Je kunt jouw resultaten voor Daihatsu rangeren op de goedkoopste prijs of beste rating. Klik op een van de organisaties om online af te sluiten. Bekijk altijd de actuele premie van de aangaande autoverzekering. Dit is de basis van elke verzekering. Wij proberen wel actuele info te verzamelen omtrent bijv. Auto verzekeren bij Interpolis.

autoverzekering Daihatsu YRV


Goedkoopste autoverzekering voor Daihatsu YRV afsluiten

Iedereen zoekt natuurlijk een voordelige verzekering voor de Daihatsu YRV. Hoe zorg ik dat ik een zo laag mogelijke premie betaal? Bekijk het handige stappenplan.

1. Voer jouw kenteken in (bijv. 4-TZL-70).
2. Geef aan wie er voornamelijk in de auto rijdt.
3. Geef je adresgegevens (postcode) en leeftijd in (11-11-1992).
4. Hoeveel jaar rijd je al zonder schade?
5. Hoeveel km’s je ongeveer per jaar rijdt.
6. Selecteer de gewenste dekking voor Daihatsu.
7. Sorteer de verzekeringen op prijs en jij bent klaar om het contract te starten.

anwb verzekering

ANWB

Eerste jaar extra ledenkorting
Tot 30% veilige rijderskorting
Snel schade melden

ditzo verzekering

Ditzo

Meer verzekeringen
Goede pechhulpdekking
Hoge klantbeoordeling

interpolis verzekering

Interpolis

Volledig aankoopbedrag terug
Verrekening met garage
Snel claims indienen

centraal beheer verzekering

Centraal Beheer

Duidelijke website
Gemiddeld cijfer van 8+
24/7 schade melden

inshared verzekering

Inshared

Supersnelle schademelding
Dekking binnen & buitenland
Eenvoudig contract / polis

klaverblad verzekering

Klaverblad

Geen administratiekosten
Geen poliskosten
Handige overstaphulp

allsecur verzekering

Allsecur

Onderdeel van Allianz
Goede polisvoorwaarden
Hulp bij overstappen

fbto verzekering

FBTO

Schade melden via WhatsApp
Pakketkorting mogelijk
Hoge klantbeoordeling

nationale-nederlanden verzekering

Nationale Nederlanden

Interessante pakketkorting
Schade door rook en brand
Verschillende opties

reaal verzekering

Reaal

Klantgericht Verzekeren
Pakketkorting mogelijk
Snel online afsluiten

unive verzekering

Univé

24/7 hulp via de Alarmcentrale
Optie rechtshulp-verkeer
Hoge klantbeoordeling

ohra verzekering

OHRA

Extra voertuigen toevoegen
Hoge no-claim kortingen
Snel schade melden


Eenvoudig premie van de Daihatsu YRV berekenen

Wat betaal ik per maand voor de autoverzekering van de YRV? Daarbij komen een heleboel aspecten kijken. Een bekende variabele is geboortejaar. Jongeren van 18 jaar hebben te dealen met een hoger tarief dan mensen van 26 jaar of ouder, met eventueel een aantal jaren zonder schade. Ook betaal je meer bij een sjieke Daihatsu YRV. Autoverzekeringen overdenken ook bijv. adresgegevens (4924ID). De hoogte van de polis in Maarn is anders dan een Autoverzekering Ermelo. Ook het aantal km’s (15.001 tot 20.000) en het merk/type auto tellen mee. Het tarief is voor elke bestuurder weer anders. Je kunt nu online razendsnel zelf vergelijken. Vul vandaag geboortedatum, schadevrije jaren, eventuele accessoires in, en vergelijk de meest populaire verzekeraars.

Check de Daihatsu YRV verzekeringen en stap over Binnen een paar minuten een autoverzekering voor jouw YRV afsluiten!