Goedkoopste autoverzekering

Teveel betalen voor een autoverzekering is iets wat niemand graag doet. Echter gebeurt dit nog steeds vaker dan mensen denken. Vooral vanwege een gebrek aan oriëntatie zijn er nog altijd een hoop mensen die teveel betalen voor de premie van hun autoverzekering. De oplossing hiervoor is vanzelfsprekend nogal logisch. Kijk eens goed rond in de wereld van autoverzekeringen voordat u lukraak de eerste de beste autoverzekering afsluit.

Hoogte van de premie

De hoogte van de premie hangt ten eerste af van wat voor soort autoverzekering het is. Er wordt doorgaans onderscheid gemaakt in de volgende 3 autoverzekeringen:

De standaard WA-verzekering, die in Nederland verplicht is voor iedereen die een auto bezit, is de goedkoopste variant. Deze voldoet voor vrijwel elke auto die ouder is dan 5 jaar. U betaalt iets meer premie voor de beperkt casco variant en nog iets meer premie voor de all risk (volledig casco) verzekering. Beslis dus van te voren welke soort verzekering je wilt en kijk binnen deze sector eens naar de prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders zoals Ohra en Univé.

Waar vind ik een goedkope auto verzekering?

Iedereen betaalt het liefst zo weinig mogelijk voor zijn of haar autoverzekering. Wat je echter nog steeds vaak ziet is dat mensen zich niet goed oriënteren voordat ze een autoverzekering afsluiten en hierdoor uiteindelijk een veel te hoge premie betalen. Dit is dus makkelijk te voorkomen door vooraf goed te oriënteren op alle verschillende autoverzekeringen. Vaak betaalt u namelijk al snel te veel voor een autoverzekering als u de eerste de beste neemt.

Meerdere factoren hoogte verzekeringspremie
Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe hoog de premie zal zijn die u voor uw autoverzekering gaat betalen. Om te beginnen is daar de soort verzekering. Zo betaald u bijvoorbeeld minder voor een standaard WA-verzekering dan voor een WA-verzekering beperkt casco. Daarnaast zult u voor een WA-verzekering volledig casco weer meer betalen dan de WA-verzekering beperkt casco. Welke verzekering u neemt hangt af van uw auto. Zo zal een nieuwe auto vaak verzekerd worden met een All risk verzekering (WA-verzekering volledig casco) en zult u hier standaard dus meer voor betalen. Echter zijn er flinke verschillen te bespeuren binnen al deze verzekeringen.

Verschillende aanbieders komen vaak met verschillende prijzen. Ook de inhoud van de verzekering zal vaak verschillen hetgeen natuurlijk ook invloed kan hebben op de prijs. Daarnaast kunt u misschien via een actie een korting krijgen of zijn er andere factoren die de hoogte van de premie kunnen beïnvloeden. Wist u dat de hoogte van de premie ook afhankelijk is van woonplaats? Zo kan een polis in Rotterdam of Breda een stuk hoger liggen dan in Meppel of Kerkrade. En ook het type auto speelt natuurlijk mee. Een dure Audi verzekeren is nu eenmaal duurder dan een eenvoudige Peugeot.

Wat is de aller goedkoopste auto verzekering?

Niemand betaalt graag teveel voor zijn autoverzekering. Maar veel mensen doen dat toch, meestal omdat ze voordat ze een autoverzekering afsluiten zichzelf niet goed oriënteren. Dit kan al snel een flink bedrag schelen per maand op uw premie. Belangrijk is daarom dat u zich van toe voren goed oriënteert op alle verschillende soorten verzekeringen die er te vinden zijn op het gebied van autoverzekeringen.

In 5 stappen een lagere premie
Wilt u vandaag nog besparen op de premie? Hieronder vind u in 5 stappen hoe u vandaag nog een lagere premie kunt realiseren. Het begint heel eenvoudig met het invullen van uw kenteken en het doorgeven van voorkeuren m.b.t. de polis. De overstap regelt u razendsnel op de website van de nieuwe verzekeraar.

  1. Vul jouw kenteken, postcode, huisnummer en geboortedatum in. Dit vormt de basis van jouw polis
  2. Geef aan of je extra accessoires wilt meeverzekeren en wie de hoofdbestuurder is
  3. Vul aanvullende gegevens in als schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar en de gewenste dekking
  4. Klik op bereken premie. Het systeem zoekt nu naar de laagste premie voor jouw auto en situatie
  5. Kies de laagste prijs en sluit de polis eenvoudig af. De nieuwe verzekeraar helpt met de overstap indien dit aan de orde is.